«Το ζήτημα είναι να είμαστε στη Βουλή για να σταματάμε πράγματα. Το ΚΚΕ είναι 49 χρόνια και δεν έχει κάνει πράγματα, δεν είναι ζήτημα να λέμε ένα όχι για να καταγράφεται. Εγώ 6 μήνες στη Βουλή και τους έκανα άνω κάτω». Αυτά έλεγε σήμερα σε μια ακόμα φιλόξενη «prime time» εκπομπή η Κωνσταντοπούλου.Και όντως μόλις σε ένα εξάμηνο στη Βουλ... Περισσότερα
ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: Το 77% δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς
από Η Άλλη Άποψη
Τη ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου τους διαπιστώνουν ολοένα και περισσότερα λαϊκά νοικοκυριά με φόντο και την έξαρση των πληθωριστικών πιέσεων. Την ίδια στιγμή εταιρείες πετρελαιοειδών σημειώνουν «έκρηξη» στα κέρδη τους, όπως για παράδειγμα η «MOTOR OIL», που χτες ανακοίνωσε αύξηση 55% για το 2021.
Οπως προκύπτει από την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, 3 στα 4 νοικοκυριά, το 77% δηλαδή, δηλώνουν αδυναμία πληρωμής λογαριασμών! Ταυτόχρονα, 1 στους 2 Ελληνες, δηλαδή το 50%, αγωνιά για την κάλυψη των δαπανών της οικογένειας και του νοικοκυριού.
Μάλιστα, στα στοιχεία αυτά ενσωματώνεται μόνο ένα μέρος της οικονομικής δυσπραγίας και αφαίμαξης των λαϊκών εισοδημάτων, καθώς διενεργήθηκε στο διάστημα 18/1 έως και 13/2, δηλαδή πριν από τα τελευταία κύματα ανατιμήσεων και ενώ ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβρη του 2021 οι ανατιμήσεις είχαν ξεκινήσει στα τιμολόγια ρεύματος.
Μεταξύ άλλων καταγράφονται τα εξής:
Το 59% των ερωτηθέντων απαντούν ότι θεωρούν την οικονομική τους κατάσταση «κακή»,έναντι 39% που τη χαρακτηρίζουν «θετική». Σε μέσα επίπεδα στην ΕΕ και σε επίπεδο νοικοκυριού σχεδόν τρεις στους τέσσερις (ποσοστό 72%) θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση είναι θετική και μόνο το 26% κακή.
Σχετικά με τις συνθήκες απασχόλησης, οι απαντήσεις από την Ελλάδα σε ποσοστό 38% είναι ότι οι προοπτικές είναι χειρότερες, 37% ότι θα είναι ίδιες και 24% ότι θα είναι καλύτερες.
Σε ό,τι αφορά τα μεγαλύτερα προβλήματαπου αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά οι απαντήσεις αφορούν την υγεία (ποσοστό 41,5%), την οικονομική κατάσταση (σε ποσοστό 40%), την ανεργία (ποσοστό 34%), με τέταρτο μεγαλύτερο πρόβλημα τον πληθωρισμό (ποσοστό 32%) και πέμπτο τη μετανάστευση σε ποσοστό 10%.