Αισθανόμενη προφανώς σαν στο σπίτι της και στο ...στοιχείο της, σε μια συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τον νέο άθλιο κανονισμό της ΕΕ σχετικά με τις απελάσεις, η ακροδεξιά Λατινοπούλου ξεστόμισε ένα ρατσιστικό παραλήρημα - μνημείο μισανθρωπισμού. Ανάμεσα σε άλλα, κάλεσε την ΕΕ να επισπεύσει τις μαζικές συλλήψεις και απελάσεις, αφού πρ... Περισσότερα
Απεργιακή συγκέντρωση για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
από Η Άλλη Άποψη
Συγκέντρωση στο υπουργείο εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα δημοσιογράφοι στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας τους απαιτώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών.
Δημοσιογράφοι του κλάδου έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων διοικητικοί, τεχνικοί, φωτογράφοι κ.α. ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τουΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕκαι διατράνωσαν τις διεκδικήσεις τους οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν σε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενιαία για όλους τους δημοσιογράφους με αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις απώλειες από το 2009 και την ακρίβεια - πληθωρισμό, αλλά και τις βασικές μας ανάγκες, που είναι επίσημα 28%. Πρώτος μισθός για όλους 1.560 ευρώ. Όχι στα κουπόνια της ντροπής. Μισθός στα 950 ευρώ για τους πρωτοπροσλαμβανόμενους και τους ασκούντες πρακτική εξάσκηση.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ διαδήλωσαν στη συνέχεια μπροστά από την Ενωση Ιδιοκτητών Εφημερίδων, δηλαδή της εργοδοσίας του κλάδου απαιτώντας να σπάσει η εργοδοτική αδιαλλαξία και να υπογραφεί ΣΣΕ που να καλύπτει τους εργαζόμενους.
Στη συνέχεια οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ καταγγέλοντας το γεγονός ότι η πλειοψηφία της διοίκησης δηλαδή η συμμαχία των συνδικαλιστών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και την ημέρα της απεργίας δεν οργάνωσε καμιά κινητοποίηση και καμιά συγκέντρωση, δεν πήρε μέτρα για την επιτυχία της.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που από κάτω διαδήλωναν απεργοί, οι παραπάνω συνδικαλιστές συνεδρίαζαν μέσα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.
Οι απεργοί εργαζόμενοι των ΜΜΕ κατήγγειλαν την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην κινητοποίηση που έφτασαν στο σημείο να στήσουν φραγμό μπροστά στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ σαν να πρόκειται για κάποιο υπουργείο και όχι για τα γραφεία του Σωματείου των εργαζομένων δημοσιογράφων. Μετά τις έντονες αντιδράσεις των συγκεντρωμένων η αστυνομία αποχώρησε από το σημείο.
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τους απεργούς να απαιτούν από τη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ να πάρει απεργιακή απόφαση για τις 9 Απρίλη, μέρα που είναι αποφασισμένη απεργία για όλους τους εργαζόμενους, δίνοντας συνέχεια στην οργάνωση της πάλης και της διεκδίκησης μέσα στους χώρους δουλειάς σε όλα τα ΜΜΕ, κρατικα και ιδιωτικά.