Τρίτη, 13 Μαΐ, 2025

  • ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΔΕΒΘ: Ματαίωση εκδήλωσης της ισραηλινής πρεσβείας
  • Ομονόησαν στο να «ματώνουν» οι λαοί για την ενίσχυση των μονοπωλίων του πολέμου και στην βαθύτερη εμπλοκή στο σφαγείο της Ουκρανίας
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Πρόκληση και φθηνός αντιπερισπασμός τα «πανηγύρια» της κυβέρνησης για το πόρισμα του ΕΜΠ
  • Παρουσίαση του Εθνικού προγράμματος «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
  • Συνάντηση Δημάρχου με τον νεοσύστατο Σύλλογο Μοντελιστών και Συλλεκτών Ν. Ημαθίας
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ1 ΔΕΒΘ: Ματαίωση εκδήλωσης της ισραηλινής πρεσβείας2 Ομονόησαν στο να «ματώνουν» οι λαοί για την ενίσχυση των μονοπωλίων του πολέμου και στην βαθύτερη εμπλοκή στο σφαγείο της Ουκρανίας3 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Πρόκληση και φθηνός αντιπερισπασμός τα «πανηγύρια» της κυβέρνησης για το πόρισμα του ΕΜΠ4 Παρουσίαση του Εθνικού προγράμματος «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»5 Συνάντηση Δημάρχου με τον νεοσύστατο Σύλλογο Μοντελιστών και Συλλεκτών Ν. Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πανάκεια

Πανάκεια

Την πολιτική των αποσπασματικών μέτρων και των ψευτοεπιδομάτων ως πανάκεια για τη διαχείριση του δημογραφικού διαφήμισε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός από το συνέδριο «Δημογραφικό 2025», που έγινε με τη χορηγία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Στη συζήτηση, μάλιστα, τέθηκαν ως άξονες οι «αντοχές» του συνταξιοδοτικού συστήματος, η «αξι... Περισσότερα

Η ΕΕΔΥΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ

από Η Άλλη Άποψη
Η ΕΕΔΥΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει τις νέες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο που μαίνονται εδώ και μια εβδομάδα με τραγικό απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και ξεριζωμένους, καθώς και τις προετοιμασίες για χερσαία εισβολή, με τη στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει επίσης:

«Οι πολεμικές επιχειρήσεις του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ στον Λίβανο και στην Υεμένη αποτελούν κινήσεις που συνιστούν νέα κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με απρόβλεπτες διαστάσεις και τραγικές συνέπειες για τους λαούς, στο έδαφος της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού που συντελείται εδώ κι ένα ολόκληρο χρόνο.

Αποτελεί πρόκληση η επίκληση του ''δικαιώματος στην αυτοάμυνα'', καθώς και η έγκριση από τις ΗΠΑ νέου πακέτου στρατιωτικής «βοήθειας» προς το Ισραήλ, ύψους 8,7 δισ. δολαρίων, «χρηματοδοτώντας» την κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού φέρουν τεράστιες ευθύνες γιατί με την πολιτική τους ''ξεπλένουν'' τα εγκλήματα του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ, ενώ παράλληλα ενισχύουν την πολύμορφη οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με αυτό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου καθώς και στους άλλους λαούς της Μέσης Ανατολής που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ιμπεριαλιστικές απειλές και επιθέσεις, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή χωρίς τη δημιουργία και την αναγνώριση του Ανεξάρτητου Κράτους της Παλαιστίνης εντός των συνόρων της προ 4ης Ιουνίου 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Απαιτούμε τον τερματισμό των επιθέσεων του Ισραήλ και την απόσυρσή του από όλα τα εδάφη της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και της Συρίας.

Σε αυτές τις συνθήκες είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για να καταδικαστεί η ισραηλινή επιθετικότητα, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Να εκφραστεί ακόμη πιο δυνατά η αλληλεγγύη στους λαούς που «ματώνουν» εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών».


Έχει διαβαστεί 1133 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 191 επισκέπτες και 1 μέλος.