Τρίτη, 16 Αύγ, 2022

  • Διήμερο ποντιακό γλέντι στην Αλεξάνδρεια
  • Χρυσό μετάλλιο για τον Μ. Τεντόγλου
  • Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Παρέμβαση Παυλόπουλου με σαφή μηνύματα για τις ευθύνες Μητσοτάκη
  • Λήγει αύριο η προθεσμία για τις αιτήσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς
  • Η παράσταση Catch (19)22 στον Αύλειο χώρο Βασιλικών Τάφων, στην Βεργίνα
  • Νέα έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης 08/08 έως 14/08/2022
Διήμερο ποντιακό γλέντι στην Αλεξάνδρεια1 Χρυσό μετάλλιο για τον Μ. Τεντόγλου2 Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Παρέμβαση Παυλόπουλου με σαφή μηνύματα για τις ευθύνες Μητσοτάκη3 Λήγει αύριο η προθεσμία για τις αιτήσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς4 Η παράσταση Catch (19)22 στον Αύλειο χώρο Βασιλικών Τάφων, στην Βεργίνα5 Νέα έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης 08/08 έως 14/08/20226

Το Σχόλιο της Ημέρας

Και τα εγκαίνια;

Και τα εγκαίνια;

Σε σχετικό ρεπορτάζ διαβάζουμε:"Ανήμερα της Παναγίας η Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ.Μίνα Γκάγκα επισκεύθηκε το Νοσοκομείο Βέροιας, αντάλλαξε ευχές με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και με ασθενείς και συνοδούς στο Τμήμα Επειγόντων , στη Χειρουργική Κλινική, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και στη ΜΕΘ.Ο διοικητής του Νοσοκο... Περισσότερα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, γι' αυτό χρειάζεται τώρα παντού, ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό

από Η Άλλη Άποψη
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, γι' αυτό χρειάζεται τώρα παντού, ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό

O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε σε εκδήλωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Παραθέτουμε την ομιλία του: 

«Από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός, για μια ακόμα φορά, επανέλαβε το γνωστό μύθο της δήθεν "ανάπτυξης για όλους".

Δεν πρωτοτύπησε φυσικά. Αυτός ο μύθος, που σε διάφορες παραλλαγές, παπαγαλίζουν όλοι οι κυβερνώντες, έχει πλέον καταρρεύσει.

Πολύ περισσότερο όταν τα δίνεις "όλα στους λίγους", στις μεγάλες επιχειρήσεις, όπως συνέβη και με τα νέα κυβερνητικά μέτρα.

Κάθε χρόνο, τα ίδια και τα ίδια: Κάλπικες υποσχέσεις για δήθεν καλύτερες μέρες που έρχονται, με στόχο να συγκαλυφτούν τα μέτρα στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου.

Έτσι και φέτος, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, πλειοδοτούν στην προσπάθειά τους να παγιδέψουν όλους αυτούς που τσακίζει η πολιτική τους, περισσότερο απ' όλους τη νεολαία.

Στην πραγματικότητα, τα μέτρα που εξαγγέλλουν, είναι ένας μποναμάς για τα μονοπώλια, που κυριολεκτικά "τρίβουν" τα χέρια τους.

Όμως, όσο κι αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός, δεν μπορεί να εμφανίσει την πολιτική του ως φιλολαϊκή.

Και ο νέος κυβερνητικός σχεδιασμός, συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων ετών. Έρχεται να στηρίξει με πρόσθετες παροχές το κεφάλαιο σε βάρος των δικαιωμάτων και των αναγκών του λαού.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη βασίζεται πάνω στην ολοένα και μεγαλύτερη εκμετάλλευση του λαού, για να θωρακιστούν κυρίως τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Τα ίδια τα στοιχεία του ΑΕΠ, για τα οποία πανηγυρίζει ο κ. Μητσοτάκης, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα:

Η μεγάλη αύξηση του ΑΕΠ για το 2ο τρίμηνο του έτους, αφορά ουσιαστικά, αποκλειστικά τις επιχειρήσεις που είδαν τα ακαθάριστα κέρδη τους να αυξάνονται απ' τα 18.5 δισ. το δεύτερο τρίμηνο του 2020, στα 22.7 δισ. το 2021, δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 23%.

Την ίδια ώρα, τα συνολικά εισοδήματα των μισθωτών παραμένουν ουσιαστικά στάσιμα.

Κι αν συνυπολογίσει κανείς τη μικρή υποχώρηση της επίσημης ανεργίας, τα στοιχεία είναι πραγματικά αποκαλυπτικά, αφού δείχνουν ακόμα και υποχώρηση της μέσης αμοιβής των μισθωτών την ίδια περίοδο.

