Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023

 • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η «επανεκκίνηση» των ελληνοτουρκικών γίνεται πάνω στο επικίνδυνο πλαίσιο των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών για οδυνηρές διευθετήσεις
 • 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
 • Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ
 • Συμφώνησαν να συνεχιστεί το παζάρι για όλα με επιταχυντή τη «ΝΑΤΟική συνοχή»
 • «ΦωτίΖΟΥΜΕ την πόλη μας», εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Η.Π. Νάουσας
 • Τελετής Ορκωμοσίας Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων και Συμβούλων Δ.Κ. Δήμου Βέροιας
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η «επανεκκίνηση» των ελληνοτουρκικών γίνεται πάνω στο επικίνδυνο πλαίσιο των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών για οδυνηρές διευθετήσεις1 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ2 Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ3 Συμφώνησαν να συνεχιστεί το παζάρι για όλα με επιταχυντή τη «ΝΑΤΟική συνοχή»4 «ΦωτίΖΟΥΜΕ την πόλη μας», εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Η.Π. Νάουσας5 Τελετής Ορκωμοσίας Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων και Συμβούλων Δ.Κ. Δήμου Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γάζα, 60 μέρες μετά

Εξήντα μέρες συμπληρώθηκαν από όταν ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε το νέο μακελειό σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, αφήνοντας πίσω του μέχρι σήμερα πάνω από 16.000 νεκρούς, 7.000 νεκρά παιδιά, 40.000 τραυματίες και κοντά 2 εκατομμύρια εκτοπισμένους.Παρά τον εφησυχασμό που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν τις προηγούμενες μέρες τα αστικά επ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι, πάντα είναι ο ίδιος ο λαός!

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι, πάντα είναι ο ίδιος ο λαός!

«Διδασκόμαστε και εμπνεόμαστε από εκείνα τα χρόνια. Μαθαίνουμε την αλήθεια και πρωτοστατούμε στη διάδοσή της. Δεν υποτασσόμαστε στο "τίποτα δεν αλλάζει". Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να γίνουμε πολύ περισσότεροι, να φέρουμε τα πάνω - κάτω!», επισημαίνει η ΚΝΕ, στην ανακοίνωσή της για την 28η Οκτωβρίου. «Η ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αποδεικνύει πως όταν ένας λαός αποφασίσει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του, τότε μπορεί να κάνει το αδύνατο δυνατό, μπορεί να νικήσει αυτόν που στα μάτια του φαίνεται ανίκητος», τονίζει. «Οργανώσου στην ΚΝΕ! Γίνε κι εσύ κομμάτι του κόκκινου νήματος που συνδέει τους επαναστάτες του σήμερα με τους επαναστάτες του χτες, γίνε κι εσύ μέρος των πρωτοπόρων στην πορεία των λαών προς το αύριο, για μια καλύτερη ζωή. Για να κάνει ο λαός κουμάντο στον πλούτο που παράγει με την εξουσία στα χέρια του, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Γιατί έγινε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος;

Κάθε χρόνο ακούμε πολλά στο σχολείο, στα διάφορα τηλεοπτικά αφιερώματα κ.λπ. για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά λίγα για τις πραγματικές αιτίες του. Το σίγουρο είναι ότι κανείς πόλεμος δεν ξεκινά ξαφνικά, επειδή κάποιοι "μανιακοί" το αποφασίζουν, ούτε λόγω τυχαίων γεγονότων… Η αλήθεια είναι ότι οι πόλεμοι είναι στο DNA αυτού του βάρβαρου συστήματος της εκμετάλλευσης και της αδικίας, που ζούμε. Είναι αποτέλεσμα των μεγάλων αντιθέσεων μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κρατών για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κερδοφορία των επιχειρηματικών τους ομίλων.

"Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους…" Μπ. Μπρεχτ

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έγινε για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, των αγορών, των πρώτων υλών κ.λπ., λίγα χρόνια μετά την καπιταλιστική οικονομική κρίση του 1929. Όλα τα καπιταλιστικά κράτη ανταγωνίζονταν για τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων, οδηγώντας τους λαούς στη μεγαλύτερη ανθρωποσφαγή στην ιστορία. Η ηττημένη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, Γερμανία, ήθελε τη ρεβάνς από την Αγγλία και τη Γαλλία, ενώ οι "αδικημένες" της προηγούμενης μοιρασιάς, Ιταλία και Ιαπωνία, ζητούσαν το "κάτι παραπάνω". Ταυτόχρονα, είχαν στόχο -ανεξάρτητα από το "στρατόπεδο" στο οποίο βρέθηκαν στον πόλεμο- την ανατροπή της εργατικής εξουσίας στη Σοβιετική Ένωση, τη διάλυση της μοναδικής κοινωνίας στον κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Γι’ αυτό και οι κυβερνήσεις Αγγλίας, Γαλλίας και ΗΠΑ "έσπρωχναν" με κάθε τρόπο τους ναζιστές και τους συμμάχους τους (Ιταλία, Ιαπωνία) προς τη Σοβιετική Ένωση, ενισχύοντάς τους μέσω των επενδύσεων των μονοπωλίων τους (π.χ. "Ford", "General Motors", "General Electric", "Standard Oil", IBM), αλλά και με συμφωνίες όπως αυτή του Μονάχου (1938) με την οποία παρέδωσαν την Τσεχοσλοβακία στον Χίτλερ.

