Σάββατο, 31 Ιούλ, 2021

  • Αποχωρεί από την Άρση Βαρών ο Θοδωρής Ιακωβίδης καταγγέλλοντας την έλλειψη στήριξης από την Πολιτεία
  • Τρελά κέρδη εν μέσω πανδημίας...
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 31/7
  • Συνεχίζονται και τον Αύγουστο τα Rapid tests στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας
  • Την Τετάρτη 4 Αυγούστου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Βέροιας
  • Νέες κυρώσεις σε βάρος της Κούβας από την κυβέρνηση Μπάιντεν
Αποχωρεί από την Άρση Βαρών ο Θοδωρής Ιακωβίδης καταγγέλλοντας την έλλειψη στήριξης από την Πολιτεία1 Τρελά κέρδη εν μέσω πανδημίας...2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 31/73 Συνεχίζονται και τον Αύγουστο τα Rapid tests στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας4 Την Τετάρτη 4 Αυγούστου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Βέροιας5 Νέες κυρώσεις σε βάρος της Κούβας από την κυβέρνηση Μπάιντεν6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το σύστημα

Κουτί» τής έρχονται της κυβέρνησης οι συγκεντρώσεις στις οποίες τον τόνο δίνουν «αρνητές» και «αντιεμβολιαστές» θιασώτες θεωριών συνωμοσίας, σαν αυτές που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες βδομάδες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Στον αντιδραστικό αυτό χυλό βρίσκουν έδαφος για να ξεμυτίζουν πάλι διάφορα φασιστοειδή, πρώην και νυν χρυσ... Περισσότερα

Διακήρυξη της «Πανεπιστημονικής» Μαθηματικών για τις εκλογές στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

από Η Άλλη Άποψη
Διακήρυξη της «Πανεπιστημονικής» Μαθηματικών για τις εκλογές στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Εκλογές στις 15 Μάρτη διεξάγονται στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και στη διακήρυξή της η «Πανεπιστημονική» Μαθηματικών αναφέρει:

«Συναδέλφισσα, συνάδελφε μαθηματικέ,

Απευθυνόμαστε σε σένα, σε όποια βαθμίδα της εκπαίδευσης κι αν εργάζεσαι, στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, είτε είσαι άνεργος ή άνεργη.

Απευθυνόμαστε σε εσένα με το θάρρος και την αισιοδοξία που μας δίνει το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ίσως να έχουμε συναντηθεί στους αγώνες. Με το ΠΑΜΕ στους χώρους δουλειάς, στο δημόσιο σχολείο, στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Τη ΔΗΠΑΚ στους πανεπιστημιακούς δασκάλους. Το ΜΑΣ στο φοιτητικό κίνημα. Τις Λαϊκές Επιτροπές στις λαϊκές γειτονιές.

Είμαστε κι εμείς κομμάτι αυτού του ριζοσπαστικού αγωνιστικού πόλου που όλο το προηγούμενο διάστημα κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να οργανωθεί η αντίσταση και ο αγώνας, να προετοιμαστούν οι εργαζόμενοι για σύγκρουση και σκληρή αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική. 

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός απ’ όταν τη συγκυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ διαδέχτηκε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Όμως προβλήματά μας είναι εδώ και μεγαλώνουν.

▪ Είναι εδώ ο βασικός και κύριος αντίπαλος: ΕΕ, βιομήχανοι, τραπεζίτες, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Οι απαιτήσεις τους για μέτρα σε βάρος των εργαζομένων. Τα μνημόνια διαρκείας, όπως κι αν τα βαφτίσουν. Οι ματωμένοι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και πρωτογενή πλεονάσματα κ.ά.

▪ Είναι εδώ όλοι αυτοί που φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των χρεών στις πλάτες του λαού, θησαυρίζουν πάνω στη δυστυχία και την εξαθλίωση της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας.

▪ Είναι εδώ οι μισθοί πείνας, οι τεράστιες απώλειες στο εισόδημα, στα ασφαλιστικά ταμεία, στο εφάπαξ.

▪ Είναι εδώ τα χιλιάδες κενά στα σχολεία.

▪ Είναι εδώ τα 27-28άρια τμήματα, τα σχολεία που καταργήθηκαν ή συγχωνεύθηκαν, τα ευρωπαϊκά προγράμματα που διαλύουν την εκπαιδευτική διαδικασία και τη σκέψη του παιδιού.

▪ Είναι εδώ οι επιχειρηματίες, που βγάζουν κέρδος από το αγαθό της Παιδείας.

▪ Είναι εδώ η δουλειά στο φροντιστήριο για ψίχουλα, την ώρα που η λαϊκή οικογένεια χρυσοπληρώνει.

▪ Είναι εδώ οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση, το "νέο σχολείο" και το "Πανεπιστήμιο ΑΕ", η εκπαίδευση της αγοράς, της ψευτοκατάρτισης και της αμάθειας.

