Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023

  • Απαγόρευση μετακινήσεων στις εθνικές οδούς σε πιθανή χιονόπτωση με αποζημίωση των εταιρειών
  • ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Για τρίτη διαδοχική χρονιά κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια
  • Ενας αποκαλυπτικός πίνακας...
  • Βέροια: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής το Σάββατο 2/12
  • Η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Διαβεβαιώνει ότι «δεν θα επηρεαστούν» οι ελληνοβρετανικές σχέσεις
Απαγόρευση μετακινήσεων στις εθνικές οδούς σε πιθανή χιονόπτωση με αποζημίωση των εταιρειών1 ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ: Για τρίτη διαδοχική χρονιά κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια2 Ενας αποκαλυπτικός πίνακας...3 Βέροια: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής το Σάββατο 2/124 Η ''Λαϊκή Συσπείρωση'' για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας5 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Διαβεβαιώνει ότι «δεν θα επηρεαστούν» οι ελληνοβρετανικές σχέσεις6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ο μόνος δρόμος

Ο μόνος δρόμος

Πάνω από 14.000 νέοι πλειστηριασμοί ακινήτων προγραμματίζονται τους αμέσως επόμενους μήνες, με χιλιάδες από αυτούς να αφορούν σπίτια λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων στις τράπεζες.Η λαϊκή κατοικία, που την έχουν χρυσοπληρώσει τα νοικοκυριά μια και δυο φορές, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, την ώρα που ο... Περισσότερα

6 στις 10 συμβάσεις με μερική και εκ περιτροπής απασχόληση

από Η Άλλη Άποψη
6 στις 10 συμβάσεις με μερική και εκ περιτροπής απασχόληση

Πάνω από 200.000 (209.040) μισθωτοί έχασαν την εργασία τους το Νοέμβρη του 2017, διαμορφώνοντας αρνητικό ισοζύγιο 39.221 θέσεων εργασίας στις ροές απασχόλησης τον προτελευταίο μήνα του έτους, σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη».

Την ίδια στιγμή, η «ευελιξία» και η προσωρινότητα στην εργασία έχουν παγιωθεί στην αγορά εργασίας, με τις συμβάσεις πλήρους απασχόλησης να είναι μόλις στο 42%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το Νοέμβρη έγιναν 209.040 απολύσεις και 169.819 προσλήψεις. Ομως, από τις προσλήψεις αυτές μόνο οι 71.255 (41,96%) ήταν με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Οι 73.897 (43,51%)ήταν με συμβάσεις μερικής απασχόλησης και οι 24.667 (14,53%) ήταν με συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας.

Ακόμα, 5.181 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης μετατράπηκαν σε μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής εργασία, διαμορφώνοντας το συνολικό ποσοστό υποαπασχόλησης στο 60%!

Το αρνητικό ισοζύγιο στις ροές απασχόλησης του προηγούμενου μήνα ήταν το μεγαλύτερο από το 2011, όταν τον ίδιο μήνα είχε καταγραφεί αρνητικό ισοζύγιο 55.855 θέσεων εργασίας.

Στη διάρκεια του 11μηνου (Γενάρης - Νοέμβρης), για το οποίο η κυβέρνηση «διαφημίζει» το θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων κατά 128.230 θέσεις εργασίας, μόνο το 45,33% των προσλήψεων ήταν με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης ανέρχονται στο 40,83% και η εκ περιτροπής εργασία στο 13,84%.

Ταυτόχρονα, το σύστημα «Εργάνη» αποτυπώνει μια τεράστια κινητικότητα του εργατικού δυναμικού και την ευκολία με την οποία οι επιχειρήσεις απολύουν μισθωτούς, είτε καταγγέλλοντας τις συμβάσεις αορίστου χρόνου είτε με τη λήξη της σύμβασης ορισμένου χρόνου. Ετσι, το 11μηνο Γενάρη - Νοέμβρη αποχώρησαν από την εργασία τους 2.100.104 μισθωτοί, αριθμός που ξεπερνά ακόμα και τον απόλυτο αριθμό μισθωτών που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ υπολογίζεται στα 1,850 εκατ. άτομα!

Έχει διαβαστεί 408 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 251 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)