Τρίτη, 25 Ιούν, 2024

• Η ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
  • Με «οδηγό» τις απάνθρωπες κατευθύνσεις της ΕΕ η μεταναστευτική πολιτική
  • ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»: Αποχώρησαν δύο ακόμη βουλευτές
  • Σταματά από αύριο το καθημερινό φύλλο της «Αυγής»
  • ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να καταργηθεί και να μην ισχύσει φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
  • ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: παρθούν μέτρα για την φορολογική δικαιοσύνη και την ανακούφιση των αυτοαπασχολουμένων
Η ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ1 Με «οδηγό» τις απάνθρωπες κατευθύνσεις της ΕΕ η μεταναστευτική πολιτική2 ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»: Αποχώρησαν δύο ακόμη βουλευτές3 Σταματά από αύριο το καθημερινό φύλλο της «Αυγής»4 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να καταργηθεί και να μην ισχύσει φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής5 ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: παρθούν μέτρα για την φορολογική δικαιοσύνη και την ανακούφιση των αυτοαπασχολουμένων6

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Η ΚΝΕ, μέσω των εκπροσώπων της στα διοικητικά συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων Ιατρικής και Νοσηλευτικής όλης της χώρας, κατέθεσε πρόταση για εθελοντική συμβολή απόφοιτων και τελειόφοιτων φοιτητών στη μάχη κατά της πανδημίας στα νοσοκομεία της χώρας.

Οι αποφάσεις των συλλόγων που ήδη υπάρχουν, η θετική ανταπόκριση που συναντά καθημερινά αυτή η πρωτοβουλία από τους ίδιους τους φοιτητές επιβεβαιώνουν πως οι φοιτητές, οι νέοι επιστήμονες μπορούν και πρέπει να καταθέσουν τα εφόδια, τις γνώσεις, την επιστήμη τους στην υγεία και την πρόοδο του λαού μας.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί, παράλληλα, κραυγή διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, που παρά τα περιοριστικά μέτρα, δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, των νοσοκομείων, των υγειονομικών, που δίνουν καθημερινή μάχη στα νοσοκομεία, με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, μέτρα υγιεινής κ.λπ.

Οι δυνάμεις της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια, όπως και στους χώρους δουλειάς, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής, θα συνεχίσουν με κάθε τρόπο,  με το παράδειγμα, την αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση να συμβάλουν στην οργάνωση των νέων υπερασπίζοντας τα δικαιώματά τους, ώστε περισσότεροι να πάρουν δύναμη, κουράγιο.

Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή... Μένουμε δυνατοί!

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

Ημερολόγιο