Τα στοιχεία αυτά φωτογραφίζουν και το άμεσο μέλλον.

Οι στόχοι ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας για το 2021, είναι σίγουρα ιδιαίτερα φιλόδοξοι και επισφαλείς. Ο πληθωρισμός τρέχει και η ανάπτυξη θα είναι σίγουρα μικρότερη.

Η πιθανότητα νέας διεθνούς υποχώρησης της οικονομίας δεν έχει ακόμα εκμηδενιστεί. Η διαπάλη στο εσωτερικό της ΕΕ, σχετικά με την αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας, συνεχίζεται. Τα αποτελέσματα της επεκτατικής πολιτικής γίνονται πλέον ορατά στην εκτίναξη της ακρίβειας, στον πληθωρισμό που καλπάζει διεθνώς.

Έτσι, ο στόχος του 6% για το 2021 είναι τουλάχιστον επισφαλής. Παρά το γεγονός, ότι και τότε θα έχει καλυφθεί μόλις το 60% της υποχώρησης του προηγούμενου έτους.

Αλλά το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αυτό. Ακόμα και αν η ελληνική οικονομία πετύχει τους υψηλούς στόχους ανάπτυξης για το έτος, ποιος άραγε θα είναι ο κερδισμένος; Το ερώτημα φυσικά είναι ρητορικό. "Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δε θέλει"…

Όλη την τελευταία δεκαετία, με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και κάθε συνδυασμό τους, η ψαλίδα κεφαλαίου - εργασίας συνεχώς διευρύνεται. Είτε με την ονομαζόμενη περιοριστική πολιτική, είτε με την ονομαζόμενη επεκτατική πολιτική, είτε στην κρίση είτε στην ανάκαμψη, ο λαός γίνεται φτωχότερος για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι.

Ο ελληνικός λαός, με τα περιοριστικά μέτρα των μνημονίων από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα έζησε ένα μεγάλο κούρεμα του εισοδήματός του, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και με αυξήσεις φόρων. Ένα κούρεμα που έφτασε σχεδόν το 40%. Και τώρα, πληρώνει το νέο "επεκτατικό κούρεμα" του βιοτικού του επιπέδου, με τον πληθωρισμό και τη λεγόμενη ακρίβεια, που θα κουρέψει ένα ακόμα 20 - 30% του εισοδήματος.

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί του επόμενου διαστήματος εξυπηρετούν ακριβώς το στόχο της θωράκισης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο σε βάρος των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των νέων, της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Τα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι ίσως η μεγαλύτερη απόδειξη των κερδισμένων και των χαμένων της επόμενης μέρας. Οι μεγάλες κυρίως επιχειρήσεις βλέπουν την κερδοφορία τους να ενισχύεται ποικιλότροπα, με το νέο γύρο φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο, να είναι τουλάχιστον προκλητικός για τους εργαζόμενους.

Η οριζόντια μείωση των συντελεστών φορολογίας, οι νέες φοροαπαλλαγές με τη μορφή των "υπερεκπτώσεων", αλλά και τα περαιτέρω φορολογικά προνόμια για όσες επιχειρήσεις μεγαλώσουν, δείχνουν το προφανές: Ανάπτυξη και κέρδη των επιχειρήσεων είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Οι επιχειρήσεις θα πληρώνουν ακόμα λιγότερα από τα ήδη ελάχιστα, που καταβάλλουν για φορολογία. Και φυσικά, πάντα παραλείπεται να σημειωθεί, ότι όπως όλοι γνωρίζουν "δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα"…

Οι φοροαπαλλαγές των επιχειρήσεων μεταφράζονται πάντοτε σε διατήρηση ή και σε αύξηση της ληστρικής φορολογίας του λαού, σε νέα φοροληστεία. Ποιος θα πληρώσει τα πρωτογενή πλεονάσματα που απαιτεί η δημοσιονομική πειθαρχία; Ποιος θα πληρώσει το υπέρογκο κρατικό χρέος; Ποιος θα πληρώσει τις πελώριες κρατικές δαπάνες για τη στήριξη των μεγάλων ομίλων; Και πάλι ρητορικά είναι τα ερωτήματα…

Το μόνιμο υποζύγιο της κρατικής φορολογίας είναι οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα, που συνεχίζουν να αφαιμάσσονται και φορολογικά και που θα κληθούν να καταβάλλουν ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο της κρατικής φορολογίας.

