Κυριακή, 23 Ιούν, 2024

  • Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
  • Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ
  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας
Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης1 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι2 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ3 Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ4 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ5 Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

Δύο Προεδρικά Διατάγματα για τη σύσταση νέων υπουργείων

από Η Άλλη Άποψη

Στη σύσταση πέντε νέων υπουργείων, ενόψει ανασχηματισμού, προχωρά ο πρωθυπουργός με δύο Προεδρικά Διατάγματα που προώθησε το γραφείο του για τη σύσταση υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ψηφιακής Πολιτικής, Ενέργειας και Τουρισμού.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής γίνεται αυτόνομο υπουργείο και στο οποίο μεταφέρονται οι αρμοδιότητες του Ασύλου, της Αρχής Προσφύγων και της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής επί της ουσίας ενσωματώνει τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής. Το υπουργείο Ενέργειας διαχωρίζεται από τα θέματα Περιβάλλοντος και ανασυστήνεται ως αυτόνομο το υπουργείο Τουρισμού που ήταν στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Επίσης έξι υπουργεία αλλάζουν ονομασία και είναι το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που θα ονομάζεται υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα ονομάζεται υπουργείο Εσωτερικών. Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού θα ονομάζεται υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα ονομάζεται υπουργείο Περιβάλλοντος. Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα ονομάζεται υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.

Επίσης στο υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής συστήνεται Γενική Γραμματεία Μεταφορών, με τις αρμοδιότητες που υπήρχαν στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. 

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρίνιζαν ότι «δεν υπάρχουν Προεδρικά Διατάγματα σχετικά με αλλαγές στην δομή της Κυβέρνησης» και πως «πρόκειται περί σχεδίων, που εδώ και αρκετές ημέρες έχουν υποβληθεί στο ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας, δεν έχουν προωθηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατά κανέναν τρόπο δεν δεσμεύουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό. Ωστόσο, η διαρροή τους δεν συνάδει με την διαδικασία, την οποία, όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να σέβονται».

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι «σε κάθε περίπτωση, όπως έχει δηλώσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος, ο ανασχηματισμός, αυτή την στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα του Πρωθυπουργού».  

Έχει διαβαστεί 313 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 431 επισκέπτες και 0 μέλη.