Τετάρτη, 19 Ιούν, 2024

  • Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαϊδου παρουσιάζεται σήμερα στη Βέροια
  • ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: «Μέλημα .Γέφυρες Αλληλεγγύης»
  • Έναρξη «Εύηχης Πόλης» με πατινάδα και διανομή εντύπων με το πρόγραμμα του 4ημέρου
  • Πάνω από 21 δισ. ευρώ σε μια τριετία έχει δώσει η κυβέρνηση για τους ΝΑΤΟικούς σκοπούς
  • Ποιος μιλάει!
  •  Με επιτυχία η πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στη Βέροια
Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαϊδου παρουσιάζεται σήμερα στη Βέροια1 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: «Μέλημα .Γέφυρες Αλληλεγγύης»2 Έναρξη «Εύηχης Πόλης» με πατινάδα και διανομή εντύπων με το πρόγραμμα του 4ημέρου3 Πάνω από 21 δισ. ευρώ σε μια τριετία έχει δώσει η κυβέρνηση για τους ΝΑΤΟικούς σκοπούς4 Ποιος μιλάει!5  Με επιτυχία η πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η καρδιά του θηρίου

Το πολεμικό ανακοινωθέν που εξαπέλυσαν από την Ελβετία οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί μαζί με τους στενούς συμμάχους τους ανά τον κόσμο εναντίον της Ρωσίας, προμηνύει ένταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και κάνει ακόμα πιο ορατό τον κίνδυνο μιας γενικευμένης ανάφλεξης.Η δήθεν ...ειρηνευτική διάσκεψη ήταν ένα κράμα απειλών ενάντια σε όποιον αμφισ... Περισσότερα

Διεργασίες πυροδοτεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

από Η Άλλη Άποψη
Διεργασίες πυροδοτεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πυροδοτεί διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα και στα κόμματα του. 

Η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι τάχα «πήρε το μήνυμα», αλλά διαβεβαιώνει ότι θα επιταχύνει τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, την πολιτική δηλαδή που προκαλεί λαϊκή δυσαρέσκεια. Στο χώρο της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, εντείνεται η συζήτηση για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού πόλου που είναι τόσο απαραίτητος για την ενσωμάτωση της λαϊκής δυσαρέσκειας. 

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης ακύρωσε το προγραμματισμένο για αύριο ταξίδι του στην Ιορδανία (θα έδινε το «παρών» στη Διεθνή Διάσκεψη για την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα) και αντ' αυτού, το πρωί θα συναντηθεί με τους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές της ΝΔ, ενώ το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη στον «Alpha».

Ένα από τα βασικά σενάρια που διακινείται είναι αυτό του ανασχηματισμού, μια από τις συνηθισμένες κινήσεις που επιστρατεύουν οι κυβερνήσεις για να φτιασιδώσουν την εικόνα τους και να διατηρήσουν ανέπαφη την αντιλαϊκή πολιτική τους. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν τα όργανα, καθώς μια σειρά στελέχη πρώτης γραμμής έθεσαν ζήτημα επανεξέτασης της πορείας του κόμματος και χάραξης νέας πορείας σύγκλισης με τις άλλες δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά.

Οι Δ. Τεμπονέρας και Α. Κοτσακάς με κοινή τους δήλωση επέκριναν τον Στ. Κασσελάκη και κατέθεσαν συγκεκριμένη πρόταση για την εκκίνησή της διαδικασίας ανασύνθεσης της σοσιαλδημοκρατίας με άξονες «τη διατήρηση ιδεολογικής, πολιτικής, οργανωτικής αυτοτέλειας των κομμάτων. Τη συγκρότηση συντονιστικού οργάνου με εκπροσώπηση όλων των φορέων αναλογικά με τη δύναμη που κατέγραψαν στις πρόσφατες εκλογές, αλλά και εκπροσώπηση τριτοβάθμιων οργανώσεων και μαζικών κινημάτων». Επίσης, εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τη διεξαγωγή συνεδρίου στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «συνεδριακές διαδικασίες που έχουν εξαγγελθεί είναι προφανές ότι δεν προσφέρουν λύση», αλλά πρόκειται για διαδικασίες «καταγραφής συσχετισμών και απονομής ρόλων».

Στο ΠΑΣΟΚ βγήκαν τα μαχαίρια με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο πυροδότησε και σε αυτό το αστικό κόμμα ένταση διεργασιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το βράδυ των εκλογών η βουλευτής Ν. Γιαννακοπούλου χαρακτήρισε αποτυχία το αποτέλεσμα σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί, για να προσθέσει ότι «όλα μα όλα οφείλουμε να τα συζητήσουμε, και όταν λέμε ότι θα τα συζητήσουμε όλα, εννοούμε όλα», βάζοντας θέμα Ανδρουλάκη.


Έχει διαβαστεί 430 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 378 επισκέπτες και 0 μέλη.