Οι όποιες ελάχιστες μειώσεις φόρων για τους εργαζόμενους είναι ισχνές και αφορούν πρακτικά μόνο το επόμενο έτος, ενώ τον ίδιο χαρακτήρα έχουν και οι περικοπές στην επιστρεπτέα προκαταβολή για τις μικρές επιχειρήσεις, που πιέζονται όλο και περισσότερο από τα χρέη και τον ανταγωνισμό των μεγάλων.

Η κυβέρνηση πρακτικά "κάνει την ανάγκη φιλοτιμία".

Οι εξουθενωμένες μικρές επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν 100 χιλιάδες λουκέτα με βάση τις δικές τους εκτιμήσεις, απλά δεν μπορούν να πληρώσουν.

Γιατί: Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος… Κανέναν δεν μπορούν να κοροϊδέψουν με τα ξεροκόμματα. Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και στην κατάργηση του φόρου για γονικές παροχές, ευνοούν κατά βάση μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, ενώ για τα ευρύτατα λαϊκά στρώματα οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών θα αυξήσουν το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ. Οι μεγάλες επιχειρήσεις, με ακίνητα αξίας δεκάδων δισ. εξακολουθούν να μην πληρώνουν καθόλου φόρο ιδιοκτησίας. Πρόκειται για ένα ακόμα εργαλείο προώθησης της συγκέντρωσης της γης στο μεγάλο κεφάλαιο.

Οι εξαγγελίες για την τάχα "στήριξη" της εργασίας είναι επίσης "φύκια για μεταξωτές κορδέλες". Τι μας λέει η κυβέρνηση; Πως θα αυξήσει τις επιδοτήσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο για να βρίσκει αυτό όλο και φθηνότερη εργατική δύναμη.

Μας λέει ότι θα κάνει την εργασία των νέων ακόμα πιο "προσοδοφόρα", για να τους εκμεταλλεύονται οι μεγάλοι όμιλοι αποτελεσματικότερα.

Δεν πρόκειται για καμιά ανακάλυψη της ΝΔ, αλλά για πάγια τακτική κάθε αστικής κυβέρνησης.

Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας, επιδοτούνται οι επιχειρήσεις, με ζεστό χρήμα, για να προσλάβουν εργαζόμενους, με μισθούς πείνας.

Αντί να προχωρήσει σε μια ουσιαστική αύξηση του κατώτατου και του μέσου μισθού, τουλάχιστον ώστε να καλύπτονται οι απώλειες των τελευταίων μηνών, η κυβέρνηση προχωρά σε μια επιδότηση 6μήνου, ίσα - ίσα για να χρυσώσει το χάπι...

Η λογική του παραλόγου σε όλο της το μεγαλείο: Επιδότηση του κεφαλαίου σχεδόν κατά το 1/3.

Φίλες και Φίλοι,

Η κυβέρνηση, που κλίνει σε όλες τις πτώσεις τη "στήριξη της νέας γενιάς", διαμορφώνει ένα σύγχρονο εργασιακό και ασφαλιστικό μεσαίωνα για τους νέους, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αυτό επιβεβαιώνει ο νόμος Χατζηδάκη για τη δεκάωρη δουλειά, δίπλα στους προηγούμενους νόμους της "ευελιξίας".

Αυτό φανερώνουν οι ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, με τις οποίες κράτος και εργοδοσία δημιουργούν έναν "ατομικό κουμπαρά" για τη νέα γενιά των εργαζομένων, καλώντας τους να αποταμιεύουν εισφορές από τους μισθούς πείνας των 300 και 400 ευρώ, για να τις "τζογάρουν" και να περιμένουν να δουν τι επικουρική σύνταξη θα πάρουν, όταν και αν εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις για να συνταξιοδοτηθούν!

Αυτό αποδεικνύει ο κατάπτυστος ρόλος του "μεσάζοντα", που αναλαμβάνει το κράτος για να εξασφαλίσει φθηνή εργατική δύναμη σε επιχειρήσεις, για να βγάλει στο μεροκάματο ανήλικα παιδιά, ενώ θα έπρεπε να πηγαίνουν σχολείο.

Και σ' όλα αυτά προσπαθεί να δώσει το "περιτύλιγμα" της δήθεν "αποϊδρυματοποίησης" ανήλικων παιδιών που ζουν σε δομές Πρόνοιας, ενώ άλλα έπρεπε να είναι τα ουσιαστικά μέτρα για να επιτευχθεί αυτό.

