Δευτέρα, 29 Νοέ, 2021

• Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...
  • ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  • Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/11
  • Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»
  • Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης
Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...1 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ2 Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/114 Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»5 Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης6

"Ενοικιάζόμενοι" εργαζόμενοι...

Δυστυχώς και στην περιοχή μας εφαρμόζεται ο θεσμός των «ενοικιαζόμενων εργαζόμενων» (ακόμη και σε δημόσιους οργανισμού). Παρά το γεγονός ότι προσφέρουν τα μέγιστα οι εργαζόμενοι αυτοί βιώνουν καθημερινά την εργασιακή ανασφάλεια, το άγχος και την αβεβαιότητα, τον φόβο αν τον άλλο μήνα θα έχουν δουλειά. Δίκαιο επομένως το αίτημα για κατά... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Από τις 24 έως τις 27 Ιούνη το 21ο Συνέδριο του Κόμματος

1. Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος στις 24-27 Ιουνίου 2021. Με βάση το καταστατικό του Κόμματος, το Συνέδριο διεξάγεται ανά τετραετία. Το προηγούμενο 20ό Συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί από τις 30 Μάρτη έως τις 2 Απρίλη 2017. Η ΚΕ πήρε υπόψη της την εξέλιξη της πανδημίας και τις δυσκολίες που αντικειμενικά δημιουργεί, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας και τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

2. Τα θέματα του 21ου Συνεδρίου, με βάση το Καταστατικό, θα είναι: α) Ο απολογισμός δράσης της ΚΕ και όλου του Κόμματος από το 20ό προς το 21ο Συνέδριο, οι βασικές εκτιμήσεις για τις διεθνείς και εγχώριες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις της περιόδου, η κατάσταση του εργατικού - λαϊκού κινήματος και τα καθήκοντα του Κόμματος έως το 22ο Συνέδριο και β) Η εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

3. Σχετικά με το πρώτο θέμα του Συνεδρίου η Κεντρική Επιτροπή έχει δώσει ήδη στη δημοσιότητα τα τρία κείμενα των Θέσεων της ΚΕ, στις 30/1/2021, 6/2/2021 και 13/2/2021 αντίστοιχα.

Τα τρία κείμενα των Θέσεων ήταν τα εξής:

Πρώτο κείμενο: «Το Κόμμα ως καθοδηγητής του επαναστατικού εργατικού κινήματος, της Κοινωνικής Συμμαχίας στην πάλη για τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό. Ο απολογισμός και τα συμπεράσματα από τη δράση της Κεντρικής Επιτροπής και όλου του Κόμματος από το 20ό στο 21ο Συνέδριο».

Δεύτερο κείμενο: «Η σημερινή διεθνής πραγματικότητα. Το πολιτικό - στρατιωτικό πλαίσιο του σύγχρονου κόσμου. Η κατάσταση στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα και η δράση του ΚΚΕ. Οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην εγχώρια οικονομία και στο αστικό πολιτικό σύστημα».

Τρίτο κείμενο: «Η ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας. Η κατάσταση της εργατικής τάξης. Το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα. Η κοινωνική συμμαχία και η παρέμβαση του ΚΚΕ».

4. Με βάση αυτά τα κείμενα ολοκληρώθηκε η πρώτη συζήτηση στα εκλεγμένα καθοδηγητικά Όργανα του Κόμματος και της ΚΝΕ και εξελίσσεται η συζήτηση σε όλες τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ. Έχουν προγραμματιστεί οι Τομεακές Συνδιασκέψεις και οι Συνδιασκέψεις Περιοχών, ενώ συνεχίζεται ο δημόσιος προσυνεδριακός διάλογος, μέσω του «Ριζοσπάστη» και της ΚΟΜΕΠ, που ξεκίνησε στις 13 Φεβρουαρίου.

5. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εσωκομματικών διαδικασιών μέχρι και το Συνέδριο, η ΚΕ, όλα τα καθοδηγητικά Όργανα, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, με αίσθημα ευθύνης, πήραν και παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας εξαιτίας της πανδημίας (κατάλληλους χώρους, ατομικά μέσα, επαναλαμβανόμενα τεστ κλπ.).

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Κυρίως καθαρός