Σάββατο, 15 Μάι, 2021

• «Δολοφονώντας» …την ενημέρωση...
  • Τιμήθηκε η μνήμη του!
  • Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ στο μπάσκετ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 15/5
  • Το συμφέρον του παιδιού και η κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας δεν υπηρετούνται από τις τυπικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου
  • Η «δύναμη στον εργαζόμενο», η «προστασία της εργασίας» και άλλα κυβερνητικά παραμύθια
«Δολοφονώντας» …την ενημέρωση...1 Τιμήθηκε η μνήμη του!2 Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ στο μπάσκετ3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 15/54 Το συμφέρον του παιδιού και η κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας δεν υπηρετούνται από τις τυπικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου5 Η «δύναμη στον εργαζόμενο», η «προστασία της εργασίας» και άλλα κυβερνητικά παραμύθια6

Μας δουλεύουν…

Πριν από 1 χρόνο μαθαίναμε πως ασφαλές άνοιγμα αγοράς & κοινωνικών εκδηλώσεων θα γίνει όταν τα κρούσματα πέσουν κάτω από τα 700 ημερησίως. Φέτος ανοίγουμε τα πάντα, ακόμα & τον τουρισμό με πάνω από 2.000 κρούσματα, γεμάτες ΜΕΘ (πάνω από 600 διασωληνομένους) και πάνω από 50 νεκρούς… Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜέΡΑ 25 Ημαθίας

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜέΡΑ 25 Ημαθίας

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Ο κ. Μητσοτάκης κουρέλιασε τον Κανονισμό της Βουλή επιλέγοντας να μην απαντήσει στην ερώτηση του γραμματέα του ΜέΡΑ25  Γιάνη Βαρουφάκη για το έγκλημα Χρυσοχοΐδη εναντίον των οροθετικών, προστατεύοντας έτσι (& με την ανοχή του κ. Τσίπρα) τον υποκινητή της Νέας Κρατικής Βίας. Όταν ο κανονισμός της Βουλής χρησιμοποιείται κατά το δοκούν από το Προεδρείο:

σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης δεν είχε το δικαίωμα να πάρει το λόγο κατά την απάντηση του Πρωθυπουργού στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κανονισμός όμως της Βουλής καταστρατηγήθηκε όταν ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να απαντήσει σε μια εκπρόθεσμη ερώτηση, όπως ήταν αυτή του κ. Τσίπρα, και όχι στη καθόλα τυπικά κατατεθειμένη επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Μέσα στα απόνερα της πανδημίας, με την κοινωνία μουδιασμένη όσο ποτέ άλλοτε, το μνημονιακό τόξο ετοιμάζεται για το μεγάλο πλιάτσικο στην ιδιωτική περιουσία του λαού. Το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει συγκεκριμένη, αναλυτική και άμεσα εφαρμόσιμη εντός των κοινοτικών πλαισίων πρόταση για την κοινωνικά βέλτιστη επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων.

Στον Ηρακλή του μνημονιακού τόξου εμείς αντιτάσσουμε τον Οδυσσέα, μια νέα Δημόσια Εταιρεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους που τερματίζει την πώληση των κόκκινων δανείων στα ταμεία, καταργεί τους πλειστηριασμούς α' κατοικίας και των εν λειτουργία μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παγώνει τα κόκκινα δάνεια (χωρίς ο δανειολήπτης να χάνει το ποσοστό ιδιοκτησίας που έχει) και σταματά την εξαγωγή υπεραξιών από τα αρπακτικά ταμεία στο εξωτερικό.

Αναλυτικότερα τα βήματα:

● Κατάργηση του ν.4649/2019 («Ηρακλής»), τερματισμός της πώλησης των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες σε ταμεία και αναίρεση των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτά.

● Ίδρυση εταιρείας, υπό την επωνυμία «ΟΔΥΣΣΕΑΣ – Εθνική Εταιρεία Διαχείρισης Ιδιωτικών Χρεών», στην οποία μεταφέρονται τα κόκκινα δάνεια και οι τίτλοι ιδιοκτησίας.

● Απόδοση στις τράπεζες τίτλων και δημόσιων εγγυήσεων από την «ΟΔΥΣΣΕΑΣ».

● Μόνιμη προστασία της κύριας κατοικίας και των μικρομεσαίων με την καταβολή μηνιαίου παγίου που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των καθαρών εισοδημάτων και το ύψος του οποίου θα προσδιορίζεται από τις δημοτικές αρχές.

● Διατήρηση του ποσοστού ιδιοκτησίας των δανειοληπτών, έως την έναρξη της κανονικής αποπληρωμής των δανείων, μετά από τα «κουρέματα» που θα συμφωνηθούν με την «ΟΔΥΣΣΕΑΣ».

● Συγκρότηση κατά τόπο επιτροπών, σε συνεργασία με την «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», στις οποίες συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, με αντικείμενο τη διαλεύκανση των περιπτώσεων στρατηγικών κακοπληρωτών.

ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Η αντιδιαστολή αμείλικτη. Από τη μία η καθεστωτική συμπεριφορά μετά το τροχαίο έξω από τη Βουλή. Από την άλλη αυθόρμητες αντιδράσεις των πολιτών στις γειτονιές. Κανείς δεν επιτρέπεται να κρατά αποστάσεις. Το ΜέΡΑ25 είμαστε εκεί. Μέσα κι έξω απ' τη Βουλή. ΜΑΖΙ με τους πολλούς!

Η Οργάνωση Βάσης (Ο.Β.) Ημαθίας καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΜέΡΑ25 να επικοινωνούν με τον Συντονιστή της Οργάνωσης Βάσης κ. Σαρηγιαννίδη Σάββα στο τηλέφωνο 6988283643 για να ενώσουν την φωνή τους με την φωνή των μη υποταγμένων Ελλήνων.

Ορφανίδης Ε. Βασίλης

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΜέΡΑ25

E-mail: imathia@mera25.gr

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

Μερική συννεφιά
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