Τετάρτη, 01 Φεβ, 2023

• Μνήμη αλλά και συμπεράσματα!
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ : Οι συνταξιούχοι εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιά
  • Να ποιοι κερδίζουν!
  • Τα..."ζιζάνια"!
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σήμερα η πορεία στη μνήμη του Αλκη
  • Ενεργειακή φτώχεια: Στην «πείνα» τα λαϊκά νοικοκυριά, 8,2 δισ. ευρώ στους ομίλους
Μνήμη αλλά και συμπεράσματα!1 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ : Οι συνταξιούχοι εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιά2 Να ποιοι κερδίζουν!3 Τα..."ζιζάνια"!4 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σήμερα η πορεία στη μνήμη του Αλκη5 Ενεργειακή φτώχεια: Στην «πείνα» τα λαϊκά νοικοκυριά, 8,2 δισ. ευρώ στους ομίλους6

ΓΑΛΛΙΑ: Οι μαζικότερες διαδηλώσεις της τελευταίας 20ετίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Μαζικές και μαχητικές ήταν οι χτεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Γαλλίας, ενάντια στις νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.Σύμφωνα με εκτιμήσεις των συνδικάτων στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί στην γαλλική πρωτεύουσα απ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να φέρει τη συμφωνία με την που υπόγραψε στη Βουλή

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλει να φέρει άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή, τη νέα συμφωνία που υπέγραψε με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το  ΔΝΤ και ο κάθε βουλευτής να αναλάβει τις ευθύνες του με ονομαστική ψηφοφορία.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζονται «τρεις θεσμοί», διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων και μέτρων.

Η θέληση του λαού μας για απαλλαγή από την πολιτική που εφαρμόζεται με τα μνημόνια, μπορεί να βρει ουσιαστικό περιεχόμενο με την πραγματική κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Η πρόταση νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων κλπ. είναι συμβολή στην οργάνωση της πάλης του λαού μας σ’ αυτήν την κατεύθυνση.

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Λιακάδα
Άνεμος ΒΑ 3-5 μποφόρ

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου