Πέμπτη, 16 Ιουλ, 2026

  • Η Βαστίλη και η εκδίκηση της «ιστορίας»
  • Τροπολογία του ΚΚΕ για τις διαφορές στη μισθοδοσία των υπαλλήλων των ΔΕΥΑ την περίοδο 2014 με 2021
  • Διώξεις κατά 4 εν ενεργεία βουλευτών της ΝΔ για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Σοσιαλδημοκρατία: Με κριτήριο τη σταθερότητα της εκμετάλλευσης πλασάρει «μοντέλα διευθέτησης» του εργάσιμου χρόνου
  • Επείγουσα παρέμβαση για τις ζημιές από την κακοκαιρία στα Ριζώματα Ημαθίας
  • ΟΟΣΑ: Νέα «αποκαλυπτήρια» για τα κυβερνητικά προγράμματα της επόμενης μέρας
Η Βαστίλη και η εκδίκηση της «ιστορίας» 1 Τροπολογία του ΚΚΕ για τις διαφορές στη μισθοδοσία των υπαλλήλων των ΔΕΥΑ την περίοδο 2014 με 20212 Διώξεις κατά 4 εν ενεργεία βουλευτών της ΝΔ για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ3 Σοσιαλδημοκρατία: Με κριτήριο τη σταθερότητα της εκμετάλλευσης πλασάρει «μοντέλα διευθέτησης» του εργάσιμου χρόνου4 Επείγουσα παρέμβαση για τις ζημιές από την κακοκαιρία στα Ριζώματα Ημαθίας5 ΟΟΣΑ: Νέα «αποκαλυπτήρια» για τα κυβερνητικά προγράμματα της επόμενης μέρας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιδραστική τομή

Η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία ολοκληρώθηκε χτες, επιβεβαίωσε αυτό για το οποίο το ΚΚΕ είχε εξαρχής προειδοποιήσει. Πρόκειται για μια αντιδραστική τομή ώστε το εχθρικό για τον λαό αστικό κράτος να γίνει πιο «αποτελεσματικό» και «ευέλικτο» για την υπεράσπιση και προώθηση των επιδι... Περισσότερα

Ολυμπιακοί Αγώνες:Παιχνίδια συμφερόντων...

από Η Άλλη Άποψη

Για μία ακόμη φορά στην εποχή μας αποδεικνύεται ότι ο αθλητισμός δεν είναι «ουδέτερος» αλλά έχει πάντοτε σχέση με την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα. Κλασσικό παράδειγμα, διαχρονικά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι ένα τεράστιο αλισβερίσι, με προεκτάσεις μάλιστα που ξεπερνούν τα αθλητικά πράγματα, φαίνεται να παίζεται τις τελευταίες μέρες σχετικά με τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τα αγωνίσματα στίβου των Ολυμπιακών Αγώνων. Αν και αρχικά, η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Στίβου επισημοποίησε το γεγονός με την απόφασή της να μην αρθεί η τιμωρία αποκλεισμού της Ρωσίας λόγω του περίφημου σκανδάλου ντόπινγκ το 2015, η τελευταία της απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής φαίνεται να αλλάζει κατά πολύ τα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, αρχικά η ΙAAF αποφάσισε την παράταση της τιμωρίας των Ρώσων αθλητών/τριών για το περίφημο σκάνδαλο ντόπινγκ καθώς θεώρησε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει από πλευράς ρωσικών αρχών οι απαραίτητες (και συμφωνημένες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου) μεταρρυθμίσεις σε διοικητικό και τεχνικό επίπεδο στον αθλητισμό της χώρας. Απόφαση που έφερε αρκετές αντιδράσεις από την πλευρά της Ρωσίας, με τον εκπρόσωπο του Προέδρου Πούτιν να κάνει λόγο ακόμα και για πλήρες μποϊκοτάζ στους αγώνες του Ρίο.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το ντόπινγκ δεν αφορά όλους (π.χ συμμετοχή των παικτών του NBA...)

Ωστόσο, τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν κάπως μετά τις χτεσινές αποφάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Η τελευταία, αν και συμφώνησε με την απόφαση της IAAF, δείχνει να ανοίγει ένα ...παράθυρο για κάποιες ρωσικές συμμετοχές.

Σύμφωνα με την ΔΟΕ, Ρώσοι αθλητές/τριες που γυμνάζονται εκτός της χώρας τους και έχουν ελεγχθεί από διεθνείς ανεξάρτητους οργανισμούς και όχι ρωσικούς θα μπορούν να μετέχουν, μάλιστα δε με τη σημαία της χώρας τους και όχι αυτή της ΔΟΕ, όπως είχε διαφανεί ότι θα ισχύσει αρχικά. Το τελευταίο μάλιστα είχε προκαλέσει επίσης έντονες ρωσικές αντιδράσεις.

Είναι προφανές πως η ΔΟΕ από την πλευρά της προσπαθεί να βρει τρόπους ώστε να διασφαλίσει την αξιοπιστία του «προϊόντος» Ολυμπιακοί Αγώνες και να αποφύγει ένα ισχυρό πλήγμα - με ό,τι συνεπάγεται αυτό στα κέρδη - από την πλήρη απουσία της τρίτης δύναμης (μετά τις Τζαμάικα, ΗΠΑ) στο χώρο του στίβου.

Από την άλλη, η πολιτικοποίηση του ζητήματος, όπως αυτή προκύπτει και από τις δηλώσεις των Ρώσων κυβερνητικών αξιωματούχων τις τελευταίες μέρες, και η όξυνση μιας κόντρας εκτός αθλητισμού είναι κάτι που θα ήθελε να αποφύγει η ΔΟΕ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Έχει διαβαστεί 518 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Το «κέρδος»
Προηγούμενο άρθρο
Το «κέρδος»

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 254 επισκέπτες και 0 μέλη.