Δευτέρα, 22 Απρ, 2024

  • Το ψηφοδέλτιο μάχης του συνδυασμού ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά
  • Υπερπροβολή
  • «Εκτοξεύτηκαν» οι στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως
  • Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τον Δικαστικό Χάρτη της χώρας
  • Με επιτυχία η γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας
  • Σήμερα στην Αθήνα η νέα συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης
Το ψηφοδέλτιο μάχης του συνδυασμού ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά1 Υπερπροβολή 2 «Εκτοξεύτηκαν» οι στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως3 Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τον Δικαστικό Χάρτη της χώρας4 Με επιτυχία η γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας5 Σήμερα στην Αθήνα η νέα συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τελικά σε ποιους δίνει λεφτά η Ε.Ε;

Του Αλέκου Χατζηκώστα Για μία ακόμη φορά ενόψει ευρωεκλογών από μια σειρά κόμματα που ζητούν τη ψήφο μας αναπαράγεται το ουσιαστικά χρεοκοπημένο επιχείρημα για τα λεφτά που μας δίνει η Ε.Ε και του τι θα γινόμασταν αν δεν υπήρχαν. Η ιστορία κρατά δεκαετίες από εκείνη τη περίοδο πριν την ένταξη στη τότε ΕΟΚ που μας έταζαν ότι «θα τρ... Περισσότερα

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Ζητά το δαχτυλίδι της διαχείρισης υποσχόμενος στους ομίλους κέρδη και «κοινωνική συνοχή»

από Η Άλλη Άποψη
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Ζητά το δαχτυλίδι της διαχείρισης υποσχόμενος στους ομίλους κέρδη και «κοινωνική συνοχή»

Συγχωροχάρτι από το λαό για τα αντιλαϊκά πεπραγμένα της διακυβέρνησής του και το δαχτυλίδι της εναλλαγής στη διαχείριση από τους άστους, για να τους εξασφαλίσει την «κοινωνική ειρήνη» επιζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς η χώρα μπαίνει σε προεκλογική περίοδο. Αυτή τη στόχευση ξεδίπλωσε μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά το λαό, ο Αλέξης Τσίπρας κατέδειξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μια διαρκή αναζήτηση «κολυμβήθρας του Σιλωάμ». Για να λάβει άφεση αμαρτιών από την διακυβέρνηση του και να εγκλωβίσει την λαϊκή οργή στα όρια της δικομματικής εναλλαγής και της προσμονής για νέους «σωτήρες» λάνσαρε το τρίπτυχο «αντίσταση, αλληλεγγύη, αλλαγή». Ετσι, επιχείρησε να εμφανιστεί σαν υπερασπιστής των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων, τάζοντας δικαίωση των αιτημάτων όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση. Την ίδια ώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους υποσχέθηκε «κοινωνική συνοχή» και καλύτερη μοιρασιά των δισεκατομμυρίων του «Ταμείου Ανάκαμψης», δηλαδή διασφάλιση κερδών «με τα σκυλιά δεμένα»...

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει αυτή τη σταθερότητα την κοινωνική, αυτή τη δημοκρατική προοπτική που χρειάζεται ο τόπος, τη κοινωνική συνοχή που είναι θεμέλιο για να προχωρήσουμε και να πάμε μπροστά», ήταν το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα για να καταδείξει ότι το κόμμα του είναι ικανότερος διαχειριστής των συμφερόντων της αστικής τάξης. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προκαλεί αστάθεια με τις επιλογές της λέγοντας πως «το χάος, την αστάθεια την πολιτική, την γεννάν οι πολιτικές που διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι σήμερα η κύρια πολιτική δύναμη που μπορεί να αποτρέψει το κοινωνικό ξεχαρβάλωμα και να μετατρέψει την διάχυτη οργή σε πολιτικό ρεύμα αλλαγής». 

