Τρίτη, 16 Απρ, 2024

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
  • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
  • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
  • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ1 Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ2 Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους3 ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας5 Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

Η κυβέρνηση επιδιώκει να μην γιορταστεί το Πολυτεχνείο

από Η Άλλη Άποψη
Η κυβέρνηση επιδιώκει να μην γιορταστεί το Πολυτεχνείο

Να μη γιορτασθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου θέλει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Αυτά που μας ενώνουν…

«Το 2020 δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, δεν γιορτάσαμε μαζί το Πάσχα, δεν γιορτάσαμε τίποτα από αυτά που μας ενώνουν.
Άρα λοιπόν το ίδιο θα συμβεί και με το Πολυτεχνείο», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Πρόσθεσε πως «νομίζω είναι μία ευκαιρία να γίνει μια πλατιά συζήτηση με σεβασμό και κατάνυξη στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου.
Να αποδώσουμε το νόημα που πρέπει και όταν ανοίξει η χώρα και κλείσει αυτή η περιπέτεια, είμαστε εδώ και πάλι όλοι μαζί να γιορτάσουμε όλες αυτές τις μεγάλες γιορτές που μας ενώνουν».

Ο υπουργός απέφυγε να μιλήσει για μέτρα απαγόρευσης, κάτι που ωστόσο δεν απέκλεισε σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (βλ. παρακάτω)

Το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα έχει αποδείξει πως μπορεί να εγγυηθεί τον συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα του εορτασμού με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων.

Η κυβέρνηση ούτε να το σκέφτεται να πάρει μέτρα απαγόρευσης!

Στο ίδιο μήκος κύματος -αλλά δήθεν «συγκαταβατικά», κινήθηκε από χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με συνέντευξη, σχετικά με τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία στις 17 Νοέμβρη.
«Αν χρειαστεί, θα φτάσουμε και στην απαγόρευση… Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μη γίνουν οι εκδηλώσεις».
Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε «πρόθεσης» από την κυβέρνηση, επικαλούμενη υγειονομικούς λόγους.
Βέβαια, ξέρει καλά η κυβέρνηση ότι το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορεί και κινητοποιήσεις να πραγματοποιεί και τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας να τηρεί, για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού, κάτι που έχει δείξει κάμποσες φορές στο δρόμο το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Αυτό που την απασχολεί σε σχέση με το Πολυτεχνείο δεν είναι ο κορονοϊός αλλά το ίδιο που τους απασχολούσε και πέρυσι, και χρόνια τώρα:
Το γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό – αντιΝΑΤΟικό μήνυμα που εκπέμπει και που φέτος είναι ακόμα πιο επίκαιρο με τις εξελίξεις στην περιοχή.
Τον συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα του εορτασμού μπορεί να τον εγγυηθεί το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα, παίρνοντας ταυτόχρονα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων.
Ούτε, λοιπόν, να το σκέφτεται η κυβέρνηση να πάρει μέτρα απαγόρευσης!

Θα γίνει η πορεία – με “πειθαρχημένη απειθαρχία”

Ηδη  αποφασίστηκε ότι ο εορτασμός και η πορεία θα γίνουν, με  ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1967-74 (Σ.Φ.Ε.Α.) μετά την προχθεσινή του συνεδρίαση.
Στην ανακοίνωσή του τονίζει πως “47 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 ο αγώνας για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία συνεχίζεται”!

 Tο Δ.Σ. του Συνδέσμου, στη συνεδρίασή του στις  04/11/2020, αποφάσισε ομόφωνα:
«Καλεί το λαό και τη νεολαία να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις τιμής για την 47η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία».

Για το Δ.Σ του ΣΦΕΑ
Ο πρόεδρος: Σπύρος Χαλβατζής
Ο ΓΓ Νίκος Τριανταφύλλου

Έχει διαβαστεί 472 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 442 επισκέπτες και 0 μέλη.