Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023

  • «ΦωτίΖΟΥΜΕ την πόλη μας», εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Η.Π. Νάουσας
  • Τελετής Ορκωμοσίας Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων και Συμβούλων Δ.Κ. Δήμου Βέροιας
  • Εμπαιγμός και κοροϊδία οι δήθεν βελτιώσεις Χατζηδάκη στη φοροεπιδρομή
  • ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ  ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ κ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ , ΤΟ ΕΚΑΒ
  • Σκουπίζουν τα κροκοδείλια δάκρυα στο ... μαντηλάκι της PISA
  • Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για το Φορολογικό Νομοσχέδιο
«ΦωτίΖΟΥΜΕ την πόλη μας», εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Η.Π. Νάουσας1 Τελετής Ορκωμοσίας Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων και Συμβούλων Δ.Κ. Δήμου Βέροιας2 Εμπαιγμός και κοροϊδία οι δήθεν βελτιώσεις Χατζηδάκη στη φοροεπιδρομή3 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ  ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ κ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ , ΤΟ ΕΚΑΒ 4 Σκουπίζουν τα κροκοδείλια δάκρυα στο ... μαντηλάκι της PISA5 Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για το Φορολογικό Νομοσχέδιο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γάζα, 60 μέρες μετά

Εξήντα μέρες συμπληρώθηκαν από όταν ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε το νέο μακελειό σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, αφήνοντας πίσω του μέχρι σήμερα πάνω από 16.000 νεκρούς, 7.000 νεκρά παιδιά, 40.000 τραυματίες και κοντά 2 εκατομμύρια εκτοπισμένους.Παρά τον εφησυχασμό που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν τις προηγούμενες μέρες τα αστικά επ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ : “Όχι στη Λευκή Βίβλο της καταστολής”

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ : “Όχι στη Λευκή Βίβλο της καταστολής”

Η «Λευκή Βίβλος για την ασφάλεια», που παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είναι ένα αντιλαϊκό - αντιδραστικό κείμενο, που προδιαγράφει την κατεύθυνση της καταστολής τον 21ο αιώνα. Με ιδιαίτερο κυνισμό παρουσιάζεται η νέα φιλοσοφία για τους μηχανισμούς καταστολής στην υπηρεσία της διασφάλισης της κυριαρχίας της άρχουσας τάξης. Δυναμώνει την κατασταλτική λειτουργία της αστυνομίας που αναλαμβάνει πρωταρχικό ρόλο στην υποταγή της εργατικής τάξης, του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας. Ο λαός αντιμετωπίζεται ως «εσωτερικός εχθρός» στο βαθμό που δεν ενσωματώνεται στην κυρίαρχη πολιτική και ιδεολογία. Στην κατεύθυνση αυτή,  καθίσταται θεμελιακή αξία για την κοινωνία, η διατήρηση, προστασία και εμβάθυνση της αποδοχής των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής.

Μέσα από τις γραμμές της λεγόμενης «Λευκής Βίβλου» γίνεται φανερή η αγωνιώδης προσπάθεια του σάπιου συστήματος να επιβιώσει. Οι εμπνευστές της αντιλαμβάνονται ότι ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας των μεγάλων αλλαγών που θα κλονίσουν συθέμελα το σημερινό άδικο και σαθρό κοινωνικό οικοδόμημα και θα οδηγήσουν σε ανατροπές. Γι’ αυτό γίνεται προσπάθεια ξεπλύματος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας αλλά και ενοχοποίησης του σοσιαλισμού. Γι' αυτό ιδιαίτερα αποκαλυπτικά αναφέρεται στη «Λευκή Βίβλο», ότι οι μηχανισμοί καταστολής  θα δράσουν σε εποχές αύξησης των κοινωνικών εντάσεων που χαρακτηρίζονται «από την πόλωση των κοινωνιών, από την αντιπαράθεση των ταυτοτήτων και την ανάπτυξη πολυπληθών κινημάτων διαμαρτυρίας και διεκδίκησης δικαιωμάτων».

Με βάση τη «Λευκή Βίβλο» αντιμετωπίζονται ως εχθρός οι εργαζόμενοι και οι νέοι που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τα οποία στραγγαλίζονται για τη στήριξη του κεφαλαίου. Η καταστολή αποσκοπεί στην ισοπέδωση των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων, χαρακτηρίζεται προαπαιτούμενο για την οικονομική ανάπτυξη του καπιταλισμού, την προσέλκυση επενδύσεων και την ανταγωνιστικότητα του.

Την προτεραιότητα αυτή υπηρετεί το νέο επιχειρησιακό πλαίσιο δράσης της αστυνομίας. Από τη μια πλευρά επιχειρεί να φτιασιδώσει την καταστολή με τις μορφές της λεγόμενης «Κοινοτικής Αστυνόμευσης», δηλαδή με την αξιοποίηση της τοπικής διοίκησης και το σύγχρονο χαφιεδισμό και από την άλλη πλευρά, λειτουργεί ο «μεγάλος αδελφός» με τη διεθνή συνεργασία όλων των κατασταλτικών μηχανισμών των ιμπεριαλιστικών κρατών και οργανισμών, των στρατηγικών συνεργασιών σε βάρος των εργατικών τάξεων όλων των χωρών.

Η αστυνομία είναι κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους, δεν αλλάζει ούτε μετασχηματίζεται. Απευθυνόμαστε όμως και στους ίδιους τους αστυνομικούς. Δεν ταυτίζουμε όλους τους απλούς αστυνομικούς, που προέρχονται από φτωχά αγροτικά και λαϊκά στρώματα, με το βάρβαρο κατασταλτικό μηχανισμό που υπηρετούν. Η πάλη για την κατάργηση των αντιδραστικών νόμων που περιορίζουν τα λαϊκά δικαιώματα αφορούν και τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Κανένας αστυνομικός να μη σηκώσει το γκλομπ και να μην ρίξει χημικά ενάντια στο λαό που αγωνίζεται για το δίκιο του.

Να καταργηθούν τα ΜΑΤ, η ΟΔΟΣ, η ΔΡΑΣΗ, οι ΟΠΚΕ, τα ΕΚΑΜ, η ΔΙΑΣ, η πανεπιστημιακή αστυνομία, και όλες οι ειδικές κατασταλτικές μονάδες. 

Ο λαός μας επίσης χρειάζεται να παλέψει για να καταργηθούν τα τεχνικά μέσα που σακατεύουν όσους αγωνίζονται για το δίκιο τους.

Να αποσυρθούν και να καταστραφούν  οι "ΑΙΑΝΤΕΣ" και κάθε άλλο μέσο κατασταλτικού ρόλου.

Να σταματήσει η αστυνόμευση των διαδηλώσεων, των πορειών και όλων των διαμαρτυριών του λαού. Σε κάθε περίπτωση να απαγορευτεί η χρήση πυροβόλων όπλων όλων των τύπων εναντίον τους.

Να απαγορευτεί επίσης στις διαδηλώσεις - πορείες και διαμαρτυρίες του λαού, η ρίψη δακρυγόνων, καπνογόνων, χημικών, οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Είναι ανάγκη. Δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής από τον λαό και τη νεολαία. Αγώνας μαζικός. Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και η καταστολή.


Έχει διαβαστεί 614 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 807 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)