Σάββατο, 31 Ιούλ, 2021

  • Αποχωρεί από την Άρση Βαρών ο Θοδωρής Ιακωβίδης καταγγέλλοντας την έλλειψη στήριξης από την Πολιτεία
  • Τρελά κέρδη εν μέσω πανδημίας...
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 31/7
  • Συνεχίζονται και τον Αύγουστο τα Rapid tests στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας
  • Την Τετάρτη 4 Αυγούστου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Βέροιας
  • Νέες κυρώσεις σε βάρος της Κούβας από την κυβέρνηση Μπάιντεν
Αποχωρεί από την Άρση Βαρών ο Θοδωρής Ιακωβίδης καταγγέλλοντας την έλλειψη στήριξης από την Πολιτεία1 Τρελά κέρδη εν μέσω πανδημίας...2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 31/73 Συνεχίζονται και τον Αύγουστο τα Rapid tests στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας4 Την Τετάρτη 4 Αυγούστου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Βέροιας5 Νέες κυρώσεις σε βάρος της Κούβας από την κυβέρνηση Μπάιντεν6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το σύστημα

Κουτί» τής έρχονται της κυβέρνησης οι συγκεντρώσεις στις οποίες τον τόνο δίνουν «αρνητές» και «αντιεμβολιαστές» θιασώτες θεωριών συνωμοσίας, σαν αυτές που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες βδομάδες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Στον αντιδραστικό αυτό χυλό βρίσκουν έδαφος για να ξεμυτίζουν πάλι διάφορα φασιστοειδή, πρώην και νυν χρυσ... Περισσότερα

Μια από τα ίδια...

από Η Άλλη Άποψη
Μια από τα ίδια...

Δυο βδομάδες σχεδόν μετά την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει το πρωτάθλημα, ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε χτες ότι οι ΠΑΕ αποδέχτηκαν το πλαίσιο που έθεσε η κυβέρνηση, ότι με λίγα λόγια συνετίστηκαν μετά τα όσα έγιναν και άρα το πρωτάθλημα μπορεί να συνεχιστεί και πάλι... Ούτε λίγο ούτε πολύ, η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι επέβαλε τους όρους της και προσπαθεί να δημιουργήσει την αίσθηση ότι το πρωτάθλημα ξαναρχίζει με προϋποθέσεις να τεθεί σε νέα, «υγιή» βάση, μακριά από τα φαινόμενα που οδήγησαν στη διακοπή του, με αποκορύφωμα την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο μεγαλοπαράγοντα με πιστόλι. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτοί που επέβαλαν τη συνέχιση του πρωταθλήματος ήταν οι επιχειρηματίες των ομάδων, οι οποίοι, μπροστά στο ενδεχόμενο να απαξιωθεί ακόμα περισσότερο το «προϊόν» τους, έβαλαν προσωρινά στην άκρη υπαρκτές αντιθέσεις και αντικρουόμενα συμφέροντα, προκειμένου να ξεκινήσει πάλι να ανακυκλώνεται η ίδια σαπίλα και βρωμιά. Ασε που οι ρήτρες από τα τηλεοπτικά συμβόλαια «τρέχουν» και οι χορηγοί διαμαρτύρονται... Στην απόφαση αυτή συμφώνησε και η κυβέρνηση, με προκάλυμμα τις «διαβεβαιώσεις» των ΠΑΕ ότι ...κάποτε στο μέλλον θα εξετάσουν τα μέτρα και τις προτάσεις που για μια ακόμη φορά έπεσαν στο τραπέζι της συζήτησης.

