Τρίτη, 05 Δεκ, 2023

  • ΚΑΙ  ΟΜΩΣ  ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΟΛΟΙ  ΙΔΙΟΙ!...
  • Η ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
  • «Πράσινα άλογα» η έγνοια τους για το περιβάλλον και το κλίμα
  • ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ?
  • Κούνια που τους κούναγε
  • Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!
ΚΑΙ  ΟΜΩΣ  ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΟΛΟΙ  ΙΔΙΟΙ!...1 Η ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ2 «Πράσινα άλογα» η έγνοια τους για το περιβάλλον και το κλίμα3 ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ?4 Κούνια που τους κούναγε5 Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβέρνηση και προμηθευτές λένε στους καταναλωτές «Διαλέξτε πώς θα χάσετε... »

Στην τελική ευθεία έχει μπει το νέο σύστημα χρεώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα ισχύσει από την 1η Γενάρη και θα προκαλέσει ένα νέο ...ηλεκτροσόκ σε εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά.Από 1.1.2024, λοιπόν, αλλάζει ο τρόπος τιμολόγησης και όχι μόνο δεν θα περιλαμβάνει καμία απολύτως μείωση, αλλά επανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λ... Περισσότερα

Απαράδεκτη απόφαση για αποφυλάκιση του Κορκονέα

από Η Άλλη Άποψη
Απαράδεκτη απόφαση για αποφυλάκιση του Κορκονέα
Αποφυλακίστηκε χτες, με απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, ο αστυνομικός Επ. Κορκονέας, που το 2008 πυροβόλησε και σκότωσε στα Εξάρχεια τον 15χρονο μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλο. Το δικαστήριο με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, όπου μειοψήφησαν οι τακτικοί δικαστές, αναγνώρισε στον Κορκονέα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Ετσι η ποινή του από ισόβια πρωτοδίκως έμεινε στα 13 χρόνια κάθειρξη. Σημειωτέον ότι και η πρόταση του εισαγγελέα ήταν αντίθετη στο να δοθεί ελαφρυντικό.

Ο Κορκονέας είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια κάθειρξη, αλλά στο Εφετείο τον Ιούλη του 2019 το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου σπάζοντας τα ισόβια, εν μέσω μεγάλων αντιδράσεων. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασ. Πλιώτας άσκησε αναίρεση υπέρ του νόμου, θεωρώντας ότι κακώς του χορηγήθηκε το ελαφρυντικό. Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου με ομόφωνη απόφαση έκανε δεκτή την αναίρεση και ο Κορκονέας επέστρεψε στη φυλακή, αντιμετωπίζοντας ξανά τα ισόβια. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε εισηγηθεί να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον αστυνομικό, κρίνοντας πως το λευκό ποινικό μητρώο δεν συνδέεται με τη σύννομη ζωή, έτσι ώστε να χορηγηθεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η μητέρα του δολοφονημένου μαθητή, Τζίνα Τσαλικιάν, σχολίασε πως «είναι μια απόφαση προσβλητική για την ελληνική δικαιοσύνη, την ελληνική κοινωνία, για τη μνήμη του Αλέξανδρου».

Επίσης, σε δήλωσή τους, οι συνήγοροι της οικογένειας Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρονται σε μια κακοστημένη δίκη, που έγινε εν κρυπτώ, με αποκλεισμένη την οικογένεια του Αλεξ. Γρηγορόπουλου, με πλήθος παρατυπιών.

Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό

Σε σχόλιο για την προκλητική απελευθέρωση του Επ. Κορκονέα, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει: «Προκαλεί το αίσθημα δικαίου του λαού και της νεολαίας η απόφαση αποφυλάκισης του Επ. Κορκονέα, καταδικασμένου για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η απόφαση αυτή δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ένας ακόμα κρίκος σε δικαστικές αποφάσεις που ρίχνουν στα μαλακά τον θύτη, τροφοδοτώντας τελικά την ένταση της κρατικής καταστολής, της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωράει απρόσκοπτα η επικίνδυνη, αντιλαϊκή πολιτική από όλες τις κυβερνήσεις. Τείχος απέναντι στην αστυνομική και κρατική βία θα υψώσει μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού και της νέας γενιάς για ζωή με δικαιώματα».



Έχει διαβαστεί 470 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 300 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)