Μαζικές και μαχητικές ήταν οι χτεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Γαλλίας, ενάντια στις νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.Σύμφωνα με εκτιμήσεις των συνδικάτων στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί στην γαλλική πρωτεύουσα απ... Περισσότερα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δήλωση για την αποτρόπαια δολοφονία της νέας κοπέλας στη Φολέγανδρο
από Η Άλλη Άποψη
«Για την αποτρόπαια δολοφονία της νέας κοπέλας στη Φολέγανδρο δεν φταίει η “κακιά στιγμή”, ούτε πρόκειται για μια μεμονωμένη βίαιη συμπεριφορά. Ούτε όμως και δικαιολογείται αποκλειστικά με την ανατροφή των παιδιών στο πλαίσιο της οικογένειας.
Η νέα και ο νέος είναι ευάλωτοι, σε κάθε στιγμή της ζωής τους και της διαπαιδαγώγησής τους, στις σάπιες αξίες αυτής της κοινωνίας, στις αντιδραστικές αντιλήψεις για την κοινωνική θέση της γυναίκας, στα πρότυπα για τις σχέσεις των δύο φύλων. Στην “αρένα” και τη σήψη της σύγχρονης εκμεταλλευτικής κοινωνίας φυτρώνουν ο ατομισμός, ο ανταγωνισμός, η υποτίμηση της προσωπικότητας ενός ανθρώπου, ακόμη και της ζωής του.
"Αντισώματα" μπορεί να διαμορφώσει ο συλλογικός αγώνας για το γκρέμισμα αυτής της κοινωνίας που έχει στο DNA της τη βία, ειδικά κατά των γυναικών, και τη χειραγώγηση».