Δευτέρα, 17 Ιαν, 2022

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/1
  • Οι…δύο στολές
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από μέτρα προστασίας της υγείας όχι από Πανεπιστημιακή Αστυνομία
  • ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • ΣΩΜΑΤΕIA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ & ΟΑΕΕ ΝΑΟΥΣΑΣ:OΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
  • Βέροια: Υπογραφή σύμβασης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ»
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/11 Οι…δύο στολές2 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από μέτρα προστασίας της υγείας όχι από Πανεπιστημιακή Αστυνομία3 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 4 ΣΩΜΑΤΕIA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ & ΟΑΕΕ ΝΑΟΥΣΑΣ:OΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ5 Βέροια: Υπογραφή σύμβασης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η περιουσία των 10 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου διπλασιάστηκε μέσα στην πανδημία!!!

Η περιουσία των δέκα πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου έχει διπλασιαστεί από την αρχή της πανδημίας, την ώρα που τα εισοδήματα του 99% της ανθρωπότητας μειώθηκαν, σύμφωνα με έκθεση της Oxfam που δημοσιεύθηκε σήμερα. “ Η ενίσχυση των οικονομικών ανισοτήτων, των φυλετικών ανισοτήτων, των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων και μεταξύ κρατ... Περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»: Η κυβέρνηση το καταργεί προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων

από Η Άλλη Άποψη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»: Η κυβέρνηση το καταργεί προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων
Την άμεση ανάκληση της απόφασης της κυβέρνησης για κατάργηση του προγράμματος «Αθληση για Ολους» στους δήμους ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει γι' αυτό το σοβαρό θέμα, το οποίο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Οπως επισήμανε ο βουλευτής του Κόμματος, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρά τον ανταποδοτικό χαρακτήρα που είχε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια, λόγω των συνεχόμενων περικοπών από όλες τις κυβερνήσεις, εξυπηρετούσε χιλιάδες λαϊκές οικογένειες που είχαν πρόσβαση στον αθλητισμό. Σημείωσε πως με την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει τη χρηματοδότηση του προγράμματος η ΓΓ Αθλητισμού, αυτό ουσιαστικά καταργείται αφήνοντας «στον αέρα» εκτός από τους αθλούμενους και τους εκατοντάδες γυμναστές που απασχολούνται. «Η συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης στρέφεται ενάντια στο κοινωνικό δικαίωμα της άθλησης των δημοτών και φαλκιδεύει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Μ. Συντυχάκης στην τοποθέτησή του κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για τη διατήρηση και αναβάθμισή του, όπως να καταργηθεί ο ανταποδοτικός του χαρακτήρας, να χορηγείται 100% κρατική χρηματοδότηση, να επιμηκυνθεί το πρόγραμμα σε 9 - 10 μήνες ετησίως και όχι 6 που είναι σήμερα, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες σύγχρονες υποδομές, να δοθεί σύγχρονος εξοπλισμός και, τέλος, να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι.

Χωρίς να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις και επιχειρώντας να κάνει το μαύρο άσπρο, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είπε προκλητικά ότι η κυβέρνηση δεν καταργεί το πρόγραμμα αλλά σκοπεύει να το αναμορφώσει! Χωρίς πάντως να παίρνει πίσω την απόφαση για τη διακοπή της χρηματοδότησής του, που πρακτικά σημαίνει κατάργηση. Μάλιστα, ο υφυπουργός υπεραμύνθηκε της απόφασής του, αναφέροντας ότι το πρόγραμμα έχει εγγενείς αδυναμίες, χαμηλή συμμετοχή των δήμων και έλλειψη διαφάνειας. Ενώ παρέπεμψε γενικά και αόριστα στο σχέδιο νόμου που πρόκειται να φέρει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση αλλά και σε μια ομάδα εργασίας που θα ασχοληθεί με το θέμα. Μάλιστα, ο υφυπουργός ανέφερε ως στοιχείο για να δείξει ότι το πρόγραμμα δεν είναι απαραίτητο πως μόνο το 1/4 των δήμων έχει ενταχθεί σε αυτό. Στοιχείο που ισχύει ακριβώς γιατί η χρηματοδότηση από τις κυβερνήσεις έχει περικοπεί δραστικά. Με αποτέλεσμα αφενός μεν οι προπονητές να μην μπορούν να ζήσουν με το αισχρό καθεστώς του αντιτίμου (ανάλογα με το πόσοι συμμετέχουν, πληρώνονται με τη μέρα), αφετέρου να έχει ως συνέπεια να συμμετέχουν όλο και λιγότεροι ενδιαφερόμενοι.

Η κυβέρνηση λοιπόν αντί να λάβει μέτρα ενίσχυσής του και αντιμετώπισης των εγγενών αδυναμιών του, ακολουθεί την πολιτική «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι», επισήμανε στη δευτερολογία του ο Μ. Συντυχάκης, και καταργεί το πρόγραμμα γιατί στόχο έχει να ανοίξει τον δρόμο σε επιχειρηματικά συμφέροντα για μπίζνες, ενώ στέλνει τον κόσμο στους ιδιώτες.

Έχει διαβαστεί 913 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 11 °C
Άνεμος ΝΝΔ 0-2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία -2 ως 7 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 270 επισκέπτες και 0 μέλη.