Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

  • Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"
  • ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ
  • Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ
  • Ο ηρωικός Δεκέμβρης 1944 θα φωτίζει για πάντα τους αγώνες του λαού μας για το δικό του μέλλον!
  • Με τον αγώνα τους απέσπασαν δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων
  • Συναινούν στην επιστολική ψήφο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ
Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"1 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ2 Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ3 Ο ηρωικός Δεκέμβρης 1944 θα φωτίζει για πάντα τους αγώνες του λαού μας για το δικό του μέλλον!4 Με τον αγώνα τους απέσπασαν δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων5 Συναινούν στην επιστολική ψήφο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Επέλαση στο λαϊκό εισόδημα, στήριξη στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους

Ακόμα και από τον τίτλο του φορολογικού νομοσχεδίου για τους μικρούς επαγγελματίες, που η κυβέρνηση ονομάζει «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», γίνεται φανερή η στοχοποίηση των αυτοαπασχολούμενων, αφού αντιμετωπίζονται συλλήβδην ως «μπαταχτσήδες».Μπορεί η κυβέρνηση να προπαγανδίζει «θετικές αλλαγές» που τάχα έκανε την τελευτα... Περισσότερα

«Αντικίνητρο» ή αλλιώς ένα ακόμα «πράσινο» χαράτσι...

από Η Άλλη Άποψη
«Αντικίνητρο» ή αλλιώς ένα ακόμα «πράσινο» χαράτσι...

Τις τελευταίες «πινελιές» για την υλοποίηση του σχεδιασμού της στον τομέα της ανακύκλωσης και της λεγόμενης «κυκλικής οικονομίας» βάζει η κυβέρνηση, καθώς δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1277 Β/15.4.19) η Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει το ύψος του νέου «περιβαλλοντικού» χαρατσιού, το οποίο επιβλήθηκε στους δήμους αντί του παλιού «τέλους ταφής» και προβάλλεται ως παροχή «κινήτρων για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή».

 

Η ΚΥΑ ορίζει την τιμολογιακή πολιτική των υπηρεσιών των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) προς τους δήμους, η οποία κλιμακώνεται ανάλογα με τις επιδόσεις του κάθε ΟΤΑ στην ανακύκλωση, στη χωριστή συλλογή συσκευασιών και βιοαποβλήτων (υπολείμματα τροφών και «πράσινα» απόβλητα).

Η απόφαση κινείται στη λογική των «αντικινήτρων», δηλαδή όσο χαμηλότερα ποσοστά διαλογής στην πηγή και ανακύκλωσης, τόσο υψηλότερα θα είναι τα ποσά που θα καταβάλλουν οι δήμοι. Εντάσσεται στον συνολικότερο κυβερνητικό σχεδιασμό που υλοποιεί η πλειοψηφία των δημοτικών και περιφερειακών αρχών και ενσωματώνει τη σχετική ευρωενωσιακή πολιτική, που στο όνομα της «προστασίας» δήθεν του περιβάλλοντος ανοίγει νέα πεδία κερδοφορίας στο κεφάλαιο στον τομέα διαχείρισης των σκουπιδιών και φορτώνει νέα βάρη στο λαό.

Η επιβολή των νέων τελών θα γίνεται στη βάση «αξιολόγησης» των δήμων, όπως είπε πρόσφατα ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, ανάλογα με τις επιδόσεις που καταγράφουν στην ανακύκλωση και στην επιβεβαιωμένη αξιοποίηση υλικών συσκευασίας, αλλά και στο ποσοστό χωριστής συλλογής και αξιοποίησης οργανικών αποβλήτων (βιοαπόβλητα, τρόφιμα, κλαδέματα κ.λπ.).

Οι δήμοι καλούνται με ελάχιστη κρατική χρηματοδότηση να εφαρμόσουν πολύ υψηλές απαιτήσεις στον τομέα της ανακύκλωσης, δίχως η κεντρική διοίκηση να παρέχει τα απαιτούμενα μέσα και εξοπλισμό για τη δημιουργία χωριστών ρευμάτων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, με συνέπεια η νέα «περιβαλλοντική εισφορά» να επιβαρύνει κυρίως τα λαϊκά στρώματα των πιο φτωχών δήμων, που θα φορτωθούν πολύ υψηλές εισφορές, οι οποίες θα ξεκινούν από τα 10 ευρώ τον τόνο.

Έχει διαβαστεί 264 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 283 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)