Τρίτη, 26 Σεπ, 2023

  • Τριντό και Ζελένσκι χειροκροτούσαν Ουκρανό ναζί εγκληματία
  • ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Αγώνας απέναντι στις αντιδραστικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη!
  • Εμετικό ξέπλυμα νεοναζί δολοφόνων
  • ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
  • Τα διεθνή ΜΜΕ για το νεοφώτιστο Κασσελάκη
  • Περί αντιπλημμυρικών στην Κ. Μακεδονία
Τριντό και Ζελένσκι χειροκροτούσαν Ουκρανό ναζί εγκληματία1 ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Αγώνας απέναντι στις αντιδραστικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη!2 Εμετικό ξέπλυμα νεοναζί δολοφόνων3 ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ4 Τα διεθνή ΜΜΕ για το νεοφώτιστο Κασσελάκη5 Περί αντιπλημμυρικών στην Κ. Μακεδονία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σαφάρι...

Σαφάρι...

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει ο κάμπος από το νερό της πλημμύρας και οι ασφαλιστικές εταιρείες άρχισαν ήδη το σαφάρι για να μαζέψουν πελατεία, διαφημίζοντας «ελκυστικά» πακέτα για προστασία έναντι «ακραίων καιρικών φαινομένων». «Προστάτεψε το σπίτι σου», λέει το φυλλάδιο μίας απ' αυτές, που προσφέρει πακέτα ασφάλισης από «πλημμύρα, θύελλα, ... Περισσότερα

Βασική ανάγκη τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, απαιτείται να ενισχυθούν

από Η Άλλη Άποψη
Βασική ανάγκη τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, απαιτείται να ενισχυθούν
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε χτες, στη Βουλή, με το ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑΣΕΚΔΑΠ). Εκ μέρους του ΚΚΕ στη συνάντηση συμμετείχαν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ, βουλευτής Β΄ Αθηνών και υπεύθυνος της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ για την Τοπική Διοίκηση, ο Γιώργος Κρητικός, μέλος της ΚΕ και μέλος του Εργατικού Τμήματος της ΚΕ, ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου, και ο Κώστας Δημουλάς, στέλεχος του Κόμματος.

Τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΣΕΚΔΑΠ παρουσίασαν τις θέσεις του Συλλόγου για το μέλλον των ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ/ΜΕΑ, την ανάγκη κρατικής ενίσχυσης αυτών των δομών, αλλά και για την πολύχρονη εργασιακή τους ομηρία, με το άθλιο καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος ανέδειξε ότι:

Τα ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ/ΜΕΑ δεν είναι μόνο βασική ανάγκη για τη λαϊκή οικογένεια, είναι πρώτα και κύρια απαραίτητα για τη σωστή ψυχοσωματική ανάπτυξη και την ομαλή κοινωνικοποίηση του παιδιού, ενώ ταυτόχρονα δίνουν ανακούφιση στους εργαζόμενους γονείς, που στην πλειοψηφία τους δουλεύουν χωρίς σταθερά ωράρια και σε ένα ανασφαλές αντεργατικό περιβάλλον.

Παρ' όλα αυτά, οι δομές αυτές συνεχίζουν να έχουν χαρακτήρα προσωρινότητας. Παραμένουν συρρικνωμένες, ελλειμματικές, ενώ θα έπρεπε να επεκτείνονται λόγω των αυξημένων αναγκών, για να υλοποιηθεί η παιδαγωγική πράξη και να διασφαλιστούν η φροντίδα και η ασφάλεια των παιδιών.

Οι εργαζόμενοι ανανεώνουν κάθε χρόνο τις συμβάσεις εργασίας, αφού συνδέονται με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που θέτει σε αμφισβήτηση τη συνέχεια των δομών και των εργαζομένων σε αυτές. Η λειτουργία των δομών ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα, έχει ημερομηνία λήξης, με αβέβαιη τη χρηματοδότηση, βάσει των κατευθύνσεων της ΕΕ για αποσπασματικές «παροχές» και μέτρα.

Κατευθύνσεις που έρχονται σε απευθείας αντίθεση με την αναγκαιότητα για δημόσιες δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ - ΜΕΑ, που να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών, να λειτουργούν μόνιμα με μόνιμους εργαζόμενους, με δικαιώματα και άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η χρηματοδότηση, που κατά το κύριο μέρος γίνεται από εθνικούς πόρους, αντί να διατίθεται στη στήριξη και διεύρυνση των δημόσιων - δημοτικών δομών, πανελλαδικά και σε κάθε δήμο, επιλέγεται να πριμοδοτεί τις αντίστοιχες ιδιωτικές.

Με την πολιτική των voucher νομιμοποιείται η αντιδραστική ευρωενωσιακή πολιτική ότι η αγωγή και η φροντίδα του παιδιού δεν υφίστανται ως κοινωνική ανάγκη, ως δικαίωμα για όλα τα παιδιά, αλλά ως «ατομική ευθύνη» των γονέων, ως εμπόρευμα που πουλιέται κι αγοράζεται και η όποια παρέμβαση του κράτους παίρνει τη μορφή «λοταρίας της φτώχειας», ευκαιριακή και με ημερομηνία λήξης.

Πρέπει να μπει οριστικό τέλος στη διαιώνιση της εργασιακής ομηρίας των εργαζομένων, με συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων, με 10, 15 και 18 χρόνια δουλειάς. Είναι αναγκαίο μέτρο ώστε οι συγκεκριμένες δομές να παραμείνουν σε λειτουργία ως δημόσιες δωρεάν δομές, να μη μετατραπεί και αυτή η ανάγκη του παιδιού και της οικογένειας σε πεδίο αγοράς.

Ενημέρωσε το ΔΣ της ΠΑΣΕΚΔΑΠ ότι το 2018 και το 2019 το ΚΚΕ είχε καταθέσει - κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος - πρόταση για την κατάργηση του άρθρου 103, που απαγορεύει τη μονιμοποίηση προσωπικού του δημόσιου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα ή τη μετατροπή των συμβάσεών του σε αορίστου χρόνου. Η πρόταση του ΚΚΕ απορρίφθηκε από όλα τα άλλα κόμματα.

Το ΚΚΕ παλεύει, μέσα και έξω από τη Βουλή, για την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα και των ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ/ΜΕΑ, τη διεύρυνσή τους, τη διασφάλιση μόνιμης χρηματοδότησης, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, έτσι ώστε να καλύπτουν όλα τα παιδιά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την αναβάθμισή τους, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, τη στελέχωση των δομών με περισσότερους παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτές, κοινωνικούς φροντιστές που να καλύπτουν το σύνολο των ολοένα αυξανόμενων αναγκών.Έχει διαβαστεί 785 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 233 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)