***

Επιβεβαιώθηκε και μ' αυτόν τον τρόπο ότι στη σαπίλα του ποδοσφαίρου των επιχειρηματιών η κυβέρνηση παίζει το ρόλο του καλύτερου «πλυντηρίου». Και ότι η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν ένα μέτρο από το οποίο ο λαός που παρακολουθεί τα αίσχη μέσα κι έξω από τους αγωνιστικούς χώρους δεν είχε τίποτα να περιμένει, όπως εξαρχής προειδοποιούσε το ΚΚΕ. Θυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα είχε διακοπεί με απόφαση του αρμόδιου υπουργού μετά τα γεγονότα της Τούμπας. Μάλιστα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προειδοποιούσε τότε ότι θα το διέκοπτε εντελώς αν οι ΠΑΕ δεν έκαναν δεκτά τα μέτρα που πρότεινε. Ο αρμόδιος υπουργός κατέθεσε και ένα πλαίσιο προτάσεων, ζητώντας να το υπογράψουν όλες οι διοικήσεις των ποδοσφαιρικών εταιρειών, που ανάμεσα στα άλλα προέβλεπε ακόμα και υποβιβασμό ομάδων εάν συμμετέχουν δύο φορές σε επεισόδια. Πίεση ασκήθηκε και από τις UEFA - FIFA (τις ...«λευκές περιστερές» του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου), που απείλησαν με Grexit από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και προειδοποίησαν για κυρώσεις μέχρι και στην Εθνική ομάδα. Μέσα στον κουρνιαχτό και τη φασαρία από τη διακοπή του πρωταθλήματος, μετά τις απανωτές συνεννοήσεις της κυβέρνησης με τους παράγοντες των ομάδων και την προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσά τους, αποφασίστηκε τελικά η επανέναρξη του πρωταθλήματος, χωρίς να έχει πειραχθεί ούτε «τρίχα» από τις πραγματικές αιτίες των φαινομένων που οδήγησαν στη διακοπή του.

***

Μετά απ' αυτά, κανένα νόημα δεν έχει να αναλύσει κάποιος τις προτάσεις της κυβέρνησης. Διότι, ακόμα κι αν υπάρξουν, για παράδειγμα, πιο αυστηρές ποινές για εμπρηστικές δηλώσεις ή επεισόδια, ακόμα κι αν καταργηθεί το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ (τρίτος βαθμός δικαστικού ελέγχου), ακόμα κι αν υποβιβαστεί ομάδα για επεισόδια, η ουσία δεν αλλάζει. Εχει αποδειχτεί άλλωστε ότι όσα μέτρα κι αν παρθούν προς αυτήν την κατεύθυνση - ανάλογα έχει πάρει και η σημερινή κυβέρνηση - τα φαινόμενα επαναλαμβάνονται, επειδή δεν ακουμπούν την ουσία του προβλήματος. Γιατί η βασική αιτία για τα φαινόμενα βίας, τα στημένα παιχνίδια, τις τεράστιες κόντρες είναι η επιχειρηματική δράση στο χώρο του αθλητισμού. Κι επειδή το ζητούμενο είναι τι πρέπει να γίνει, η απάντηση είναι μία: Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον αθλητισμό. Κατάργηση του λεγόμενου «επαγγελματικού» αθλητισμού, των ΠΑΕ και ΚΑΕ, που βασίζεται στις επιχειρηματικές δράσεις. Να αποσυρθούν όλες οι ελληνικές ομάδες από το στοίχημα. Αυτά είναι μόνο ορισμένα, που όμως πατάνε στην ουσία του προβλήματος. Και αυτό που πρέπει να γίνει είναι η ύπαρξη ενός κινήματος από τους ανθρώπους του αθλητισμού, την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, κόντρα στην εμπορευματοποίηση, με γραμμή ρήξης με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Που θα διεκδικεί το καθολικό δικαίωμα του λαού στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό, με προοπτική για γενικότερες αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας, όπου και ο Αθλητισμός, οργανωμένος σε κεντρική βάση και σχεδιασμένος, θα εξυπηρετεί τις όλο και αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες.

Έχει διαβαστεί 283 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Τιμητική πλακέτα
Προηγούμενο άρθρο
Τιμητική πλακέτα

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 30 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 01 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 28 ως 39 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Δευτέρα, 02 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 31 ως 41 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 792 επισκέπτες και 0 μέλη.