Πέμπτη, 18 Απρ, 2024

  • Νίκησε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στην παράταση
  • «Σοβαρός κίνδυνος» το Κίεβο να χάσει τον πόλεμο εντός του 2024 εκτιμούν Βρετανοί στρατιωτικοί αναλυτές
  • «Ισχυρή και σκληρή απάντηση» στην «παραμικρή επίθεση» του Ισραήλ προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Ιράν
  • Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Θετική σύσταση για ένταξη του προτεκτοράτου του Κοσόβου
  • Πανεργατική συγκέντρωση στη Βέροια
Νίκησε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στην παράταση1 «Σοβαρός κίνδυνος» το Κίεβο να χάσει τον πόλεμο εντός του 2024 εκτιμούν Βρετανοί στρατιωτικοί αναλυτές2 «Ισχυρή και σκληρή απάντηση» στην «παραμικρή επίθεση» του Ισραήλ προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Ιράν3 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑ4 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Θετική σύσταση για ένταξη του προτεκτοράτου του Κοσόβου5 Πανεργατική συγκέντρωση στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για την επικίνδυνη κλιμάκωση της πολεμικής έντασης στη Μέση Ανατολή

του Αλέκου ΧατζηκώσταΜε την εκτόξευση drones και βαλλιστικών πυραύλων απάντησε- όπως ήταν αναμενόμενο και είχε προειδοποιήσει για κάτι τέτοιο- το Ιράν ξημερώματα Κυριακής 14 Απριλίου στον βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στην Δαμασκό την 1η Απριλίου 2024 με νεκρούς ιρανούς αξιωματούχους.  Να θυμίσουμε ότι η επίθεση το... Περισσότερα

Η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί τους αγρότες!

από Η Άλλη Άποψη
Η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί τους αγρότες!

Η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί όπως και να αρνείται να απαντήσει καθαρά και επί της ουσίας στα συγκεκριμένα αιτήματα που θέτουν οι αγρότες.

-- Για τη μείωση του κόστους παραγωγής οι αγρότες ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Η κυβέρνηση «περί άλλων τυρβάζει», κάνοντας λόγο για επιστροφή φόρου καυσίμων (η οποία μάλιστα είναι μικρότερη σε σχέση με εκείνη που έπαιρναν οι αγρότες το 2016, όταν την έκοψε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ), για αναστολή πληρωμών στους λογαριασμούς του ρεύματος η οποία θα διαρκέσει 2 χρόνια και για ρύθμιση των χρεών για 5 χρόνια, λες και θα μπορούσαν οι Θεσσαλοί αγρότες, που λόγω των πλημμυρών έχουν μείνει χωρίς το παραμικρό εισόδημα, να πληρώσουν το τωρινό ρεύμα. Σε ό,τι αφορά την κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, την αρνείται, επικαλούμενη μια μείωση που έκανε στο παρελθόν, όταν και με αυτήν τη μείωση οι τιμές παραμένουν απλησίαστες για τους παραγωγούς.

-- Για τις μεγάλες ζημιές που έχουν προκληθεί στην παραγωγή από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, την παγωνιά, τις αρρώστιες φυτών και ζώων, οι αγρότες ζητούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και ειδικά σε όσους καταστράφηκαν τα χωράφια και να ζώα τους να δίνεται μέχρι να μπορέσουν να παράξουν ξανά. Επίσης, να μην υπάρξει καμία αλλαγή χρήσης γης και να μη γεμίσουν τα χωράφια με φωτοβολταϊκά.

-- Η αναπλήρωση εισοδήματος να αφορά όλες τις καλλιέργειες που έχουν πληγεί από κάθε αιτία, και να υπολογίζεται με βάση το πραγματικό κόστος παραγωγής, την πραγματική ζημιά και το αναμενόμενο εισόδημα που θα έβγαζαν οι πληγέντες, αντί με βάση την ασφαλιζόμενη αξία που προβλέπει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ.

-- Επιπλέον ζητούν αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να δίνει αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών από όλες τις αιτίες και σε όλα τα στάδια παραγωγής, χωρίς πρόσθετο χαράτσωμα. Τάσσονται ενάντια στην αλλαγή του κανονισμού που προβλέπει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μικρότερες αποζημιώσεις, ενώ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της παραγωγής.

Τι λέει για τα παραπάνω η κυβέρνηση; Παρουσιάζει ως «κοσμογονία» την αυτονόητη πρόβλεψη για ετήσια κρατική επιχορήγηση από τον ΕΛΓΑ, ύψους μέχρι το 20% των εσόδων του από τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών. Κι αυτό, ενώ γνωρίζει ότι ακόμα και σήμερα παραμένουν οι καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων, καθώς επίσης ότι και αυτές είναι ανεπαρκείς και δεν καλύπτουν όλες τις ασθένειες - ζημιές.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι ακόμα δεν έχει χορηγηθεί ούτε καν το έκτακτο βοήθημα των 6.600 ευρώ σε κάθε οικογένεια και αγροτική επιχείρηση, ούτε και επίδομα ενοικίου σε όσους δεν μπορούν να διαμείνουν στα πλημμυρισμένα σπίτια τους από τις πρόσφατες μεγάλες καταστροφές.

Και την ίδια στιγμή κάνει πως δεν ακούει τους Θεσσαλούς αγρότες όταν διεκδικούν να δοθούν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις, χωρίς καμία προϋπόθεση και με μόνο κριτήριο τη δήλωση ΟΣΔΕ, και άλλα μέτρα στήριξης του εισοδήματος.

Έχει διαβαστεί 334 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 568 επισκέπτες και 0 μέλη.