Δεν πρόλαβε να στεγνώσει ο κάμπος από το νερό της πλημμύρας και οι ασφαλιστικές εταιρείες άρχισαν ήδη το σαφάρι για να μαζέψουν πελατεία, διαφημίζοντας «ελκυστικά» πακέτα για προστασία έναντι «ακραίων καιρικών φαινομένων». «Προστάτεψε το σπίτι σου», λέει το φυλλάδιο μίας απ' αυτές, που προσφέρει πακέτα ασφάλισης από «πλημμύρα, θύελλα, ... Περισσότερα
Ανακοινώθηκαν τα μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα
από Η Άλλη Άποψη
Τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού που θα εφαρμοστούν στη χώρα μας, για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.
Συγκεκριμένα, θα είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού τεστ για όλους τους ταξιδιώτες των απευθείας πτήσεων από την Κίνα, 48 ώρες πριν την αναχώρησή τους.
Επίσης, θα υπάρχει γονιδιωματική επιτήρηση σε λύματα αεροπλάνων που αφορούν απευθείας πτήσεις από την Κίνα και σε αστικά λύματα του Αερολιμένα Αθηνών, καθώς και ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης στην κοινότητα για την έγκαιρη ανίχνευση τυχόν νέων παραλλαγών.
Ακόμη, γίνεται σύσταση για χρήση μάσκας υψηλής προστασίας στους επιβάτες διεθνών πτήσεων με προορισμό τη χώρα μας, οι οποίοι έχουν αρχικό προορισμό την Κίνα. Γενικότερα, διατυπώνεται σύσταση για χρήση μάσκας στους χώρους των αεροδρομίων για όλους τους ταξιδιώτες ανεξαρτήτως προορισμού, το προσωπικό και τους εργαζόμενους στις αεροπορικές εταιρείες.
Για τον εμβολιασμό, επανέρχεται η σύσταση με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για το βασικό σχήμα και για αναμνηστικές δόσεις, αλλά πέραν αυτών κανένα ουσιαστικό μέτρο και κυρίως καμία προετοιμασία του αποδεκατισμένου από τα προηγούμενα κύματα συστήματος Υγείας.