Αυτό δείχνουν οι νόμοι με τους οποίους ορθώνονται μεγαλύτερα εμπόδια και φραγμοί στην πρόσβαση στις πανεπιστημιακές σπουδές, προωθούν την κατηγοριοποίηση των σχολείων, ενισχύουν τους ταξικούς φραγμούς στην Εκπαίδευση.

Η εξαγγελία για το "πρώτο ένσημο", παρουσιάζει με θράσος τη στήριξη των επιχειρήσεων, ως μέτρο για τη μείωση τάχα της ανεργίας, όταν στην πραγματικότητα οι γονείς, οι παππούδες, ακόμα και οι ίδιοι οι άνεργοι νέοι, όλοι δηλαδή οι φορολογούμενοι, επιδοτούν από την τσέπη τους τους εργοδότες για να προσλάβουν νέους σε θέσεις με ημερομηνία λήξης.

Το "ισοζύγιο των ευκαιριών", που ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα γίνει "θετικό υπέρ των νέων παντού", γέρνει σταθερά προς την πλευρά των επιχειρηματικών ομίλων, των μεγαλοεργοδοτών, των επενδυτών της "πράσινης" και "ψηφιακής" ανάπτυξης.

Γι' αυτό σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά, σε κάθε εμπόδιο που συναντά στην προσπάθειά της να σπουδάσει, να δουλέψει και να ζήσει με δικαιώματα, να κάνει πράξη τα όνειρά της, οι κυβερνητικές εξαγγελίες απαντούν με μια... λύση - διευκόλυνση, μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις και όχι για τον εργαζόμενο άνθρωπο που χύνει τον ιδρώτα του να ζήσει τίμια την οικογένειά του.

Το ΚΚΕ, καλεί το λαό και τη νεολαία να σκεφτούν και να δράσουν με γνώμονα τις δικές της ανάγκες:

Να σκεφτούν:

-Γιατί, αλήθεια, η ανεργία πρέπει να θεωρείται ως η "φυσική τάξη των πραγμάτων";

-Γιατί το δικαίωμα στη δουλειά, το ίδιο το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ύπαρξη, να θεωρείται "δώρο" της μιας ή της άλλης κυβέρνησης;

-Γιατί το δικαίωμα στη στέγαση, στην Παιδεία, στην Υγεία, μετατρέπονται σε άπιαστα όνειρα;

-Γιατί άραγε, είναι φυσιολογικό ένας νέος, μια νέα, να μην έχει σπίτι να μείνει και να περιμένει ένα επίδομα των 1000 ευρώ το χρόνο σαν "μάννα εξ ουρανού";

-Γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο να "παρακαλάει" κάποιος για μια οποιαδήποτε δουλειά, να παρακαλάει να τον δεχτούν ως "αντικείμενο εκμετάλλευσης";

-Μέχρι πότε, οι μεγαλοεργοδότες θα κλέβουν τη δουλειά των εργαζόμενων και μάλιστα και με επιδότηση αυτής της κλεψιάς;

Η ΝΔ σήμερα, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προσπαθούν να μας πείσουν, πως το να έχουμε εμείς οι πολλοί όλο και λιγότερα, ενώ μια χούφτα επιχειρηματικών ομίλων να έχουν τα πάντα και να μας δίνουν κάποια φιλοδωρήματα, είναι η "φυσική τάξη των πραγμάτων", είναι δήθεν το καλύτερο που μπορεί να γίνει.

Με αυτή τη λογική προσπαθούν να αντιμετωπίσουν και την ακρίβεια που χτυπά τα λαϊκά νοικοκυριά.

Μόνο που η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα δεν είναι μόνο οι υψηλές τιμές. Είναι η συνολική επίθεση στο λαϊκό εισόδημα την τελευταία δεκαετία, με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η μείωση των μισθών, το πετσόκομμα των συντάξεων, η μείωση των επιδομάτων, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ληστρική φορολογία του λαού.

Η λεγόμενη ακρίβεια είναι η τελευταία πράξη του δράματος. Γιατί συμβαίνει άραγε;

Θα μπορούσε κανείς να δει μια ολόκληρη σειρά από αιτίες. Απ' το πέρασμα απ' τη φάση της κρίσης στη φάση της ανάκαμψης, που αντικειμενικά αυξάνει τις τιμές. Απ' την τεράστιου μεγέθους επεκτατική διαχείριση, που έχει σχεδόν διπλασιάσει την παροχή χρήματος στην ΕΕ και τον πληθωρισμό. Απ' την πολιτική της ΕΕ για την πράσινη ανάπτυξη που απ' την ενέργεια μέχρι τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αυξάνει δραστικά το κόστος των εμπορευμάτων, τάχα για να είναι πράσινα. Απ' τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου και τα καρτέλ που τσακώνονται για το ποιος θα κερδίσει τα περισσότερα, μέχρι την πολιτική της λεγόμενης εξωστρέφειας που εκτινάσσει το κόστος για το λαό σε όλα αυτά που ξαφνικά γίνονται "διεθνώς εμπορεύσιμα". Από τις παραλίες και το κέντρο των πόλεων, μέχρι το ελαιόλαδο και τη φέτα. Με απλά, όμως, λόγια αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως η αστική διαχείριση δεν είναι και δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκή.

