Τετάρτη, 05 Μάι, 2021

• Λεπτομερής ο έλεγχος για το θάνατο της 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της, αλλά «δεν φαίνεται να συνδέεται»
  • Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ
  • «Ελευθερία ή Θάνατος»: Έκθεση φωτογραφίας στη Νάουσα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/5
  • Rapid Test στις Κοινότητες Γεωργιανών και Τριλόφου
  • Προετοιμάζοντας την απεργιακή συγκέντρωση
Λεπτομερής ο έλεγχος για το θάνατο της 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της, αλλά «δεν φαίνεται να συνδέεται»1 Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ2 «Ελευθερία ή Θάνατος»: Έκθεση φωτογραφίας στη Νάουσα3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/54 Rapid Test στις Κοινότητες Γεωργιανών και Τριλόφου5 Προετοιμάζοντας την απεργιακή συγκέντρωση6

ΑΠΕΡ­ΓΟ­YΜΕ σή­με­ρα

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ συμμετέχοντας στην 24ωρρη απεργία που κήρυξαν οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, δε θα έχει ροή ειδήσεων, εκτός αυτές που αφορούν τις απεργιακές εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά. Φυσικά η δική μας άποψη είναι ίδια με πλήθος σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για γιορτασμό της... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Από τις 24 έως τις 27 Ιούνη το 21ο Συνέδριο του Κόμματος

1. Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος στις 24-27 Ιουνίου 2021. Με βάση το καταστατικό του Κόμματος, το Συνέδριο διεξάγεται ανά τετραετία. Το προηγούμενο 20ό Συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί από τις 30 Μάρτη έως τις 2 Απρίλη 2017. Η ΚΕ πήρε υπόψη της την εξέλιξη της πανδημίας και τις δυσκολίες που αντικειμενικά δημιουργεί, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας και τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

2. Τα θέματα του 21ου Συνεδρίου, με βάση το Καταστατικό, θα είναι: α) Ο απολογισμός δράσης της ΚΕ και όλου του Κόμματος από το 20ό προς το 21ο Συνέδριο, οι βασικές εκτιμήσεις για τις διεθνείς και εγχώριες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις της περιόδου, η κατάσταση του εργατικού - λαϊκού κινήματος και τα καθήκοντα του Κόμματος έως το 22ο Συνέδριο και β) Η εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

3. Σχετικά με το πρώτο θέμα του Συνεδρίου η Κεντρική Επιτροπή έχει δώσει ήδη στη δημοσιότητα τα τρία κείμενα των Θέσεων της ΚΕ, στις 30/1/2021, 6/2/2021 και 13/2/2021 αντίστοιχα.

Τα τρία κείμενα των Θέσεων ήταν τα εξής:

Πρώτο κείμενο: «Το Κόμμα ως καθοδηγητής του επαναστατικού εργατικού κινήματος, της Κοινωνικής Συμμαχίας στην πάλη για τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό. Ο απολογισμός και τα συμπεράσματα από τη δράση της Κεντρικής Επιτροπής και όλου του Κόμματος από το 20ό στο 21ο Συνέδριο».

Δεύτερο κείμενο: «Η σημερινή διεθνής πραγματικότητα. Το πολιτικό - στρατιωτικό πλαίσιο του σύγχρονου κόσμου. Η κατάσταση στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα και η δράση του ΚΚΕ. Οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην εγχώρια οικονομία και στο αστικό πολιτικό σύστημα».

Τρίτο κείμενο: «Η ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας. Η κατάσταση της εργατικής τάξης. Το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα. Η κοινωνική συμμαχία και η παρέμβαση του ΚΚΕ».

4. Με βάση αυτά τα κείμενα ολοκληρώθηκε η πρώτη συζήτηση στα εκλεγμένα καθοδηγητικά Όργανα του Κόμματος και της ΚΝΕ και εξελίσσεται η συζήτηση σε όλες τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ. Έχουν προγραμματιστεί οι Τομεακές Συνδιασκέψεις και οι Συνδιασκέψεις Περιοχών, ενώ συνεχίζεται ο δημόσιος προσυνεδριακός διάλογος, μέσω του «Ριζοσπάστη» και της ΚΟΜΕΠ, που ξεκίνησε στις 13 Φεβρουαρίου.

5. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εσωκομματικών διαδικασιών μέχρι και το Συνέδριο, η ΚΕ, όλα τα καθοδηγητικά Όργανα, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, με αίσθημα ευθύνης, πήραν και παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας εξαιτίας της πανδημίας (κατάλληλους χώρους, ατομικά μέσα, επαναλαμβανόμενα τεστ κλπ.).

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

Κυρίως καθαρός
Άνεμος ΔΝΔ 2-3 μποφόρ