Κυριακή, 16 Ιούν, 2024

• ΟΗΕ: Περισσότερα από 50.000 παιδιά στη Γάζα χρειάζονται άμεση ιατρική περίθαλψη για οξύ υποσιτισμό
  • Ορόσημο
  • Η παταγώδης αποτυχία της επιστολικής ψήφου
  • Τη Δευτέρα 17/6 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στη Βέροια
  • ΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ
  • Επιχείρηση «ολική ανάταξη» με μπαγιάτικα υλικά
ΟΗΕ: Περισσότερα από 50.000 παιδιά στη Γάζα χρειάζονται άμεση ιατρική περίθαλψη για οξύ υποσιτισμό1 Ορόσημο2 Η παταγώδης αποτυχία της επιστολικής ψήφου3 Τη Δευτέρα 17/6 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στη Βέροια4 ΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ5 Επιχείρηση «ολική ανάταξη» με μπαγιάτικα υλικά6

Λεφτά υπάρχουν

Δημοσιεύματα στον Τύπο προαναγγέλλουν ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις αρχές του Ιούλη, θα επικυρωθεί η αμερικανική πρόταση για δαπάνη 0,25% επί του ΑΕΠ των κρατών - μελών, προκειμένου να στηριχθεί οικονομικά η Ουκρανία μέχρι το 2030. Οπως σωστά γράφεται, το κονδύλι αυτό ισοδυναμεί με 500 εκατ. ευρώ ετησίως για την Ελλάδα, την ίδι... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΜΠΕΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΜΠΕΟ

Η αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ είναι στην πραγματικότητα “αναβάθμιση” της εμπλοκής της χώρας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια, που έχουν μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή σε “μπαρουταποθήκη”. Από αυτήν την πολιτική θα αναβαθμιστεί η θέση, τα κέρδη και τα πεδία επενδύσεων της αστικής τάξης της χώρας, ενώ αντίθετα για τον λαό σημαίνει “αναβάθμιση” των κινδύνων, αφού όλη η Ελλάδα μετατρέπεται σε αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση στους σκληρούς ανταγωνισμούς των ΗΠΑ με τη Ρωσία και την Κίνα.

Η περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτά τα σχέδια περνάει μέσα από την μεγαλύτερη πρόσδεση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, της ναυπηγικής και αμυντικής βιομηχανίας, με τους στόχους και τις επικίνδυνες επιδιώξεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Περνάει και μέσα από τον ρόλο που αναλαμβάνει η χώρα μας στο σχέδιο για την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρώσικο φυσικό αέριο και το μπλοκάρισμα της κινέζικης διείσδυσης, μέσω των δικτύων 5G προς όφελος των συμφερόντων των ΗΠΑ.

Η ενίσχυση του ρόλου της βάσης της Σούδας, την οποία ο πρωθυπουργός το μόνο που δεν έκανε ήταν να την ανακηρύξει σε 51η πολιτεία των ΗΠΑ, με την επέκτασή της και τον μόνιμο ελλιμενισμό αμερικανικού ελικοπτεροφόρου Hershel “Woody Williams”, αποτελεί κίνδυνο, όχι μόνο σε βάρος γειτονικών λαών και χωρών, αλλά και για τον ελληνικό λαό. Τέτοιες βάσεις, όπως στη Σούδα, την Αλεξανδρούπολη κ.α, όχι μόνο δεν προστατεύουν το λαό και τη χώρα, αλλά αντίθετα τους στοχοποιεί στα πλαίσια των σφοδρών ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που εξελίσσονται.

Παράλληλα οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ αποτελούν την πιο αποστομωτική διάψευση όσων, με υπερφίαλους και αστείους χαρακτηρισμούς, δημιουργούσαν κλίμα προσμονής για “ηχηρό μήνυμα στήριξης της Ελλάδας από τις ΗΠΑ”. Ήταν τόσο “ηχηρό” δε το μήνυμα, που δεν ακούστηκε τίποτα για την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου, γιατί πολύ απλά δεν είπε τίποτα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες, συνεχίζοντας και αναβαθμίζοντας την επικίνδυνη πολιτική που εγκαινίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την στρατηγική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, την οποία υποστηρίζουν και τα άλλα αστικά κόμματα.

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις “υποδοχής” του ΥπΕξ των ΗΠΑ, σε Θεσσαλονίκη και Χανιά και τονίζει την ανάγκη να δυναμώσει συνολικά η κινητοποίηση του ελληνικού λαού ενάντια σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις. Ο λαός έχει πλέον πολλές αποδείξεις για να μην ξοδεύει άλλο την εμπιστοσύνη του στην πολιτική που εναποθέτει την προστασία της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στους “συμμάχους” των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση και τα κόμματα που είναι βουτηγμένοι ως το λαιμό στα αιματοβαμένα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια για λογαριασμό της αστικής τάξης της χώρας.

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

Ημερολόγιο