Η ονομαζόμενη επεκτατική διαχείριση, που μια σειρά από φωστήρες οικονομολόγους κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και της σοσιαλδημοκρατίας εν γένει, εμφανίζουν ως τη σωτηρία απ' τον ουρανό, όχι μόνο φορτώνει με νέα υπέρογκα δάνεια που θα αποπληρώσουν οι εργαζόμενοι, αλλά αντικειμενικά οδηγεί σε πληθωριστικές πιέσεις που θα αυξηθούν και άλλο.

Ο καπιταλισμός τρέφεται απ' τις σάρκες των εργαζόμενων, είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο και η πραγματικότητα είναι εδώ και το αποδεικνύει.

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια είναι κυριολεκτικά σταγόνα στον ωκεανό. Μερικές μικρές, ελάχιστες μειώσεις σε ορισμένους φόρους, ώστε να "χρυσώσει" το χάπι.

Η άδικη έμμεση φορολογία, παραμένει βασικός πυλώνας της φορολογικής πολιτικής, εκτινάχθηκε απ' την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή ρότα, που φορτώνει τα βάρη στα λαϊκά στρώματα με τρόπο που να μην φαίνεται άμεσα.

Ο ΦΠΑ είναι ένας παντελώς αντιλαϊκός φόρος που επιβαρύνει τα φτωχά λαϊκά στρώματα και οφείλει να καταργηθεί άμεσα, τουλάχιστον στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Το ταμείο ενεργειακής μετάβασης είναι ίσως η μεγαλύτερη απάτη. Η κυβέρνηση βάζει τους εργαζόμενους να πληρώσουν τις αυξήσεις απλά από άλλη τσέπη, απ' το ταμείο που χρηματοδοτείται απ' τη φορολογία που πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Άραγε, θεωρούν τα επιτελεία της ΝΔ, ότι οι εργαζόμενοι είναι τόσο αφελείς; Ότι δεν καταλαβαίνουν ποιος πληρώνει αυτό το ταμείο και κυρίως ποιος εισπράττει απ' αυτό;

Ποιος δεν καταλαβαίνει τα τεράστια κέρδη που θα έχουν οι ενεργειακές επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις των ΑΠΕ, των εισαγωγέων φυσικού αερίου, που είναι η άλλη όψη της υψηλότερης τιμής κιλοβατώρας στην ΕΕ και των τεράστιων αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, που άλλωστε θα παραμείνουν μετά την παρέλευση του 6μήνου του ταμείου;

Φυσικά δεν εκπλήσσει κανέναν, πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, παρά την πασίδηλη αποτυχία του ενεργειακού μοντέλου που πρεσβεύουν της απελευθερωμένης ενέργειας και της πράσινης μετάβασης, να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς τις σύγχρονες ανάγκες του λαού για φθηνή ενέργεια, όχι μόνο δεν "ανακρούουν πρύμναν", αλλά επιμένουν, με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση.

Ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη, λες και νομίζει ότι μιλά σε νήπια, να λέει, (άκουσον - άκουσον!) πως χρειαζόμαστε περισσότερες ΑΠΕ για να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες τιμές του ρεύματος!

Ακούμε και τον κ. Τσίπρα να υπερθεματίζει πως η δική του λύση στην ίδια κατεύθυνση, είναι ακόμα πιο πράσινη!!!

Δεν μας εκπλήσσουν. Η πράσινη μετάβαση είναι η κυρίαρχη πολιτική σε ΕΕ και σε ΗΠΑ και αποτελεί κυρίαρχη πολιτική και εδώ, για τα τα αστικά κόμματα και την άρχουσα τάξη.

Είναι μια

Έχει διαβαστεί 703 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 21 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 17 Αυγούστου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 23 ως 33 °C
Άνεμος ΒΑ 2-4 μποφόρ

Πέμπτη, 18 Αυγούστου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 25 ως 36 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 460 επισκέπτες και 0 μέλη.