Σάββατο, 03 Ιούν, 2023

 • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: Με δυνατό ΚΚΕ και δυνατό λαϊκό κίνημα καμία κυβέρνηση δεν είναι «παντοδύναμη»
 • Τράπεζα Θεμάτων: Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος αμφισβητεί τους ισχυρισμούς για κυβερνοεπίθεση
 • Οι ένοχοι
 • Η «σταθερότητα» που υπόσχεται η ΝΔ (και) στους αγρότες, είναι ζωή με ψίχουλα
 • ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ
 • Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΒέροιας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: Με δυνατό ΚΚΕ και δυνατό λαϊκό κίνημα καμία κυβέρνηση δεν είναι «παντοδύναμη»1 Τράπεζα Θεμάτων: Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος αμφισβητεί τους ισχυρισμούς για κυβερνοεπίθεση2 Οι ένοχοι3 Η «σταθερότητα» που υπόσχεται η ΝΔ (και) στους αγρότες, είναι ζωή με ψίχουλα4 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ5 Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΒέροιας 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Γαλάζιες" αποκαλύψεις για την οικονομία...

Οταν η "γαλάζια" εφημερίδα αποκαλύπτει τα πραγματικά νούμερα της οικονομίας... Περισσότερα

19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί τις εργασίες του, με σύνθημα «Δυναμώνουμε την ΕΕΔΥΕ, το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα ευρωατλαντικά στρατηγεία. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ», το 19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ, στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος», στη Νίκαια.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με προβολή βίντεο, ενώ το άνοιγμα των εργασιών έγινε από τον Στέλιο Μπενετάτο, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ. Παράλληλα έγινε αναφορά στους αγωνιστές που «έφυγαν» και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση της Εισήγησης του Εθνικού Συμβουλίου από την Ελπίδα Παντελάκη, γγ της ΕΕΔΥΕ, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε πως «το 19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ πραγματοποιείται σε περίοδο κλιμάκωσης της επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ και της κυβέρνησης της ΝΔ ενάντια στα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας» (διαβάστε παρακάτω την εισήγηση). 

Μετά την εισήγηση ακολούθησε χαιρετισμός από τον Αλέξανδρο Κορωνάκο, εκ μέρους της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), χαιρετισμός από τον Θανάση Παφίλη, γγ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης(ΠΣΕ), ενώ έγινε ανάγνωση του μηνύματος της Πρέσβειρας της Κούβας, Σέλμις Μαρία Ντομίγκες Κορτίνα. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι.

Στις εργασίες παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες της ΕΓ του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Παπαγεωργίου, της ΟΓΕ με επικεφαλής την πρόεδρο Χριστίνα Σκαλούμπακα, του ΜΑΣ με επικεφαλής τη Βασιλική Νταντή, του ΕΕΤΕ με επικεφαλής τον Στέλιο Σταθέτο, της ΑΣΓΜΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κατηφέ, Ομοσπονδία Γονέων Αττικής με επικεφαλής τη Ρούλα Παφίλη, και μετά παραβρέθηκαν από συνταξιούχους ικα, άνθρωποι άλλους φορείς, γραμμάτων, αθλητισμού, πολιτισμού, πανεπιστημίου. 

Τέλος, χαιρετιστήρια μηνύματα για τις εργασίες του Συνεδρίου, απέστειλαν ξένα κινήματα (διαβάστε παρακάτω).

Αποσπάσματα της Εισήγησης του Εθνικού Συμβουλίου

Αναφερόμενη στις διεθνείς εξελίξεις σημείωσε την όξυνση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα για την πρωτοκαθεδρία στο διεθνές ιµπεριαλιστικό σύστηµα, στη στρατηγική «ΝΑΤΟ 2030» που  επιδιώκει να διευρύνει την ακτίνα δράσης της λυκοσυμμαχίας σε όλη την υδρόγειο, στην παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ ώστε να δρα τόσο συμπληρωματικά προς το ΝΑΤΟ όσο και αυτόνομα, στην ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Στάθηκε στις πρόσφατες υπογραφές των επικίνδυνων συμφωνιών με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία και την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας πως καμία σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, αλλά αντιθέτως μετατρέπεται η χώρα σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων και βάζει σε κίνδυνο το λαό μας.

