Παρασκευή, 21 Ιούν, 2024

 • Συνάντηση εργασίας για θέματα κοινωνικής πολιτικής και κοιμητηρίων
 • Συλλυπητήριο μήνυμα
 • Μόλις ένας στους δέκα εγγεγραμμένους ανέργους πήρε επίδομα!
 • Διακόπτης
 • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 26ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ζαχαροπλαστών της ΟΕΖΕ στη Βέροια
 • Ενημερωτικό για τις συναντήσεις του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας με την Προϊσταμένη Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Γώτη και τους Σχολικούς Συμβούλους
Συνάντηση εργασίας για θέματα κοινωνικής πολιτικής και κοιμητηρίων1 Συλλυπητήριο μήνυμα2 Μόλις ένας στους δέκα εγγεγραμμένους ανέργους πήρε επίδομα!3 Διακόπτης4 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 26ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ζαχαροπλαστών της ΟΕΖΕ στη Βέροια5 Ενημερωτικό για τις συναντήσεις του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας με την Προϊσταμένη Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κ. Γώτη και τους Σχολικούς Συμβούλους6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γιατί καταπίνουν τη γλώσσα τους για τη ΛΑΡΚΟ;

Μία περίεργη Ομερτά επικρατεί...Στα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα, κυβερνητικά και «αντιπολιτευόμενα», έχει περάσει στα ψιλά και υπό τη σκιά άλλων θεμάτων η συζήτηση για την εγκληματική τροπολογία της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ.Ως δια μαγείας εξαφανίζεται το θέμα, ενώ όπου εμφανίζεται... περνάνε στα ψιλά οι χιλιάδες διαδηλωτές που σχεδόν δώδ... Περισσότερα

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Υπόσχεται τώρα ένα νέο ΕΣΥ που δεν έφτιαξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

από Η Άλλη Άποψη
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Υπόσχεται τώρα ένα νέο ΕΣΥ που δεν έφτιαξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ότι δεν έπραξε ως κυβέρνηση επί πέντε και πλέον χρόνια υπόσχεται ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο σύστημα Υγείας, με τον Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάζει το σχέδιο για ένα νέο ΕΣΥ, αποφεύγοντας κάθε κάθε αυτοκριτική και για τα όσα δεν έγιναν και για τη συμβολή και της δικής του κυβέρνησης στη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα από τις πολιτικές εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Τρεις άξονες παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους εργαζόμενους στο χώρο της Δημόσιας Υγείας», «η γενναία αύξηση των οικονομικών πόρων του συστήματος» και «η αναδιανομή των οικονομικών πόρων εντός του Συστήματος».

Ως προς τον πρώτο άξονα μίλησε για «γενναία αύξηση των απολαβών των εργαζόμενων στο χώρο της δημόσιας Υγείας» και υποσχέθηκε και πάλι προσλήψεις, κάνοντας λόγο για «άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών» και για «πρόσληψη επιπλέον 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας». Για τον δεύτερο άξονα είπε ότι «κατά το πρώτο έτος του νέου ΕΣΥ, προβλέπεται μία ένεση ζωής ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ από τον Εθνικό προϋπολογισμό και επιπλέον 1 δισ. από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης». Για τον τρίτο άξονα ανέφερε ότι «αν δεν θέλουμε να σπαταλήσουμε, αλλά να επενδύσουμε πόρους, πρέπει να σχεδιάσουμε ένα άλλο μοντέλο αξιοποίησής τους. Γι' αυτό είναι απαραίτητη η εσωτερική ανακατανομή των πόρων με βάση τις διεθνείς οικονομικές μελέτες και πρακτικές». Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρόσχημα τη σπατάλη όλες οι κυβερνήσεις και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν σε μεγάλες περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε στο απυρόβλητο τον ιδιωτικό τομέα Υγείας που θησαυρίζει ακόμα και στην πανδημία, ενώ μίλησε για «ανάπτυξη κρεβατιών ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) και ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) με βάση τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», όταν και επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές ήταν πολύ μεγάλες.

Αναφέρθηκε ακόμα και στην «επαναλειτουργία όλων των νοσοκομείων που έκλεισαν από την κυβέρνηση Σαμαρά (π.χ. το πρώην Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα και στη Θεσσαλονίκη, το Παναγία στη Καλαμαριά)», για τα οποία έχει επίσης μερίδιο ευθύνης ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ως κυβέρνηση όχι μόνο δεν τα επαναλειτούργησε, αλλά αντίθετα έκλεισε και το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος.


Έχει διαβαστεί 755 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 450 επισκέπτες και 1 μέλος.