Η προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να παρουσιαστεί το «άσπρο μαύρο» για να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού ξεδιπλώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα κατά την συνέντευξη που παρέθεσε το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τη συμφωνία» ξεκαθάρισε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός, σπεύδοντας όμως να συμπληρώσει ότι θα παλέψει να την αλλάξει και ότι «ποτέ δεν θα υιοθετήσουμε τη λογική της» και «θα ψάχνουμε τρόπο να απεγκλωβιστούμε», συμπυκνώνοντας έτσι την τακτική της παραπλάνησης και των αυταπατών που επιχειρεί να καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Μάλιστα ζήτησε ισχυρή εντολή και χρόνο για να εξαπολύσει την αντιλαϊκή λαίλαπα, ενώ υιοθετώντας τα επιχειρήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίες έφεραν μνημόνια, υποστήριξε ότι η συμφωνία της 12ης Ιούλη ήταν επιλογή ευθύνης, που αν δεν γινόταν, θα οδηγούσε τον λαό σε μια «ανείπωτη καταστροφή» ή «ενδεχομένως να οδηγούσε και στον εμφύλιο πόλεμο»! Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι με το δημοψήφισμα ο λαός ζήτησε συμφωνία. «Ο λαός ήθελε συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά φτάνοντας στο σημείο   να παραλληλίσει το «Όχι» του δημοψηφίσματος με το «Όχι» του 1940 οποίο όπως είπε ηττήθηκε αλλά έμεινε στην ιστορία!

Υποστήριξε ακόμα ότι ότι το μνημόνιο που υπέγραψε είναι καλύτερο απ' τα προηγούμενα, κρύβοντας ότι εμπεριέχει και τα δύο προηγούμενα αφού τα αντιλαϊκά μέτρα αθροίζονται.

Ξεκαθάρισε ότι η εφαρμογή του είναι υποχρέωση της χώρας η οποία θα τηρηθεί και θα προχωρήσει γρήγορα ενώ προανήγγειλε επίθεση χωρίς τέλος στα λαϊκά στρώματα λέγοντας ότι μετά την ολοκλήρωση των αξιολογήσεων, το καλοκαίρι του 2016, θα υπάρξει ένα πρόγραμμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με βαθιές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την οικονομία ανταγωνιστική.

Αυτό θα γίνει σύμφωνα με τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό με «σκληρή δουλειά και χωρίς αυταπάτες» από τον ελληνικό λαό όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις υποστήριξε ότι η δημόσια περιουσία πρέπει να αξιοποιηθεί για να ενισχυθεί η ανάπτυξη, ενώ για τις ιδιωτικοποιήσεις των 14 αεροδρομίων ξεκαθάρισε ότι αυτές είναι ρητές δεσμεύσεις της συμφωνίας και προανήγγειλε μεγάλα πεδία κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο στα λεγόμενα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας όπως ο τουρισμός και το «real estate» προκρίνοντας κοινοπραξίες ανάμεσα στο δημόσιο και τους επενδυτές.

Επιχείρησε να διαφοροποιηθεί από τις άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες από κοινού ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο λέγοντας ότι οι προηγούμενοι «δεν έδωσαν μάχη».

Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν θα συνεργαστεί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ενώ αναφερόμενος στην αποχώρηση της «Αριστερής Πλατφόρμας» είπε ότι «δεν είναι εύκολο να βλέπω ανθρώπους που αγωνιούσαν στο δημοψήφισμα μην πέσει καμιά τράπεζα και φύγουμε με ελικόπτερο, να με κατηγορούν τώρα που εξασφάλισα ότι δεν θα πέσει τράπεζα...» και πως «όταν φέραμε τη συμφωνία στη Βουλή και την ψηφίσαμε δεν αποχώρησε κανείς τότε και μάλιστα κορυφαία στελέχη λέγανε ότι έτσι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνούμε αλλά μένουμε, έφυγαν μόλις προκήρυξα εκλογές, σας λέει κάτι αυτό;».