Παρασκευή, 30 Ιούλ, 2021

• Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/7
  • Επίσκεψη Αγγέλου Τόλκα στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου
  • «Βράζει» η χώρα από τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά η κυβέρνηση αναλώνεται σε συστάσεις «αυτοπροστασίας»
  • Διενέργεια έκτακτων ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών στις αγροτικές περιοχές ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου Θεσσαλονίκης και Ημαθίας
  • Φρόσω Καρασαρλίδου: Για τα προβλήματα με τον ΟΣΕ
  • Επίσκεψη της Γενικής Προξένου των ΗΠΑ στην Βεργίνα
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/71 Επίσκεψη Αγγέλου Τόλκα στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου2 «Βράζει» η χώρα από τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά η κυβέρνηση αναλώνεται σε συστάσεις «αυτοπροστασίας»3 Διενέργεια έκτακτων ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών στις αγροτικές περιοχές ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου Θεσσαλονίκης και Ημαθίας4 Φρόσω Καρασαρλίδου: Για τα προβλήματα με τον ΟΣΕ5 Επίσκεψη της Γενικής Προξένου των ΗΠΑ στην Βεργίνα6

Υπερμνημόνιο

«Χαράς ευαγγέλια» για την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα σήμερα με την κύρωση της σύμβασης του Ταμείου Ανάκαμψης, του υπερμνημονίου δηλαδή που έρχεται να δέσει νέες «αλυσίδες» στα εργατικά - λαϊκά στρώματα.«Η χώρα μεταμορφώνεται» λέει η ΝΔ, «πρόκειται για ιστορική τομή στην ΕΕ» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά για τα 32 δισεκατομμύρια ... Περισσότερα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ: Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ: Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Τις επόμενες μέρες, μετά από 5,5 χρόνια και 450 δικαστικές συνεδριάσεις, θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης της δίκης της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Από όλη αυτήν την πολύχρονη δίκη, για την καθυστέρηση της οποίας υπάρχουν σοβαρές κυβερνητικές ευθύνες, αναδείχτηκαν με αναμφισβήτητο τρόπο, τόσο από τους δεκάδες μάρτυρες κατηγορίας όσο και από τα χιλιάδες έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο, ηχητικά κ.λπ., η ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, ως κίνητρο της εγκληματικής δράσης της, αλλά και ο ίδιος ο εγκληματικός χαρακτήρας της, καθώς και η ευθύνη της ηγεσίας της. Άλλωστε, η Χρυσή Αυγή, ως γνήσια ναζιστική οργάνωση, έχει στο DNA της, όπως έχει αποδειχτεί και ιστορικά, την οργανωμένη και μαζική εγκληματική δράση, για την οποία προϋπόθεση είναι η τυφλή υπακοή στον αρχηγό. Είναι αυτή η ιδεολογία που οπλίζει το χέρι των φασιστών να επιτίθενται με μίσος και να δολοφονούν μετανάστες, αντιφασίστες, πρωτοπόρους συνδικαλιστές, κομμουνιστές.

Παράλληλα, αποκαλύφθηκαν -σε σημαντικό βαθμό- οι σχέσεις της Χρυσής Αυγής με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και της εργοδοσίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, ο ανεκτικός έως προκλητικός ρόλος αστυνομικών στη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα ή η συμπόρευση της Χρυσής Αυγής με τους εργολάβους και τους εφοπλιστές στη Ζώνη του Περάματος για το χτύπημα του ταξικού σωματείου και του ΠΑΜΕ.

Όλα αυτά αναδείχτηκαν, καταγράφηκαν και δημοσιοποιήθηκαν. Γι’ αυτό και ο λαός, η νεολαία και βεβαίως τα θύματα της εγκληματικής-ναζιστικής οργάνωσης απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία της από το δικαστήριο. Να ολοκληρωθεί η δίκη με τους ναζιστές-εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή!

Κανένας πλέον, μετά και από αυτή τη δίκη, δεν μπορεί να ισχυριστεί βάσιμα ότι δεν ξέρει τι πραγματικά σημαίνει Χρυσή Αυγή, τι σημαίνει φασισμός, ρατσισμός και εθνικισμός.

Η καλύτερη απάντηση στη Χρυσή Αυγή, σε όλους τους φασίστες, θα δοθεί από τον ίδιο το λαό και τη νεολαία, με την απομόνωσή τους παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, σε κάθε γειτονιά, πάνω απ’ όλα με τον αγώνα για την ανατροπή αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που γεννάει και θρέφει τέτοια εκτρώματα!

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!»

Άνεμος ΝΔ 3-4 μποφόρ

Παρασκευή, 30 Ιουλίου