Τετάρτη, 07 Ιούν, 2023

  • Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη
  • ΣΟΦΨΥ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ στη Βέροια για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς
  • Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ
  • Το «ΜέΡΑ25.Συμμαχία για τη Ρήξη» ρίχνεται δυναμικά στην εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου
  • Στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας η Πανελλήνια Συνάντηση των Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων
Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη1 ΣΟΦΨΥ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ2 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ στη Βέροια για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς3 Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ4 Το «ΜέΡΑ25.Συμμαχία για τη Ρήξη» ρίχνεται δυναμικά στην εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου5 Στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας η Πανελλήνια Συνάντηση των Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Περί "Πλεύσης"

Περί "Πλεύσης"

«Το ζήτημα είναι να είμαστε στη Βουλή για να σταματάμε πράγματα. Το ΚΚΕ είναι 49 χρόνια και δεν έχει κάνει πράγματα, δεν είναι ζήτημα να λέμε ένα όχι για να καταγράφεται. Εγώ 6 μήνες στη Βουλή και τους έκανα άνω κάτω». Αυτά έλεγε σήμερα σε μια ακόμα φιλόξενη «prime time» εκπομπή η Κωνσταντοπούλου.Και όντως μόλις σε ένα εξάμηνο στη Βουλ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ:Για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη με Δεκέμβρη 2022

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ:Για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη με Δεκέμβρη 2022
ΗΚεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλεί τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς, τους φίλους και συμπορευόμενους με το Κόμμα, να δώσουμε μαζί τη μάχη για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2022.


Απευθυνόμαστε σε όλη την εργατική τάξη, στους αυτοαπασχολούμενους και βιοπαλαιστές της πόλης και της υπαίθρου, στους νέους και τις νέες. Απευθυνόμαστε πλατιά στον λαό, που αγωνιά μπροστά στις εξελίξεις, παρακολουθεί και εκτιμά τις μαχητικές θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ.

Τους καλούμε να κάνουν το βήμα. Να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού, ενισχύοντας και οικονομικά την καθημερινή του δράση, τη μεγάλη προσπάθεια να αντεπιτεθούμε μαζί στη «βαρυχειμωνιά», που μας ετοιμάζουν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, για να κρατήσουν το κεφάλαιο στη «ζεστασιά» του.

Μαζί θα οργανώσουμε τον αναγκαίο, αποφασιστικό αγώνα για να υπερασπιστούμε την κατοικία, το εισόδημα και τη ζωή των λαϊκών οικογενειών, ενάντια στην ακρίβεια, στην ενεργειακή φτώχεια, στους πλειστηριασμούς. Για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, για την κάλυψη των ζωτικών αναγκών του λαού και των παιδιών του στην υγεία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό.

Μαζί θα παλέψουμε, για να μην πληρώσουμε ξανά για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τα «ματωμένα πλεονάσματα» κυβερνήσεων και ΕΕ. Να μη ματώσουμε άλλο για τα βάρβαρα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ με την εμπλοκή της Ελλάδας στους ανταγωνισμούς και τους πολέμους τους.

Απέναντι στη ζοφερή κατάσταση, αποτελούν ανάσα ελπίδας και αισιοδοξίας οι αγώνες και οι μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη χώρα μας και σε πολλές χώρες ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή σε αυτόν, ενάντια στους υπέρογκους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, ενάντια στις συνέπειες της ενεργειακής φτώχειας και ακρίβειας, ενάντια στην προσπάθεια να φορτωθεί, για μια ακόμη φορά, στις πλάτες των εργαζομένων ο λογαριασμός του πολέμου, των εκατέρωθεν κυρώσεων, της πολύπλευρης στήριξης του κεφαλαίου.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι συμβολή στη λαϊκή πάλη, για να πληθύνουν οι εστίες αγώνα σε όλη την Ελλάδα, σε ένα πανελλαδικό «ποτάμι» εργατικής - λαϊκής αντεπίθεσης, που δεν θα εγκλωβίζεται στις «συμπληγάδες» των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, αλλά θα ανοίξει τον δρόμο της ανατροπής. Είναι συμβολή για να έχει το ΚΚΕ δυνατές ρίζες και δύναμη ο λαός.


Η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ γίνεται «όπλο» του λαού, για να δώσουμε με επιτυχία όλες τις μάχες, να αλλάξουν οι συσχετισμοί παντού, από τα σωματεία και τους συλλόγους έως τις βουλευτικές και δημοτικές - περιφερειακές εκλογές.

Για να αντιμετωπίσουμε νικηφόρα την καταστολή, τις παρακολουθήσεις, τη χειραγώγηση. Να μην περάσουν η παραχάραξη της Ιστορίας, ο αντικομμουνισμός, οι αντιδραστικές και αντιεπιστημονικές ιδέες και θεωρίες. Να μην τολμήσουν να ξεμυτίσουν πουθενά οι ναζί - φασίστες με τις απάνθρωπες θέσεις και οργανώσεις τους. Να αντιπαλέψουμε τη σάπια ιδεολογία, τα σάπια πρότυπα και θεωρίες του συστήματος.

ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ

Για να φωτίσει «το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό» το νου και την καρδιά μας. Ο Σοσιαλισμός. Η μόνη απάντηση τον 21ο αιώνα. Να γίνει και η ΚΝΕ με το 13ο Συνέδριό της ΔΥΝΑΤΗ ΠΑΝΤΟΥ. Η σπίθα που θα κάνει τα σκοτάδια φως!

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι «οξυγόνο» για τη διεθνιστική δράση του Κόμματος, για να δυναμώσουν η αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών απέναντι στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, τα ελπιδοφόρα μηνύματα που στέλνουν εργατικοί αγώνες από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Με τις προσφορές, τα «κόκκινα μεροκάματα», με την πλατιά οικονομική εξόρμηση και συζήτηση, την ευγενή άμιλλα θα δώσουμε ξανά απάντηση στην επίθεση που εξαπολύει το σύστημα, με τη συκοφαντία, τον αντικομμουνισμό αλλά και με την αντιδραστική νομοθεσία για τα οικονομικά των κομμάτων.

Είμαστε αισιόδοξοι! Θα δώσουμε τη μάχη με σχέδιο, όλοι μαζί, μέλη, οπαδοί και φίλοι με αυταπάρνηση, μαχητικό πνεύμα και σιγουριά.

Με τη στήριξη του εργαζόμενου λαού και της νέας γενιάς θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας!

Οι δεσμοί του ΚΚΕ με τον λαό είναι δεσμοί αγώνων, θυσιών και αλληλεγγύης. Να τους διευρύνουμε, να τους κάνουμε πιο γερούς, για να δώσουμε με επιτυχία τις μεγάλες μάχες που είναι μπροστά μας.

ΑΘΗΝΑ 21/10/2022

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Έχει διαβαστεί 271 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 08 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 28 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 09 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 28 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 159 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)