Τετάρτη, 21 Φεβ, 2024

  • Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"
  • Ουραγός...
  • Η ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
  • Σε εξέλιξη το έργο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στον Δήμο Βέροιας»
  • Υπόμνημα στον Δήμαρχο Βέροιας από τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων
  • Τάσος Μπαρτζώκας: 55.000 Ευρώ για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας!
Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"1 Ουραγός...2 Η ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ3 Σε εξέλιξη το έργο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στον Δήμο Βέροιας»4 Υπόμνημα στον Δήμαρχο Βέροιας από τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων5 Τάσος Μπαρτζώκας: 55.000 Ευρώ για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Νυστέρι στην τσέπη του λαού

Πατώντας πάνω στην αθλιότητα που η πολιτική της - και όλων των προηγούμενων - προκαλεί και στην Υγεία, η κυβέρνηση έχει το θράσος να παρουσιάζει ως ...ανακούφιση και διέξοδο για τους ασθενείς την καθιέρωση των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων.Απογειώνοντας μάλιστα την αθλιότητα, ανακοίνωσε και τιμοκατάλογο για τη συμμετοχή των ασ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ: Να πληρώσουν και τη νέα κρίση καλούνται οι εργαζόμενοι

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ: Να πληρώσουν και τη νέα κρίση καλούνται οι εργαζόμενοι

Να πληρώσουν τη νέα κρίση καλούνται ευθέως οι εργαζόμενοι από την κυβέρνηση που πέρα από «ζεστό» χρήμα παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν αντεργατικά μέτρα. Τον τόνο έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμά του και ακολούθησαν οι δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών. 

Ειδικά στον Τουρισμό οι εποχικοί εργαζόμενοι πετιούνται στον Καιάδα της ανεργίας καθώς οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν τη δυνατότητα να μην τους επαναπροσλάβουν όπως προβλέπουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Σύμφωνα με τους υπουργούς Οικονομίας Χρήστο Σταϊκούρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, οι εποχικοί εργαζόμενοι που θα βρεθούν στην ανεργία θα λάβουν ...επίδομα εποχικής ανεργίας! Ήδη σήμερα έγιναν κινητοποιήσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα

Σημαντική απώλεια μισθού θα έχουν και οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εμφανίζουν μείωση τζίρου τουλάχιστον κατά 20%. Οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να μειώνουν το χρόνο εργασίας στους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης έως και 50%. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, «η πολιτεία αναλαμβάνει την υποχρέωση αναπλήρωσης κατά 60% του εισοδήματος του εργαζομένου για το χρόνο που ο εργαζόμενος δεν θα εργάζεται» και «σε περίπτωση που η καθαρή αμοιβή υπολείπεται του κατώτατου μισθού η διαφορά θα καλύπτεται από το κράτος εξ ολοκλήρου». Πρακτικά οι κυβερνητικές ανακοινώσεις σημαίνουν ότι ένας εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης που είχε μισθό 1.000 ευρώ με τη μείωση του ωραρίου κατά 50% θα λάβει 500 ευρώ από τον εργοδότη για την 4ωρη πλέον απασχόληση (επίσημα τουλάχιστον) και για  την υπόλοιπη αμοιβή των 500 ευρώ θα λάβει από το κράτος το 60% αυτής, δηλαδή 300 ευρώ. Άρα θα χάσει 200 ευρώ το μήνα.

Επιπλέον στους κλάδους του Τουρισμού, της Εστίασης, των Μεταφορών, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού η δυνατότητα αναστολής σύμβασης εργασίας μπορεί να φτάσει και το 100% των εργαζομένων.

Ανακοινώθηκε ακόμα ότι δίνεται «η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων βεβαιωμένων οφειλών προς τη φορολογική αρχή σε όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, καθώς και στους κλάδους του Τουρισμού, της Εστίασης, των Μεταφορών, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, και για τον μήνα Ιούνιο». Οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τελούν σε προσωρινή αναστολή έχουν το δικαίωμα αναστολής των δόσεων βεβαιωμένων οφειλών. Επεκτείνεται η δυνατότητα μείωσης ενοικίου κατά 40%, τον μήνα Ιούνιο, σε όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές και στις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του Τουρισμού, της Εστίασης, των Μεταφορών, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Μείωση φόρων

Προβλέπεται μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις που θα εμφανίσουν μείωση τζίρου κατά τους μήνες Μάρτη, Απρίλη και Μάη. Το ποσοστό θα προσδιοριστεί τον Ιούλη.

Μειώνεται ο ΦΠΑ στις μεταφορές από το 24% στο 13%, για την περίοδο 1 Ιούνη - 31 Οκτώβρη 2020. Μειώνεται ο ΦΠΑ στον καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά από το 24% στο 13% για την περίοδο 1 Ιούνη - 31 Οκτώβρη. Μειώνεται ο ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο από 80/20 (80% με 13% και 20% με 24%) σε 90/10 για την περίοδο 1 Ιούνη - 31 Οκτώβρη. Μειώνεται ο ΦΠΑ στα εισιτήρια των κινηματογράφων από το 24% στο 13% για την περίοδο 1 Ιούνη - 31 Οκτώβρη.

Οι δαπάνες επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων προσαυξημένες κατά 100%, έναντι 30% που είναι σήμερα, για δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν από 1η Σεπτέμβρη. Δίνονται κίνητρα σε φυσικά πρόσωπα που εισφέρουν επενδυτικά κεφάλαια για νεοφυείς επιχειρήσεις, με τη μορφή εκπτώσεων φόρου επί του ποσού που επενδύεται.

«Κόκκινα» δάνεια

Για τα «κόκκινα» δάνεια ανακοινώθηκε πως «δρομολογείται πρόγραμμα στο οποίο το κράτος θα επιδοτεί, για ορισμένο χρονικό διάστημα, σημαντικό μέρος των μηνιαίων δόσεων όσων πλήττονται από τις συνέπειες του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην πρώτη κατοικία». Θα καλύπτει και τα εξυπηρετούμενα δάνεια. Ειπώθηκε ότι το πρόγραμμα «θέτει δικλείδες ασφαλείας, ώστε να μην επωφεληθούν της επιδότησης οι στρατηγικοί κακοπληρωτές».

Έχει διαβαστεί 295 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 210 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)