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την κάλπη δεν πρέπει να είναι σε αναμονή, αλλά να παρεμβαίνει όπου μπορεί για να κατευθύνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια στην εκλογική του δεξαμενή, για να μπορέσει να ξαναγίνει ο «χαλίφης στη θέση του χαλίφη». Θέλοντας να δώσει και ένα ...«κινηματικό» άλλοθι στις νέες αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «αντίσταση στις πολιτικές της κυβέρνησης» και «αλληλεγγύη για να μην είναι κανείς μόνος το δύσκολο χειμώνα», έναν δύσκολο χειμώνα για τον οποίο δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος στηρίζει με τα «μπούνια» τον πόλεμο και τις κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία.

Ακόμη πιο υποκριτικές ήταν οι αναφορές του για «αντίσταση στις τροπολογίες για το ξεσπίτωμα ανθρώπων από τα αρπακτικά funds», καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ προώθησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και έκανε ιδιώνυμο αδίκημα τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών με βάση το οποίο διώκονται αγωνιστές. 

Μίλησε για προστασία από την ακρίβεια όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε και υπερασπίζεται την πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, της «πράσινης» μετάβασης με το εισαγόμενο φυσικό αέριο, την απολιγνητοποίηση, το χρηματιστήριο ρύπων που αποτελούν αιτίες της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας του λαού.

Έκρυψε επιμελώς ότι η μήτρα των λαϊκών προβλημάτων είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που έχει στο επίκεντρο το κέρδος των ομίλων και όχι τις λαϊκές ανάγκες για να υποστηρίξει ότι ο φταίχτης είναι ο νεοφιλελευθερισμός που αυξάνει τις «οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες» και εμφανίζεται σαν μονόδρομος. Ωστόσο, η εμπειρία αποδεικνύει ότι η σοσιαλδημοκρατία ακριβώς τα ίδια κάνει σε βάρος των λαών, με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πέρα από το σύστημα της εκμετάλλευσης. 

Αυτό ισχυρίστηκε και ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι «υπάρχει ελπίδα» που είναι το πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το πρόγραμμα κυβερνητικής διαχείρισης της φτώχειας, των ανισοτήτων που επιφέρει ο καπιταλισμός... και σε αυτό το σκοπό κάλεσε σε συνεργασία «πολιτικές δυνάμεις που κινούνται στο χώρο της δημοκρατίας και της προόδου».

Για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι είναι αντίθετος με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία αν και στο Ευρωκοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ένα ψήφισμα πολεμικό παραλήρημα που, μεταξύ άλλων, επικυρώνει κι επικροτεί την απόφαση της ΕΕ και των κρατών-μελών να «αυξήσουν μαζικά τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία», ζητά τη συγκρότηση «ενός μηχανισμού στρατιωτικής βοήθειας μέσω εκμίσθωσης και δανεισμού για την Ουκρανία», ενώ καλεί σε συντονισμό τις κυβερνήσεις ως και για τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία!

Κι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε το κατάπτυστο ψήφισμα, ο Αλέξης Τσίπρας απογείωσε την υποκριτική ρητορική ισχυριζόμενος πως «θέλουμε και επιδιώκουμε η Ευρώπη να αναλάβει αποφασιστικές πρωτοβουλίες για να σιγήσουν τα όπλα και να μιλήσει η διπλωματία». 

Φαίνεται πως τέτοιες σκοπιμότητες θα ήθελε να εξυπηρετεί το «σύγχρονο κίνημα ειρήνης με όρους καταδίκης της ρωσικής εισβολής, κριτικό απέναντι στη στάση της Δύσης» που όπως είπε πρέπει «να αναπτυχθεί και στη χώρα μας». Ενα κίνημα ειρήνης που θα καταδικάζει τον ένα πόλο των ληστών και θα εθελοτυφλεί έναντι του άλλου π.χ. στην επέκταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε και σε εσωκομματικά ζητήματα λέγοντας πως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι εκλογικός μηχανισμός που κινητοποιείται μόνο όταν πλησιάζει η ώρα της κάλπης. Πολύ περισσότερο δεν είναι και δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν μηχανισμοί που δουλεύουν για κάποιους κρυφούς ή φανερούς κομματάρχες».

https://www.902.gr/
Έχει διαβαστεί 383 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 334 επισκέπτες και 0 μέλη.