Παρασκευή, 12 Αύγ, 2022

• Αλεξάνδρεια: Τοποθετήθηκαν μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων και παγκάκια
  • Πέντε κινεζικοί όμιλοι αποσύρονται από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
  • Παράταση έως τις 17 Αυγούστου για την υποβολή αιτήσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ
  • 1.200 πρόσφυγες χάθηκαν στο Αιγαίο το πρώτο εξάμηνο του 2022
  • Βραδιά αλληλεγγύης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πατρίδας Ευστάθιος Χωραφάς
  • ΕΟΔΥ: Ανακοίνωση για το νέο ζωονόσο ιό Langya
Αλεξάνδρεια: Τοποθετήθηκαν μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων και παγκάκια1 Πέντε κινεζικοί όμιλοι αποσύρονται από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης2 Παράταση έως τις 17 Αυγούστου για την υποβολή αιτήσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ3 1.200 πρόσφυγες χάθηκαν στο Αιγαίο το πρώτο εξάμηνο του 20224 Βραδιά αλληλεγγύης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πατρίδας Ευστάθιος Χωραφάς5 ΕΟΔΥ: Ανακοίνωση για το νέο ζωονόσο ιό Langya6

Το Pegasus, το Predator, η Intellexa και άλλες «ιστορίες»

Οι περιπτώσεις παρακολουθήσεων είναι ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, το οποίο συνήθως αποκαλύπτεται στο πλαίσιο σκληρών ανταγωνισμών, επιχειρηματιών και γεωπολιτικών. Πρόσφατα αποκαλύφθηκαν παρακολουθήσεις με το λογισμικό spyware «Pegasus» για τις κυβερνήσεις της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και τη... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Συνεδρίασε για ζητήματα προγραμματισμού της δουλειάς και της δράσης του Κόμματος

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Συνεδρίασε σήμερα η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και συζήτησε ζητήματα προγραμματισμού της δουλειάς και της δράσης του Κόμματος για το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα η Κεντρική Επιτροπή συζήτησε για τη δράση του ΚΚΕ, με βάση τις πρόσφατες διεθνείς και εσωτερικές, πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Στο πλαίσιο αυτό ξεχωρίζει η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, όπως αποτυπώθηκαν και στις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου του ΝΑΤΟ, που θέτει σε μεγάλους κινδύνους τους λαούς στην ευρύτατη περιοχή. Σ’ αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς εμπλέκεται ενεργά και η ελληνική κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή κλιμακώνεται η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, η ένταση στις σχέσεις με την αστική τάξη της Ελλάδας, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλίμα εφησυχασμού εν όψει του καλοκαιριού.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ (9-10 Ιούλη, στη Μυτιλήνη), με τη συμμετοχή εκπροσώπων της νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας και σύνθημα: “Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ, κυβερνήσεις, καπιταλισμός – ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!”

Όσον αφορά τις εσωτερικές εξελίξεις η Κεντρική Επιτροπή τόνισε την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο αντιλαϊκό νομοθετικό έργο της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως αποτυπώνεται αυτή την περίοδο με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την “αυτονομία – κατηγοριοποίηση των σχολείων, αλλά και το νομοσχέδιο για την “επικουρική ασφάλιση”, που συνιστά έναν ακόμη κρίκο της επίθεσης στα ασφαλιστικά δικαιώματα, ειδικά των νέων εργαζομένων. Ξεχωρίζουν επίσης τα ζητήματα που αφορούν την πορεία της πανδημίας και την αντιλαϊκή κυβερνητική διαχείριση, όπως επίσης και τα προβλήματα που αφορούν τις ελλείψεις στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας.

Η ΚΕ εκτίμησε, επίσης, την επιτυχία των μαθητικών και φοιτητικών φεστιβάλ της ΚΝΕ, όπως εκφράστηκε με τη μαζική συμμετοχή νέων στις εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του 21ου Συνεδρίου, η ΚΕ κατέληξε να δοθούν στη δημοσιότητα ως ένθετα στο Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου στις εξής ημερομηνίες: Το Σάββατο 10 Ιούλη να δημοσιευτεί η Πολιτική Απόφαση και το Σάββατο 17 Ιούλη η Απόφαση για τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην εργατική τάξη και το κίνημά της και την κοινωνική συμμαχία.

Η Κεντρική Επιτροπή τοποθέτησε τους υπεύθυνους των τμημάτων της και εξέλεξε τη Γραμματεία της ΚΕ, η οποία ασχολείται με την καθοδήγηση των Οργανώσεων, με τον έλεγχο εφαρμογής των αποφάσεων και τη διεκπεραίωση τρεχόντων ζητημάτων της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου. Με βάση το καταστατικό του κόμματος η ΚΕ εξέλεξε και την Επιτροπή Κομματικού Ελέγχου.

Η σύνθεση της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ είναι η εξής:

Αμπατιέλος Νίκος

Γαβαλά Μαρία