Αισθανόμενη προφανώς σαν στο σπίτι της και στο ...στοιχείο της, σε μια συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τον νέο άθλιο κανονισμό της ΕΕ σχετικά με τις απελάσεις, η ακροδεξιά Λατινοπούλου ξεστόμισε ένα ρατσιστικό παραλήρημα - μνημείο μισανθρωπισμού. Ανάμεσα σε άλλα, κάλεσε την ΕΕ να επισπεύσει τις μαζικές συλλήψεις και απελάσεις, αφού πρ... Περισσότερα
Αίρονται από σήμερα ορισμένα περιοριστικά μέτρα
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Αίρονται από σήμεραΣάββατο 12 Ιούνηορισμένα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στη 1.30 π.μ. (αντί για 12.30 π.μ.) και θα διαρκεί μέχρι τις 5 π.μ. (με προοπτική από 1η Ιούλη να καταργηθεί), θα επιτρέπεται η μουσική στην εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους και για καθήμενους, «ανοίγουν» τα καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές που έχουν δύο εισόδους, ενώ αυξάνεται η πληρότητα σε χώρους Πολιτισμού (στο 75% για έως 1.000 άτομα, 70% έως 5.000 θεατές, 65% έως 15.000 άτομα και πλαφόν 10.000 στους χώρους άνω των 15.000 θεατών.
Επίσης, από Δευτέρα 14 Ιούνη επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ και από 1η Ιούλη αυξάνονται τα άτομα που θα μπορούν να είναι σε δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων από 100 σε 300.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τις εμποροπανηγύρεις, θα μπορούν να λαμβάνουν χώρα μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες όπου το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ξεπερνά το 50%.