Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα
Σε απελπιστική κατάσταση τα λαϊκά νοικοκυριά περιορίζουν καθημερινά τις βασικές τους ανάγκες
από Η Άλλη Άποψη
Μείωση σε είδη διατροφής και καύσιμα καταγράφεται στο πρώτο εξάμηνο του 2017, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που μειώνει τα λαϊκά εισοδήματα ελέω κρίσης.
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου περιβάλλοντος, το πρώτο εξάμηνο του έτους οι Έλληνες αγόρασαν 56.000.000 λίτρα λιγότερα βενζίνης καθώς ο όγκος πωλήσεων στις βενζίνες μειώθηκε κατά 4% σε ετήσια βάση.
Την ίδια ώρα, τα στοιχεία για τις πωλήσεις σε σούπερ-μαρκετ δείχνουν απώλεια της τάξης του 1% καθώς στα γαλακτοκομικά υπήρξε μείωση πωλήσεων κατά 3,5%, στα καθαριστικά η πτώση κινείται στο 4,9% και σε είδη προσωπικής υγιεινής στο 4,6%.
Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες, καθώς η φοροεπιδρομή συνεχίζεται με την καταβολή των δόσεων στην εφορία του φόρου εισοδήματος αλλά και στον ΕΝΦΙΑ, που αυτές τις μέρες αποστέλλεται στους υπόχρεους και προς τα τέλη του χρόνου ακολουθούν και τα τέλη κυκλοφορίας.