Τρίτη, 16 Απρ, 2024

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
  • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
  • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
  • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ1 Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ2 Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους3 ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας5 Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

Αυξάνονται συνεχώς οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης

από Η Άλλη Άποψη
Αυξάνονται συνεχώς οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης

Περισσότερες από τις μισές προσλήψεις εργαζομένων κατά το διάστημα από 1 ως 30 Ιούνη έγιναν με το καθεστώς της μερικής απασχόλησης ή της εκ περιτροπής εργασίας, όπως αναδεικνύεται και από τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη», επιβεβαιώνοντας τη μονιμοποίηση της τάσης των προσωρινών και ευέλικτων μορφών απασχόλησης στην αγορά εργασίας, που για τους εργαζόμενους σημαίνει πετσοκομμένους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα.

Συγκεκριμένα από τις 273.375 νέες προσλήψεις που έγιναν τον Ιούνη, το 42% (114.820) των προσλήψεων έγιναν με καθεστώς μερικής απασχόλησης, το 14,7% (40.366) με καθεστώς εκ περιτροπής απασχόλησης και μόλις το 43,23% (118.189) με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Η πρόσληψη με μερική ή εκ περιτροπής εργασίας έχει αυξητική τάση καθώς το Μάιο το 37,17% (98.350) των προσλήψεων έγιναν με καθεστώς μερικής απασχόλησης, το 12,08% (31.973) με καθεστώς εκ περιτροπής απασχόλησης και το 50,75% (134.264) με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Συνολικά το πρώτο εξάμηνο του 2017, από τις νέες προσλήψεις που έγιναν, μόνο το 48,27% ήταν συμβάσεις με πλήρη απασχόληση, ενώ οι «ευέλικτες» συμβάσεις ανέρχονται στο 52,73%: Το 38,07% αφορούν συμβάσεις με μερική απασχόληση και το 13,66% με εκ περιτροπής εργασία.

Επιπλέον 2.619 συμβάσεις με πλήρη απασχόληση μετατράπηκαν σε μερική, ενώ ακόμα 1.026 συμβάσεις από πλήρη απασχόληση μετατράπηκαν σε εκ περιτροπής εργασία με ή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου.

Έχει διαβαστεί 694 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 359 επισκέπτες και 0 μέλη.