Τετάρτη, 28 Ιούλ, 2021

  • ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία
  • Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/7
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους
  • Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!
ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία1 Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/73 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου4 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους5 Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στο «ψυγείο» και για φέτος ο κατώτατος μισθός

Μερικά ψίχουλα - κι αυτά από τον Γενάρη του 2022 - ως «αύξηση» στον κατώτατο μισθό αποφάσισε η κυβέρνηση, θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή τον μηχανισμό μόνιμης συμπίεσης των κατώτερων μισθών που προβλέπει ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της χτεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο, εγκρίνο... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ Καλοκαίρι θα δοθεί το δώρο Πάσχα . «Πράσινο φως» για αναστολή συμβάσεων εργασίας

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ Καλοκαίρι θα δοθεί το δώρο Πάσχα . «Πράσινο φως» για αναστολή συμβάσεων εργασίας

Με το επίδομα των 800 ευρώ καλούνται να την βγάλουν οι εργαζόμενοι διότι η κυβέρνηση αποφάσισε το δώρο Πάσχα να δοθεί το καλοκαίρι, ενώ ο τρέχων μισθός πάει στα αζήτητα, αφού δίνεται η δυνατότητα στον εργοδότη να αναστείλει τη σύμβαση εργασίας των εργαζομένων για τουλάχιστον ένα μήνα! Επιπλέον δεν ακυρώνεται η απόλυση για τους περίπου 40.000 εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους από τις αρχές Μάρτη.

Αυτά προκύπτουν από τις νεότερες ανακοινώσεις που έκαναν σήμερα Παρασκευή 20 Μάρτη οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Συγκεκριμένα:

Δώρο του Πάσχα

Το καλοκαίρι μαζί με το επίδομα άδειας θα δοθεί το δώρο του Πάσχα ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας. Πρόσθεσε ότι τότε θα καταβληθεί στο σύνολό του και συνέστησε σε όσες επιχειρήσεις μπορούν να το καταβάλουν το Πάσχα να το κάνουν.

Συνεπώς το δώρο Πάσχα είναι δυνατόν να δοθεί και τον Αύγουστο και η διευκόλυνση αυτή φαίνεται πως αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων και όχι μόνο εκείνων που πλήττονται από τον κορονοϊό, όπως προκύπτει από τη σχετική σύσταση του Γ. Βρούτση.

Το κυβερνητικό επιχείρημα είναι να «δοθεί οξυγόνο» στις επιχειρήσεις και να υπάρξει «δίκαιη διασπορά» του και προς τις επιχειρήσεις που σήμερα είναι κλειστές.

Οι υπουργοί επανέλαβαν ότι δώρο Πάσχα θα λάβουν οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Προστασία.

Αναστολή συμβάσεων εργασίας

«Πράσινο φως» για μαζική αναστολή συμβάσεων εργασίας άναψε η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις προκειμένου, όπως ειπώθηκε, για να μειώσουν το κόστος λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας με νομοθετική ρύθμιση που θα γίνει παρέχεται στους εργοδότες η δυνατότητα υπαγωγής σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεων εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζόμενων για ένα μήνα με τη δυνατότητα επέκτασης. Ο υπουργός χαρακτήρισε το μέτρο «απολύτως προσωρινό» και όσοι εργαζόμενοι θα βρεθούν σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης τους θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ. Προφανώς όμως δεν θα λάβουν μισθό για το συγκεκριμένο διάστημα.

Για το διάστημα που ισχύει η αναστολή της σύμβασης εργασίας απαγορεύεται η απόλυση εργαζόμενου και αν γίνει θα κριθεί άκυρη, δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε πως όταν λήξει το μέτρο η επιχείρηση υποχρεούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που είχε πριν. Ανακοινώθηκε πως επιχειρήσεις και εργαζόμενοι πρέπει να δηλώσουν ότι είναι σε αναστολή η σύμβαση εργασίας.

