Τετάρτη, 24 Απρ, 2024

• Τα 31 κόμματα που πήραν «πράσινο φως» από τον Αρειο Πάγο για τις ευρωεκλογές
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Οδηγία της ΕΕ «για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία»
  • «Κόπηκε» από τις Ευρωεκλογές το ναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών»
  • Πρωταθλητές Ημαθίας στο μπάσκετ το 4ο ΓΕΛ Βέροιας & στο χάντμπολ το 3ο ΓΕΛ Βέροιας
  • Ακροδεξιός «βόθρος» με κλοτσοπατινάδα και μπουνιές...
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κλείνει το μάτι» στους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας
Τα 31 κόμματα που πήραν «πράσινο φως» από τον Αρειο Πάγο για τις ευρωεκλογές 1 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Οδηγία της ΕΕ «για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία»2 «Κόπηκε» από τις Ευρωεκλογές το ναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών»3 Πρωταθλητές Ημαθίας στο μπάσκετ το 4ο ΓΕΛ Βέροιας & στο χάντμπολ το 3ο ΓΕΛ Βέροιας4 Ακροδεξιός «βόθρος» με κλοτσοπατινάδα και μπουνιές...5 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κλείνει το μάτι» στους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας6

Αν η Ελλάδα φύγει από την ΕΕ θα απομονωθεί...

Σήμερα, εντός της ΕΕ, ο λαός είναι «απομονωμένος» από το δικαίωμά του να ζήσει με αξιοπρεπές εισόδημα και μισθό, σταθερή δουλειά, να έχει σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, στην Υγεία, στον πολιτισμό, αλλά και να ζει ειρηνικά και με ασφάλεια στον τόπο του.Εντός της ΕΕ οι λαοί έζησαν τον εφιάλτη της πανδημίας πιο «απομονωμένοι» από ποτέ, ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

Τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να ανακουφίσει τα λαϊκά νοικοκυριά από την κατάργηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την ενέργεια, που από την πρώτη στιγμή έχει προτείνει το ΚΚΕ.

Τα νέα ψίχουλα των ελάχιστων ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες αυξήσεις, ως συνέπεια της πολιτικής της "απελευθέρωσης της ενέργειας", της "πράσινης ανάπτυξης" και της απολιγνιτοποίησης, οδηγώντας τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά να ζουν σε καθεστώς δραματικής ενεργειακής φτώχειας.

Μάλιστα, οι περιβόητες επιδοτήσεις,  απ’ τον προϋπολογισμό, που προκλητικά εμφανίζονται ως “μέτρα στήριξης”, δεν είναι τίποτα άλλο παρά χρήματα που καταβάλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα απ' την υπέρογκη κρατική φορολογία, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις καταβάλλουν μόνο ένα ελάχιστο τμήμα της. Αποτελούν ένα επιπλέον τέχνασμα, ώστε να συγκαλύπτεται το υπέρογκο κόστος της ενέργειας.

Τελικά, τα κυβερνητικά μέτρα στην ουσία συνιστούν  έμμεσες επιδοτήσεις προς τις ενεργειακές επιχειρήσεις, που συνεχίζουν να πετυχαίνουν κερδοφορίες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες των εργαζομένων, οι οποίοι πληρώνουν είτε ως καταναλωτές είτε ως φορολογούμενοι.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως η ενεργειακή πολιτική της ΕΕ και γενικότερα το “πράσινο New Deal”, για το οποίο διαγκωνίζονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για το ποιος είναι ικανότερος διαχειριστής του, θυσιάζει βάναυσα τα εργατικά -  λαϊκά δικαιώματα στο βωμό της κερδοφορίας των ενεργειακών ομίλων και του μεγάλου κεφαλαίου.

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!