▪ Είναι εδώ τα δεσμά που δένουν χειροπόδαρα την ανάπτυξη της επιστήμης με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τους εμπόρους της γνώσης.

Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό...

Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι να δώσουμε κι εμείς βροντερό "παρών" στο αγωνιστικό κάλεσμα για την υπεράσπιση της επιστημονικής γνώσης και της αλήθειας, για να γίνει η επιστήμη όπλο στα χέρια του λαού για τη χειραφέτησή του από τα δεσμά των μονοπωλίων.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Το επιστημονικό μας σωματείο είναι κι αυτό ένα σημαντικό μετερίζι αγώνα. Κι όμως, η απερχόμενη διοίκηση το έχει καταντήσει εδώ και χρόνια ανυπόληπτο στα μάτια της πλειοψηφίας των συναδέλφων.

Μέσα από χίλιες δυο λοβιτούρες και μεθοδεύσεις, έχουν καταντήσει την ΕΜΕ να είναι μηχανισμός εξυπηρέτησης συμφερόντων, προσωπικών στρατηγικών και επικερδών για κάποιους δραστηριοτήτων.

Την ίδια ώρα, δεν έχει την παραμικρή ουσιαστική δράση για την υπεράσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων, που βλέπουν καθημερινά τις συνέπειες που έχει στη ζωή τους και στη ζωή των μαθητών-σπουδαστών που έχουν απέναντί τους η αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική λαίλαπα που εξαπολύουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου και του ευρωμονοδρόμου όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι αναγκαία και επιτακτική η αποφασιστική παρέμβαση των ριζοσπαστών αγωνιστών μαθηματικών στα τεκταινόμενα στην ΕΜΕ, ούτως ώστε:

Οι συνάδελφοι μαθηματικοί, σε όποιο χώρο κι αν εργάζονται, να τροφοδοτούνται με πληροφόρηση για τις εξελίξεις σε κάθε χώρο.

Να συμβάλλουν στην επιστημονική τεκμηρίωση της εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής πρότασης του ταξικού πόλου στην εκπαίδευση, την παρέμβασή του σε ζητήματα ιδεολογικής διαπάλης γύρω από τα μαθηματικά.

Να ανέβει το επίπεδο της ενασχόλησης και της αντιπαράθεσης, τόσο στους κόλπους των εκπαιδευτικών, όσο και συνακόλουθα στους μαθητές-σπουδαστές, σε σχέση με το περιεχόμενο του σχολείου και των σπουδών και την αντιπαράθεση γύρω από αυτό, τις κατευθύνσεις των αλλαγών στα αναλυτικά προγράμματα, την προωθούμενη αντιεπιστημονικότητα και ανορθολογικότητα, την υποβάθμιση της καλλιέργειας της μαθηματικής παιδείας.

Να παρεμποδίζεται κάθε προσπάθεια ή επιδίωξη για ανάληψη εκ μέρους της ΕΜΕ ρόλου συνεργάτη του Υπουργείου Παιδείας και οχήματος για την ενσωμάτωση και χειραγώγηση των μαθηματικών, μέσα από πολλούς διαύλους, όπως τόσα χρόνια κάνει η απερχόμενη διοίκηση.

Είναι ανάγκη η συσπείρωση των ριζοσπαστών μαθηματικών, που βλέπουν το ρόλο τους στην υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού και των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών της νέας γενιάς και θέλουν να θέσουν τις γνώσεις τους στην υπηρεσία αυτού του σκοπού.

Σε αυτή την κατεύθυνση επιδιώκουμε να συμβάλλουμε με τη διακριτή μας παρουσία τώρα, αλλά και ακόμα περισσότερο μετά τις εκλογές, οι υποψήφιοι της Πανεπιστημονικής Μαθηματικών για το ΔΣ της ΕΜΕ, που αυτή τη φορά συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της "Κίνησης για την αλλαγή στην ΕΜΕ".

Σε καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να γυρίσουμε αποφασιστικά σελίδα στην ΕΜΕ. Για να γίνει το επιστημονικό μας σωματείο ένα ακόμα μετερίζι απ’ όπου θα συμβάλλουμε στον αγώνα για:

- Ενιαίο 12χρονο σχολείο. Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην εκπαίδευση. Εκπαίδευση στην υπηρεσία των αναγκών του λαού κι όχι των επιχειρηματικών ομίλων.

- Αναβάθμιση της μαθηματικής παιδείας.

- Υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και άνεργων μαθηματικών.

- Ανάκτηση των απωλειών όλων αυτών των χρόνων. Δεν ματώνουμε άλλο για τα κέρδη τους!».

 

 

Έχει διαβαστεί 354 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 27 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 01 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 28 ως 39 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Δευτέρα, 02 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 31 ως 41 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 245 επισκέπτες και 0 μέλη.