Σημείωσε πως «πρέπει να συζητήσουμε με το λαό και τη νεολαία και να αποδομήσουμε την άποψη ότι οι ιμπεριαλιστικές συμφωνίες μετατρέπουν τη χώρα σε "πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας", ν' αναδείξουμε τους κινδύνους που γεννούν για το λαό και τη νεολαία, να εντείνουμε την αντιπαράθεση με το παραμύθι περί "εθνικής ενότητας και ομοψυχίας" που προβάλλει η κυβέρνηση και αναπαράγουν τα άλλα αστικά κόμματα. Να συμβάλουμε στο να κατανοηθεί ευρύτερα ο ταξικός χαρακτήρας των επιλογών του αστικού κράτους, οι οποίες υπηρετούν τα συμφέροντα των οικονομικών ομίλων που κυνηγούν μερίδιο από τη λεία των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων εναντίον άλλων λαών».

Καταλήγοντας, παρουσίασε το πλούσιο πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα, σημειώνοντας πως «Το 19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει το παραπέρα δυνάμωμα της ΕΕΔΥΕ, του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Επί της ουσίας, αυτό απαιτεί ένα πλατύ και καλά σχεδιασμένο άνοιγμα από όλες τις Επιτροπές Ειρήνης, παίρνοντας υπόψη τις εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις, τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, την Ελληνοαμερικανική και Ελληνογαλλική Συμφωνία, τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό. Να εστιάσουμε στους σχεδιασμούς και στις ευθύνες της αστικής τάξης, της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και των αστικών κομμάτων. Να συμβάλλουμε να κατανοείται καλύτερα η επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής και η αναγκαιότητα του δυναμώματος της πάλης ενάντια σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Να οργανωθεί καλύτερα η δουλειά μας, με στόχο να δυναμώσει και να μαζικοποιηθεί παραπέρα το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα»

Χαιρετιστήρια μηνύματα από ξένα κινήματα

Τέλος, χαιρετιστήρια μηνύματα για τις εργασίες του Συνεδρίου, απέστειλαν οι:

 1. Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, Σοκόρρο Γκόμες

 2. Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης  

 3. Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας 

 4. Παλαιστινιακή Επιτροπή για την Ειρήνη και Αλληλεγγύη 

 5. Πορτογαλικό Συμβούλιο Ειρήνης και Συνεργασίας  

 6. Πανινδική Οργάνωση Ειρήνης και Αλληλεγγύης 

 7. Επιτροπή για τη Διεθνή Αλληλεγγύη και πάλη για την Ειρήνη (COSI) – Βενεζουέλα

 8. Επιτροπή Ειρήνης Ιαπωνίας

 9. Νοτιοαφρικανική Πρωτοβουλία Ειρήνης

 10. Βρετανική Συνέλευση Ειρήνης

 11. Εθνικό Συμβούλιο Ειρήνης Συρίας

 12. Συμβούλιο Ειρήνης ΗΠΑ

 13. Οργάνωση Ειρήνης και Αλληλεγγύης της Σρι Λάνκα

 14. Επιτροπή Ειρήνης Βιετνάμ

 15. Ενωση για την προάσπιση της Ειρήνης, Αλληλεγγύης της Δημοκρατίας - Ιράν  

 16. Συμβούλιο Ειρήνης και Αλληλεγγύης Νεπάλ

 17. Συνασπισμός για την απαγόρευση των Βιολογικών Όπλων και των Στρατιωτικών Βιολογικών Εργαστηρίων  

 18. Συμβούλιο Ειρήνης Λιβάνου
 19. Τσέχικη Επιτροπή Ειρήνης 

 20. Συμβούλιο Ειρήνης Μπανγκλαντές

ο πλαίσιο δράσης

 • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

 • Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις και της Ελληνογαλλικής συμφωνίας Nα κλείσει η βάση της Σούδας – Nα ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Nα μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.

 • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

 • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών, να επιστρέψει η ελληνική στρατιωτική μονάδα και οι Πάτριοτ από τη Σαουδική Αραβία, να μην αποσταλούν στρατιωτικές δυνάμεις στο Σαχέλ, στην Αφρική.

 • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.

 • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

 • ΟΧΙ στον Ευρωστρατό που ετοιμάζει η ΕΕ.

 • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Έχει διαβαστεί 1032 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 03 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 16 ως 26 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 04 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 255 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)