Τρίτη, 26 Σεπ, 2023

  • Παρουσίαση του βιβλίου cd  «Φτου ξελευτερία»
  • Τριντό και Ζελένσκι χειροκροτούσαν Ουκρανό ναζί εγκληματία
  • ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Αγώνας απέναντι στις αντιδραστικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη!
  • Εμετικό ξέπλυμα νεοναζί δολοφόνων
  • ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
  • Τα διεθνή ΜΜΕ για το νεοφώτιστο Κασσελάκη
Παρουσίαση του βιβλίου cd  «Φτου ξελευτερία»1 Τριντό και Ζελένσκι χειροκροτούσαν Ουκρανό ναζί εγκληματία2 ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Αγώνας απέναντι στις αντιδραστικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη!3 Εμετικό ξέπλυμα νεοναζί δολοφόνων4 ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ5 Τα διεθνή ΜΜΕ για το νεοφώτιστο Κασσελάκη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σαφάρι...

Σαφάρι...

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει ο κάμπος από το νερό της πλημμύρας και οι ασφαλιστικές εταιρείες άρχισαν ήδη το σαφάρι για να μαζέψουν πελατεία, διαφημίζοντας «ελκυστικά» πακέτα για προστασία έναντι «ακραίων καιρικών φαινομένων». «Προστάτεψε το σπίτι σου», λέει το φυλλάδιο μίας απ' αυτές, που προσφέρει πακέτα ασφάλισης από «πλημμύρα, θύελλα, ... Περισσότερα

38ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΔΕΔΥ: ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΚΕ αναγνώρισαν αντιπροσώπους της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

από Η Άλλη Άποψη
38ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΔΕΔΥ: ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΚΕ αναγνώρισαν αντιπροσώπους της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

Η κοινή στάση των ηγεσιών στις παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΕΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ), ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚΕ) και «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή» (προέλευσης ΠΑΣΚΕ) αποδοχής των αντιπροσώπων που αναδείχθηκαν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, βασικής πτυχής του νόμου Χατζηδάκη, χαρακτήρισε το ξεκίνημα του 38ου τακτικού Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ.

Έτσι, ενώ το συνέδριο έχει στην προμετωπίδα του την κατάργηση, μεταξύ άλλων, του νόμου-έκτρωμα, οι ηγεσίες των παρατάξεων αυτών ανέλαβαν την έμπρακτη στήριξή του.

Το ζήτημα μη νομιμοποίησης των αντιπροσώπων που αναδείχθηκαν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έθεσε η Βέτα Πανουτσάκου, εκ μέρους της ΔΑΣ, σημειώνοντας ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία συνδέεται άμεσα με τον νόμο Χατζηδάκη που αποτελεί άμεση παρέμβαση του κράτους στα συνδικάτα. Σημείωσε ότι μετά την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ είχε πάρει απόφαση ότι θα μείνει στα χαρτιά όμως σήμερα η πλειοψηφία αλλάζει στάση. Το ερώτημα που μπαίνει είπε είναι αν τα συνδικάτα είναι με τη δύναμη της συλλογικής δράσης, της συζήτησης και αντιπαράθεσης ή με τα κλικ και τα like. Και έθεσε το ζήτημα το συνέδριο ως ανώτατο όργανο να πάρει την πολιτική απόφαση μη νομιμοποίησης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Με την πρόταση της ΔΑΣ συμφώνησαν οι «Παρεμβάσεις» και το ΜΕΤΑ.

Από εκεί και μετά οι ηγεσίες των ΕΑΕΚ, ΔΗΣΥ και «Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής» έδωσαν ρεσιτάλ κωλοτούμπας, λέγοντας ότι είναι κατά του νόμου, ότι ήδη τα συνδικάτα ακύρωσαν τον νόμο στην πράξη, σε ό,τι αφορά τις απεργίες και το ΓΕΜΗΣΟΕ, αλλά ότι δεν γίνεται να μη νομιμοποιήσουν τους αντιπροσώπους αυτούς, δηλαδή την ηλεκτρονική ψηφοφορία, γιατί δεν το επιτρέπει ο νόμος! Η ΔΑΚΕ σε πλήρη και απροκάλυπτη στοίχιση με τον νόμο-έκτρωμα δήλωσε ότι θεωρεί αναγκαία την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Στη βάση αυτή το σώμα του συνεδρίου αποφάσισε την αποδοχή των αντιπροσώπων αυτών, με τη ΔΑΚΕ να υπερψηφίζει την ηλεκτρονική ψηφοφορία μαζί με την ΕΑΕΚ, τη ΔΗΣΥ και τη «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή».  


Έχει διαβαστεί 298 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 328 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)