Τετάρτη, 05 Οκτ, 2022

  • Σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες Αλεξάνδρειας ο Τάσος Μπαρτζώκας! Πολύ καλά νέα για το έργο του νέου αρδευτικού αγωγού, στη Μελίκη!
  • Εκτακτη επίσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του αντιπεριφερειάρχη
  • Περί τοπικών εκλογών
  • Με νέους Η/Υ…
  • Οι … «λαγοί»
  • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Νάουσα
Σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες Αλεξάνδρειας ο Τάσος Μπαρτζώκας! Πολύ καλά νέα για το έργο του νέου αρδευτικού αγωγού, στη Μελίκη!1 Εκτακτη επίσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του αντιπεριφερειάρχη2 Περί τοπικών εκλογών3 Με νέους Η/Υ…4 Οι … «λαγοί»5 Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Νάουσα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αγώνας, όχι «συμβίωση»!

Κατά 22% αυξήθηκαν την περασμένη βδομάδα τα κρούσματα κορονοϊού και κατά 31% οι νοσηλείες στα νοσοκομεία, επιβεβαιώνοντας ότι η πανδημία παραμένει απειλή για τον λαό. Με τους ειδικούς να προειδοποιούν για ένα επόμενο κύμα, με μεταλλάξεις του ιού τις οποίες ενδεχομένως να μην καλύπτουν ούτε τα εμβόλια, η κυβέρνηση αναμασά το «να μάθουμε... Περισσότερα

Απέρριψε τη λήψη ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης για τα λαϊκά νοικοκυριά που «στενάζουν»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Απέρριψε τη λήψη ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης για τα λαϊκά νοικοκυριά που «στενάζουν»
Απορρίπτει για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάθε σκέψη για ουσιαστικά μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος που δέχεται τεράστιο πλήγμα από την γενικευμένη ακρίβεια στα καύσιμα και σε όλα τα είδη ευρείας κατανάλωσης, επικαλούμενος την «ανάγκη» πιστής εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού ο οποίος έχει χρήματα μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στη συνέντευξη του στον «ΣΚΑΪ», ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ο λαός θα πρέπει να αρκεστεί μόνο στα ψίχουλα της επιδότησης για την ενέργεια, που δεν καλύπτουν ούτε κατά διάνοια τις αστρονομικές αυξήσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο φυσικό αέριο. «Η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα», σημείωσε, διαμηνύοντας πως «εφόσον πάρουμε μέτρα δεν θα είναι οριζόντια, θα είναι στοχευμένα», δηλαδή θα απευθύνονται αποκλειστικά στους πλέον εξαθλιωμένους, αφήνοντας απέξω την πλειοψηφία του λαού.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο κανόνας δεν πρέπει να είναι τα έκτακτα μέτρα, «ο κανόνας πρέπει να είναι τα μόνιμα μέτρα», προσθέτοντας πως «η υλοποίηση των δεσμεύσεών μας σχετικά με τη μείωση των φόρων έχει μόνιμα χαρακτηριστικά». Φυσικά, αυτές οι μόνιμες μειώσεις φόρων αφορούν πρωτίστως το κεφάλαιο και όχι το λαό, με πιο «εμβληματικό» παράδειγμα τη μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων στο 22% από 29% για την οποία καυχήθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Σε ότι αφορά τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης παρέπεμψε για το 2023 - ζήσε Μάη μου δηλαδή- ενώ υποστήριξε ότι η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα είναι τάχα «πολύ μεγαλύτερη» από την αύξηση - παρωδία του 2% που δόθηκε στις αρχές του 2022. Σε κάθε περίπτωση, η όποια αύξηση δοθεί θα είναι πολύ κάτω από τους ρυθμούς ανάπτυξης που προβλέπεται πως θα εκτιναχθούν φέτος και κυρίως θα έχει εξανεμιστεί ήδη από τις δραματικές αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων.

Ο κατώτατος μισθός θα συνεχίσει να είναι κάτω από τα επίπεδα του 2012, όταν και μειώθηκε κατά 22% με την περιβόητη Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι με την «συμβολική» αύξηση του 2% ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 663 ευρώ μεικτά, όταν το 2012 ήταν στα 751 ευρώ. Οι αυξήσεις - παρωδία αποτελούν δε προϋπόθεση για την απρόσκοπτη εφαρμογή, στις σημερινές συνθήκες της ανάπτυξης, του απαράδεκτου νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από το κράτος, ανάλογα με τις «αντοχές» της καπιταλιστικής οικονομίας και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Μιλώντας για τον στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης είπε πώς «ανάπτυξη για όλους σημαίνει ότι όλοι έχουν μέρισμα ανάπτυξης και ότι σταδιακά μειώνουμε και τις κοινωνικές ανισότητες». Βέβαια, το «μέρισμα» από την περιβόητη ανάπτυξη για τον λαό σημαίνει αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων στο σούπερ μάρκετ και υπέρογκοι λογαριασμοί σε ρεύμα και πετρέλαιο... 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε πως δεν θα υπάρξει «μνημόνιο», λέγοντας παράλληλα ότι «γι’ αυτά να ρωτήσετε άλλους, εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός του μνημονίου, άλλοι ήταν πρωθυπουργοί των μνημονίων», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως η χώρα θα βγει από την ενισχυμένη εποπτεία μέσα στη χρονιά. Φυσικά, τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα ομονοούν στο υπερμνημόνιο που δεν είναι άλλο από το Ταμείο Ανάκαμψης, που μεταξύ άλλων, έχει μεγάλο στόχο την λεγόμενη «πράσινη» μετάβαση της οποίας τα αποτελέσματα βιώνει ήδη ο λαός με τα χαράτσια και τις τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος

Αναφορικά με την κλιμάκωση της οπαδικής βίας, με αποκορύφωση τη στυγερή δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ένα ευχολόγιο που έχει ακουστεί από όλους τους προκατόχους του, περί αυστηροποίησης του ελέγχου και των ποινών όσων καταδικάζονται, αποκρύπτοντας βέβαια ότι το φαινόμενο αυτό έχει τις ρίζες τους στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, στη δράση μεγαλοεπιχειρηματιών που δημιουργούν και εξοπλίζουν τους «οπαδικούς στρατούς».

Τέλος, μιλώντας για την εξωτερική πολιτική και τις διεθνής εξελίξεις, σε μια αποστροφή του λόγου του, είπε χαρακτηριστικά ότι «η Αφρική είναι μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα», δείχνοντας έτσι την εμβάθυνση της εμπλοκής της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, επικίνδυνους για το λαό, μακριά από τα σύνορα και την ελληνική επικράτεια, όπως άλλωστε αποτυπώθηκε και στην ελληνογαλλική «αμυντική» συμφωνία που προβλέπει συνδρομή των γαλλικών δυνάμεων από την Ελλάδα, στην περιοχή του Σαχέλ.

Πηγή: 902.gr

Έχει διαβαστεί 777 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 11 ως 21 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 23 °C
Άνεμος ΒΑ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 651 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)