Δεν ακυρώνονται οι απολύσεις από 1η Μάρτη 

Όσοι απολύθηκαν αρχές Μάρτη ...απολύθηκαν, αφού η κυβέρνηση δεν ανακοινώνει την ακύρωση των περίπου 40.000 καταγγελιών συμβάσεων εργασίας που έγιναν νωρίτερα από τις πρώτες κυβερνητικές ανακοινώσεις, παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι υπουργοί ομολογούν την ενοχή τους.

Ούτε και στις σημερινές ανακοινώσεις δεν ακούστηκε λέξη περί ακύρωσης αυτών των απολύσεων ή του εξαναγκασμού σε παραίτηση.

Το μόνο μέτρο που ανακοινώθηκε είναι ότι όσοι από 1η Μάρτη απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση θα είναι δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ, άσχετα να δικαιούνται και επίδομα ανεργίας.

Το 800άρι επεκτείνεται

Ανακοινώθηκε πως το επίδομα των 800 ευρώ, που είναι για το διάστημα 15 Μάρτη έως 30 Απρίλη, θα καταβληθεί και σε εργαζόμενους που η επιχείρηση στην οποία εργάζεται δεν έχει κλείσει αλλά έχει μειωμένο τζίρο. Επίσης, και στους αυτοαπασχολούμενους που έχουν σταματήσει την επαγγελματική δραστηριότητα και έχουν μείωση τζίρου. Για τους μήνες Μάρτη και Απρίλη οι δικαιούχοι των 800 ευρώ θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι συνολικά οι δικαιούχοι θα είναι 1,4 εκατ. και η συνολική δαπάνη περίπου 2 δισ. ευρώ. Οι κλάδοι που καλύπτει το μέτρο είναι με βάση τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ). (Δείτε αναλυτικά στα Συνημμένα Αρχεία)

Τράπεζες και εισπρακτικές εταιρείες

Ανακοινώθηκε ότι τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης δανείων αποφάσισαν να δώσουν τρίμηνη αναστολή στις δόσεις των δανείων για όσους είναι δικαιούχοι των 800 ευρώ είτε είναι φυσικά πρόσωπα είτε επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη, οι εισπρακτικές εταιρείες δεν θα ενοχλούν συνεχώς τους οφειλέτες που είναι δικαιούχοι των 800 ευρώ καθώς αναστέλλονται για 3 μήνες τα πάσης φύσεως χρέη τους.

Πρόσθεσε ότι όσοι δεν είναι δικαιούχοι των 800 ευρώ συνεχίζουν κανονικά να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Μάλιστα κάλεσε δανειολήπτες να απευθυνθούν στις τράπεζες για εξατομικευμένες ρυθμίσεις δανείων.

ΠΝΠ για αντισηπτικά και μάσκες

Με νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επιχειρεί η κυβέρνηση να διαχειριστεί τόσο τις ελλείψεις ατομικών μέσων προστασίας όσο και την κερδοσκοπία.

Ανακοινώθηκε ότι θα δημιουργηθούν συνεργεία που θα κάνουν δειγματοληπτικούς έλεγχους στην αγορά και θα επιβάλλονται πρόστιμα «σε όσους έχουν ανεβάσει παράλογα τις τιμές», δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης, κάνοντας μια αόριστη τοποθέτηση.

Παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με την επάρκεια αντισηπτικών την οποία απέδωσε στη μη τήρηση της οδηγίας για αγορά 3 τεμαχίων ανά άτομο. Ανέφερε ότι πλέον θα προβλέπεται ποινή για τη μη τήρηση του κανόνα.

Καταβολή συντάξεων

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας οι ημερομηνίας καταβολής των συντάξεων είναι:

- Στις 24 Μάρτη οι συντάξεις μη μισθωτών (π.χ. ΟΑΕΕ).

- Στις 27 Μάρτη οι συντάξεις του Δημοσίου. 

- Στις 30 Μάρτη οι συντάξεις μισθωτών (π.χ. ΙΚΑ, ΝΑΤ).

Έχει διαβαστεί 146 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 25 °C
Άνεμος Β 0 μποφόρ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 38 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Πέμπτη, 29 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 27 ως 39 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 241 επισκέπτες και 0 μέλη.