Στο μεταξύ, ξαναζεσταίνεται το παραμύθι της «αντισυστημικής» ψήφου στα λεγόμενα «μικρά κόμματα».Οσο περισσότερα στη Βουλή, τόσο δυσκολότερη η αυτοδυναμία Μητσοτάκη, λένε.Κοροϊδία στο τετράγωνο και προσπάθεια να σκορπίσει η ψήφος σε δυνάμεις που αθροίζονται στην κλιμάκωση της α... Περισσότερα
«Ατομική ευθύνη» και «κοινωνικός αυτοματισμός» για να συγκαλύψει τις εγκληματικές της ευθύνες
από Η Άλλη Άποψη
Με επίκληση της «ατομικής ευθύνης» επιχείρησε να απαντήσει ο πρωθυπουργός,Κυρ. Μητσοτάκης, στην δικαιολογημένη οργή που έχουν προκαλέσει στους αυτοαπασχολούμενους οι κυβερνητικές παλινωδίες και αντιφάσεις στην διαχείριση της πανδημίας.
Κάνοντας «μπαλάκι» τις ευθύνες της κυβέρνησης, υποστήριξε πως «πολιτεία, επαγγελματικοί φορείς και πολίτες καλούμαστε να τηρήσουμε μία νέα συμφωνία εμπιστοσύνης», ώστε «όσο προφυλαγόμαστε, τόσο να εργαζόμαστε» και «όσο πειθαρχούμε τόσο να κυκλοφορούμε», προκειμένου «ό,τι ανοίγει να μην ξανακλείνει».
Στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του στο συνέδριο της ΕΣΕΕ, ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «η πολιτεία δεν μπορεί να κατηγορείται και όταν επιτρέπει δραστηριότητες και όταν τις περιορίζει», ή «να καταγγέλλεται ταυτόχρονα και για έλλειψη ελέγχων αλλά και για αυταρχισμό όταν τους πραγματοποιεί», αποσιωπώντας το κύριο που είναι τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, τα οποία εξακολουθούν να μπαίνουν στο ζύγι της λογικής «κόστους – οφέλους», με αποτέλεσμα τα συνεχόμενα «άνοιξε – κλείσε».
Προκειμένου να ενισχύσει την λογική του «κοινωνικού αυτοματισμού», μίλησε για επιχειρηματίες «που επιτρέπουν κορονο-πάρτι με ποτά έξω απ’ τα καταστήματά τους», ενώ «άλλοι συνάδελφοί τους αναγκάζονται να μένουν κλειστοί επειδή ο ιός αφανίζει». Διακήρυξε δε πως «η υπόθεση της υγείας και της οικονομίας μας βρίσκεται στα χέρια της κοινωνίας μας», με εμφανή στόχο να αποσείσει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων προστασίας και ενίσχυσης του συστήματος υγείας.
Για τους αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους, αφού απαρίθμησε τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί, τα οποία απλώς μεταθέτουν τα χρέη για λίγο αργότερα, τους έταξε χρήματα από το «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης» το οποίο όμως χρηματοδοτεί τους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι τους «μικρούς» της αγοράς».