Δευτέρα, 22 Απρ, 2024

• Το ψηφοδέλτιο μάχης του συνδυασμού ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά
  • Υπερπροβολή
  • «Εκτοξεύτηκαν» οι στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως
  • Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τον Δικαστικό Χάρτη της χώρας
  • Με επιτυχία η γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας
  • Σήμερα στην Αθήνα η νέα συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Τελικά σε ποιους δίνει λεφτά η Ε.Ε;

Του Αλέκου Χατζηκώστα Για μία ακόμη φορά ενόψει ευρωεκλογών από μια σειρά κόμματα που ζητούν τη ψήφο μας αναπαράγεται το ουσιαστικά χρεοκοπημένο επιχείρημα για τα λεφτά που μας δίνει η Ε.Ε και του τι θα γινόμασταν αν δεν υπήρχαν. Η ιστορία κρατά δεκαετίες από εκείνη τη περίοδο πριν την ένταξη στη τότε ΕΟΚ που μας έταζαν ότι «θα τρ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Άμεσα μέτρα προστασίας απ’ τον καύσωνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Άμεσα μέτρα προστασίας απ’ τον καύσωνα

Ενόψει του νέου και παρατεταμένου κύματος καύσωνα, επιβάλλεται η άμεση λήψη μέτρων προστασίας του λαού, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, καθώς και των εργαζόμενων, ενάντια στις απαιτήσεις της εργοδοσίας για δουλειά μέχρι “τελικής πτώσης”, εκμεταλλευόμενη και την αντεργατική νομοθεσία για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Τα μέτρα αυτά είναι ακόμη πιο επιτακτικά, από τη στιγμή που το κύμα καύσωνα συμπίπτει μ’ ένα νέο επικίνδυνο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας.

Απαιτείται μ’ ευθύνη του ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους και της εργοδοσίας να γίνουν πράξη τα αιτήματα των σωματείων, όσον αφορά την προστασία της υγείας των εργαζομένων απ’ τις υψηλές θερμοκρασίες, όπως η διακοπή εργασιών σε εξωτερικούς και θερμικά επιβαρυμένους χώρους, χωρίς απώλεια αποδοχών, διαλείμματα, κατάλληλα κλιματιζόμενοι χώροι ανάπαυσης, παροχή όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας κλπ.

Επίσης, απαιτείται η δημιουργία περισσότερων κλιματιζόμενων χώρων στους δήμους, παίρνοντας υπόψη την ανάγκη τήρησης όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας απέναντι στην πανδημία, όπως και η πύκνωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για την αποφυγή των μεγάλων αναμονών και του συνωστισμού,  κάτι που είναι -ούτως ή άλλως- αναγκαίο εξαιτίας και της πανδημίας.

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!