Δευτέρα, 29 Νοέ, 2021

  • Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...
  • ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  • Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/11
  • Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»
  • Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης
Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...1 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ2 Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/114 Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»5 Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Ενοικιάζόμενοι" εργαζόμενοι...

Δυστυχώς και στην περιοχή μας εφαρμόζεται ο θεσμός των «ενοικιαζόμενων εργαζόμενων» (ακόμη και σε δημόσιους οργανισμού). Παρά το γεγονός ότι προσφέρουν τα μέγιστα οι εργαζόμενοι αυτοί βιώνουν καθημερινά την εργασιακή ανασφάλεια, το άγχος και την αβεβαιότητα, τον φόβο αν τον άλλο μήνα θα έχουν δουλειά. Δίκαιο επομένως το αίτημα για κατά... Περισσότερα

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Επαναφέρει τα χρεοκοπημένα παραμύθια και τα κάλπικα για το λαό διλήμματα

από Η Άλλη Άποψη
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Επαναφέρει τα χρεοκοπημένα παραμύθια και τα κάλπικα για το λαό διλήμματα

Το παραμύθι των «προοδευτικών κυβερνήσεων» στο έδαφος του καπιταλισμού, τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε «προοδευτικούς» και «συντηρητικούς» υπηρέτες του κεφαλαίου και τα χρεοκοπημένα «διλήμματα» πως στις ερχόμενες εκλογές ή θα υπάρξει «προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, ή επιστροφή το μοντέλο της παντοδυναμίας του ενός, που αποδείχτηκε καταστροφικό για τη χώρα», επαναφέρει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Αξιοποιώντας την «πάσα» της κυβέρνησης της ΝΔ και τους εκβιασμούς περί «πολλαπλών εκλογών» και ερωτώμενος για το αν μπορεί να προκύψει και στην Ελλάδα μία κυβέρνηση συνεργασίας όπως στην Πορτογαλία και την Ισπανία, ο Αλ. Τσίπρας σημειώνει πως «είναι πιθανό, παρά τις δυσκολίες. Μην ξεχνάτε ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική. Θα είναι συνεπώς μια ευκαιρία για όλα τα κόμματα, τα πρόσωπα, τις πολιτικές δυνάμεις, που τάσσονται κατά της δεξιάς και της άκρας δεξιάς, να απαντήσουν στο δίλημμα: Προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, ή επιστροφή στο μοντέλο της παντοδυναμίας του ενός, που αποδείχτηκε καταστροφικό για τη χώρα», αναπαράγοντας δηλαδή τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές με τις άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις και «προσπερνώντας» το γεγονός ότι «κοινός τόπος» για όλους και «συγκολλητική ουσία» για τη διαμόρφωση των αστικών κυβερνητικών σχημάτων, είναι η στρατηγική του κεφαλαίου που υπηρετούν. Ενώ, μονοκομματικές και «πολυκομματικές» κυβερνήσεις, όπως και η δικιά του συγκυβέρνηση με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, από κοινού τσάκισαν το λαό για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. 

Τη στρατηγική αυτή, άλλωστε, που υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, υπερασπίζεται στη συνέντευξή του, με τη χαρακτηριστική αποστροφή πως «στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής, η ΝΔ βρήκε το δρόμο εντελώς στρωμένο» και ότι «τρώει από τα έτοιμα», αλλά υποτίθεται -κατά τον Αλ. Τσίπρα- «προκειμένου να υπηρετήσει μια εκ διαμέτρου αντίθετη πολιτική από εμάς»

Ενώ χαρακτηριστικό είναι και το όψιμο και υποκριτικό «ενδιαφέρον» για τους εργαζόμενους, που γίνεται από τη σκοπιά του πώς οι εργαζόμενοι θα βάλουν πλάτη για την καπιταλιστική κερδοφορία και θα εξασφαλιστεί η «κοινωνική ειρήνη», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παραπονιέται στη ΝΔ πως με την πολιτική που ακολουθεί, «δεν πρόκειται να έρθει η ανάπτυξη, αλλά η κοινωνική αποσταθεροποίηση»

Ερωτώμενος άλλωστε για το Ασφαλιστικό, «σφυρίζοντας κλέφτικα» για το νόμο Κατρούγκαλου, που η κυβέρνηση της ΝΔ θωρακίζει νομοθετικά και πάει πολλά βήματα παραπέρα πάνω στους ίδιους πυλώνες της ιδιωτικοποίησης που στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο τέως πρωθυπουργός, απογειώνει την κοροϊδία «ανησυχώντας», γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ... καταργεί «τη μόνιμη 13η σύνταξη που θεσπίσαμε πέρυσι το Μάη», το εφάπαξ και κουτσουρεμένο επίδομα που η τότε κυβέρνηση βάφτισε 13η σύνταξη. 

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που η κυβέρνησή του δεν προλάβαινε να μαζέψει τα εύσημα του κεφαλαίου που -κατά τον ΣΕΒ- υλοποίησε πάνω από το 60% των αιτημάτων τους, δεν διστάζει να πει πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «γίναμε κόκκινο πανί για τα μεγάλα αφεντικά, που θεωρούν κάθε κυβέρνηση υπάλληλό τους».  

Την ίδια ώρα βέβαια, αξιοποιώντας την ευκαιρία των 5 χρόνων από όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε το «χρίσμα» της αστικής τάξης, ο πρόεδρός του, με «διδαχές» όπως «οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Στην πολιτική όπως και στη ζωή, άλλο πράγμα τις θέλεις να κάνεις και άλλο τι μπορείς» και με το σκεπτικό πως το 3ο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνησή του και ψήφισε από κοινού με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ήταν... καλύτερο από εκείνο που θα έφερναν οι άλλοι δύο που «θα έδιναν γη και ύδωρ», παραδίδει στα λαϊκά στρώματα μερικά ακόμα μαθήματα «ρεαλισμού» της υποταγής στα συμφέροντα του κεφαλαίου. 

Ο τέως πρωθυπουργός εκτιμά ακόμη πως η ΝΔ δεν θα εξαντλήσει την τετραετία και πως «η φθορά της κυβέρνησής του έχει αρχίσει και ήδη στελέχη της ΝΔ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ερωτοτροπούν με την ιδέα να προλάβουν την ανατροπή των συσχετισμών, με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σε μια τετρασέλιδη συνέντευξη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει ούτε μια λέξη να πει για την εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που βαθαίνει επικίνδυνα, για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ή για την κατάπτυστη Συμφωνία για τις Βάσεις που προετοίμασε η κυβέρνησή του και βρίσκεται αυτές τις μέρες για ψήφιση στη Βουλή. 

Έχει διαβαστεί 183 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 11 °C
Άνεμος ΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 253 επισκέπτες και 0 μέλη.