Κυριακή, 09 Μάι, 2021

  • Μήνυμα της βουλευτού Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας
  • Μήνυμα της Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού
  •  Μήνυμα Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την 199η Επέτειο του Ολοκαυτώματος
  • Με Παιώνιες Δυνάμεις στην Κράστα, και το SOS Βέρμιο, 8/5/2021
  • Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για τη Γιορτή της Μητέρας
  • Για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων στις 10 Μαΐου
Μήνυμα της βουλευτού Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας1 Μήνυμα της Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού2  Μήνυμα Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την 199η Επέτειο του Ολοκαυτώματος3 Με Παιώνιες Δυνάμεις στην Κράστα, και το SOS Βέρμιο, 8/5/20214 Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για τη Γιορτή της Μητέρας5 Για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων στις 10 Μαΐου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

76 χρόνια μετά...

76 χρόνια μετά...

76 χρόνια τώρα, η 9η Μάη 1945 έχει καταγραφεί στην ιστορία ως ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Είναι η μέρα που ο φασιστικός άξονας Γερμανίας - Ιταλίας - Ιαπωνίας ηττήθηκε και ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος έληξε με την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας. Ήταν ο πιο αιματηρός πόλεμος που γνώρισε η ανθρωπότητα, με 50 εκατο... Περισσότερα

ΔΑΣ ΟΤΑ: «Καθ' υπαγόρευση των επιχειρηματικών ομίλων είναι και το περιβαλλοντοκτόνο ν/σ της κυβέρνησης

από Η Άλλη Άποψη
ΔΑΣ ΟΤΑ: «Καθ' υπαγόρευση των επιχειρηματικών ομίλων είναι και το περιβαλλοντοκτόνο ν/σ της κυβέρνησης

«Καθ’ υπαγόρευση των επιχειρηματικών ομίλων είναι και το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που υποκριτικά κάνει λόγο για «προστασία του περιβάλλοντος» και έρχεται να αποτελειώσει ότι δεν πρόλαβε να υλοποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ για το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος που ψηφίστηκε στις 5 Μάη στην ολομέλεια της Βουλής.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ αναφέρει τα εξής:

«Εν μέσω πανδημίας και εντελώς στα μουλωχτά η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε τον «Αρμαγεδδώνα για το περιβάλλον», όπως έχει χαρακτηριστεί από το σύνολο των περιβαλλοντικών οργανώσεων το σ/ν που συζητήθηκε στην ολομέλεια της βουλής.

Με προσχηματική διαβούλευση, που δήθεν προηγήθηκε, η κυβέρνηση κατέθεσε ένα διαφορετικό σ/ν από αυτό που είχε αναρτήσει. Ενώ είχε αναρτήσει ένα σ/ν 66 άρθρων τελικά κατέθεσε, ένα σ/ν 130 άρθρων με το Κεφάλαιο των «Λοιπών Διατάξεων» να διογκώνεται κατά 33 άρθρα (από τα 2 στα 35).

Αντί να ασχοληθεί σοβαρά με την προστασία και την στήριξη των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας από την πανδημία του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις του, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία ως ευκαιρία για να υλοποιήσει όλους τους αντεργατικούς και αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της, εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές των επιχειρηματικών ομίλων για την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Καθ’ υπαγόρευση των επιχειρηματικών ομίλων είναι και το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που υποκριτικά κάνει λόγο για «προστασία του περιβάλλοντος» και έρχεται να αποτελειώσει ότι δεν πρόλαβε να υλοποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικό του εγκλήματος που έρχεται να διαπράξει η κυβέρνηση σε βάρος του λαού, είναι ότι παράλληλα με τον εξευτελισμό κάθε έννοιας περιβαλλοντικής αδειοδότησης για τους «επενδυτές», ιδιαίτερα για τις «πράσινες» μπίζνες, ακόμη και οι περιοχές Natura προσφέρονται πλέον στους επιχειρηματικούς ομίλους ακόμα και για εξορύξεις υδρογονανθράκων. Όπως και η πλήρης ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών που εμπλέκονται με την περιβαλλοντική αδειοδότηση και διευρύνει τον θεσμό των πιστοποιημένων αξιολογητών, που είναι ιδιώτες, καθώς και η υπεραπλούστευση των αποφάσεων στην διαχείριση των απορριμμάτων και την επίσης πλήρη ιδιωτικοποίηση της.

Ενώ μέσα και από αυτό το σ/ν η κυβέρνηση, ενισχύει τα «δωράκια» στους δημάρχους και τους εργολάβους για την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας Καθαριότητας, δίνοντας το δικαίωμα σε ιδιωτικές εταιρείες που δεν έχουν τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό (απορριμματοφόρα, ανοιχτά φορτηγά κ.λ.π.) να αναλαμβάνουν την αποκομιδή και μεταφορά απορριμμάτων, ογκωδών αντικειμένων κ.α. νοικιάζοντας τα οχήματα των δήμων…..!!!

Τα τερατουργήματα της κυβέρνησης όμως δεν σταματούν σε αυτά, με διάταξη στο νομοσχέδιο για το περιβάλλον επιχειρούν να νομιμοποιήσουν τις αυθαίρετες και παράνομες χωρίς άδεια εγκαταστάσεις Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)σε 22 δήμους της Αττικής και 1 εκτός αυτής, χωρίς να διαθέτουν εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους σε ισχύ και με τους περισσότερους από αυτούς να «μεταλλάσσονται» κατά καιρούς ή και μόνιμα σε εστίες ρύπανσης.

Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται το ότι τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ με την στήριξη της πλειοψηφίας των δημάρχων ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες για την πλήρη ιδιωτικοποίηση στην αποκομιδή – μεταφορά και διαχείριση απορριμμάτων, δεσμευμένοι στις υποσχέσεις που έχουν δώσει στο μεγάλο κεφάλαιο και την Ε.Ε.

Όπως ξεκάθαρο είναι ότι τελικά η δήθεν «πράσινη ανάπτυξη» είναι κατάμαυρη και τις επιπτώσεις της θα τις επωμιστούν οι εργαζόμενοι με την απώλεια της εργασίας τους και τα λαϊκά στρώματα που θα κληθούν να πληρώσουν πάλι για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Άλλωστε γνωρίζουμε καλά ότι το καθαρό και ανθρώπινο περιβάλλον δεν συμβαδίζει ποτέ με την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, που τελικά είναι και το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση.

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις της χώρας απέδειξαν ότι τα καλυμμένα πρόσωπα έχουν φωνή, ότι μέσα από τα ταξικά συνδικάτα μπορούμε να οργανώσουμε την δική μας αντεπίθεση υπερασπίζοντας την εργασία μας, την ζωή μας μέσα σε ανθρώπινο περιβάλλον που θα καλύπτει συνολικά τις ανάγκες μας».

Έχει διαβαστεί 170 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 09 Μαϊου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 21 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 10 Μαϊου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 22 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 604 επισκέπτες και 1 μέλος.