Πώς είπε ο ελληνικός λαός το ΟΧΙ;

Η εισβολή των Ιταλών βρήκε την Ελλάδα υπό τη δικτατορία του Ι. Μεταξά, που είχε επιβληθεί την 4η Αυγούστου του ’36. Το ΚΚΕ, παρότι βρισκόταν στην παρανομία, με χιλιάδες στελέχη και μέλη του στα μπουντρούμια, στις εξορίες, σάλπισε την αντίσταση. Όλοι οι έγκλειστοι ζήτησαν να σταλούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Η δικτατορία όχι μόνο απέρριψε όλα τα αιτήματα, αλλά τους παρέδωσε στους κατακτητές. Οι κομμουνιστές δραπέτευσαν και μαζί με όσους βρίσκονταν στην παρανομία οργάνωσαν την αντίσταση. Ο ελληνικός λαός ανταποκρίθηκε και οργανώθηκε στις πόλεις και τα χωριά αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης. Μετά την εισβολή του γερμανικού φασιστικού στρατού έγραψε τις πιο ηρωικές σελίδες της ιστορίας μας. Δημιούργησε το ΕΑΜ, τον στρατό του, τον ΕΛΑΣ, την οργάνωση της νεολαίας, την ΕΠΟΝ. Με το όπλο στο χέρι ο λαός μας πολέμησε και απελευθέρωσε την Ελλάδα. Η μορφή του αντάρτη, του καπετάνιου του ΕΛΑΣ αποτελεί αιώνιο σύμβολο της πάλης του ελληνικού λαού. Το ΚΚΕ έδωσε χιλιάδες απ’ τα καλύτερα παιδιά του στον αγώνα του λαού μας στα χρόνια της Κατοχής. Μόνο η Κομματική Οργάνωση Αθήνας είχε 5.000 νεκρούς αυτά τα χρόνια.

Την ίδια στιγμή,  οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι και τα κόμματά τους, φιλελεύθερα, κεντρώα, δεξιά και ακροδεξιά, οι πρόγονοι των σημερινών καπιταλιστών και των κομμάτων τους, έδειξαν ποιος είναι πραγματικά ο "πατριωτισμός" τους. Κάποιοι έφυγαν για το Κάιρο, παίρνοντας μαζί τους τεράστιες ποσότητες κρατικών αποθεμάτων σε χρυσό. Άλλοι παρέμειναν στην Ελλάδα, συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, έγιναν δωσίλογοι, ταγματασφαλίτες και μαυραγορίτες, καταλήστευσαν το λαό και πολέμησαν τους Έλληνες κομμουνιστές.

Πυροβολούν το παρελθόν για να σκοτώσουν το μέλλον!

Τα σχολικά βιβλία, τα πανεπιστημιακά συγγράμματα, εκπομπές, ειδικοί και μη, προσπαθούν μανιασμένα να ξαναγράψουν την Ιστορία, να ερμηνεύσουν αλλιώς τα μεγάλα επιτεύγματα των λαών όλου του κόσμου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε να υιοθετήσει φέτος ψήφισμα, με βάση το οποίο ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε με την ευθύνη τόσο της ναζιστικής Γερμανίας, όσο και της Σοβιετικής Ένωσης, εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα. Το βρώμικο μελάνι τους, όμως, δεν μπορεί να σβήσει τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών το 1945, όλων όσοι "έπεσαν" στον αγώνα για να τσακιστεί η φονική μηχανή των ναζί. Η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ αποτελεί αιώνιο σύμβολο της υπεροχής του σοσιαλισμού - κομμουνισμού και της προσφοράς του στην ανθρωπότητα.

Προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις συνειδήσεις των λαών, ώστε να πιστεύουν ότι ο φασισμός, το πιο βάρβαρο και μαύρο γέννημα του καπιταλισμού, είναι το ίδιο με τον κομμουνισμό. Καθόλου τυχαίο βέβαια δεν είναι αυτό. Οι θεσμοί και τα κόμματα του συστήματος που σήμερα χτυπούν τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, που ετοιμάζουν ένα μέλλον για εμάς γεμάτο αγωνία και ανασφάλεια, θέλουν να μη σκεφτόμαστε ότι υπάρχει και άλλος τρόπος να ζούμε, ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, ότι σήμερα μπορεί να υπάρξει μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Γι’ αυτό και επιτίθενται στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, που πρωτοστατούν σε αυτόν τον αγώνα.

Μάθε την αλήθεια! Το χώμα που πατάς λευτέρωσαν μ’ αγώνα ΕΑΜ - ΕΠΟΝ - ΕΛΑΣ!

Διδασκόμαστε και εμπνεόμαστε από εκείνα τα χρόνια. Μαθαίνουμε την αλήθεια και πρωτοστατούμε στη διάδοσή της. Δεν υποτασσόμαστε στο "τίποτα δεν αλλάζει". Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να γίνουμε πολύ περισσότεροι, να φέρουμε τα πάνω - κάτω! Η ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αποδεικνύει πως όταν ένας λαός αποφασίσει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του, τότε μπορεί να κάνει το αδύνατο δυνατό, μπορεί να νικήσει αυτόν που στα μάτια του φαίνεται ανίκητος.

Οργανώσου στην ΚΝΕ! Γίνε κι εσύ κομμάτι του κόκκινου νήματος που συνδέει τους επαναστάτες του σήμερα με τους επαναστάτες του χτες, γίνε κι εσύ μέρος των πρωτοπόρων στην πορεία των λαών προς το αύριο, για μια καλύτερη ζωή. Για να κάνει ο λαός κουμάντο στον πλούτο που παράγει με την εξουσία στα χέρια του, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Έχει διαβαστεί 341 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 891 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)