Τρίτη, 16 Αύγ, 2022

  • Διήμερο ποντιακό γλέντι στην Αλεξάνδρεια
  • Χρυσό μετάλλιο για τον Μ. Τεντόγλου
  • Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Παρέμβαση Παυλόπουλου με σαφή μηνύματα για τις ευθύνες Μητσοτάκη
  • Λήγει αύριο η προθεσμία για τις αιτήσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς
  • Η παράσταση Catch (19)22 στον Αύλειο χώρο Βασιλικών Τάφων, στην Βεργίνα
  • Νέα έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης 08/08 έως 14/08/2022
Διήμερο ποντιακό γλέντι στην Αλεξάνδρεια1 Χρυσό μετάλλιο για τον Μ. Τεντόγλου2 Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Παρέμβαση Παυλόπουλου με σαφή μηνύματα για τις ευθύνες Μητσοτάκη3 Λήγει αύριο η προθεσμία για τις αιτήσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς4 Η παράσταση Catch (19)22 στον Αύλειο χώρο Βασιλικών Τάφων, στην Βεργίνα5 Νέα έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης 08/08 έως 14/08/20226

Το Σχόλιο της Ημέρας

Και τα εγκαίνια;

Και τα εγκαίνια;

Σε σχετικό ρεπορτάζ διαβάζουμε:"Ανήμερα της Παναγίας η Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ.Μίνα Γκάγκα επισκεύθηκε το Νοσοκομείο Βέροιας, αντάλλαξε ευχές με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και με ασθενείς και συνοδούς στο Τμήμα Επειγόντων , στη Χειρουργική Κλινική, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και στη ΜΕΘ.Ο διοικητής του Νοσοκο... Περισσότερα

ΕΕΔΥΕ: Ανοιχτή επιστολή προς εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές

από Η Άλλη Άποψη
ΕΕΔΥΕ: Ανοιχτή επιστολή προς εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές

Τη στήριξη και συμπαράστασή της στους αγώνες τους για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της πανδημίας αλλά και εκείνων που φέρνουν τα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, εκφράζει η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ, με επιστολή της προς τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές.

Η ΕΕΔΥΕ τονίζει ότι θα παραμείνει συμπαραστάτης σε όλους τους αγώνες τους, γιατί τα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά, στην υγεία, στην ασφάλιση, στον πολιτισμό είναι και παραμένουν αδιαπραγμάτευτα, συνδέονται άρρηκτα με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας μας. 

Παράλληλα, η ΕΕΔΥΕ δηλώνει ότι ευελπιστεί να επαναλάβει το συντομότερο δυνατόν την πρωτοβουλία πνευματικής καλλιτεχνικής δημιουργίας που υλοποιούσε τα προηγούμενα χρόνια στα σχολεία.

Η επιστολή αναφέρει:

«Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς και μαθητές

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) για μία ακόμα φορά απευθύνεται σε όλους εσάς με αίσθημα ευθύνης. Χαιρετίζουμε τους αγώνες σας και δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε στο πλευρό σας, για την αντιμετώπιση των δυσκολιών τόσο της πανδημίας που αντιμετωπίζουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, όσο και εκείνων που φέρνουν τα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους μαθητές, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν. Οι αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα των μαθημάτων, το διαρκές τρεχαλητό σχολείο - σπίτι - φροντιστήριο, το σχολείο - εξεταστικό κέντρο, το συνεχές κι επί πληρωμή κυνήγι δεξιοτήτων, το άγχος εξαιτίας των απανωτών αλλαγών στο εξεταστικό σύστημα, η έλλειψη δωρεάν κι ελεύθερης πρόσβασης στον αθλητισμό και στον πολιτισμό, δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση, που βάζει πρόσθετες, μεγάλες δυσκολίες στην πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας ενός νέου ανθρώπου σήμερα.

Απευθυνόμαστε στους γονείς, αλλά και στους εκπαιδευτικούς, που έχουν κι εκείνοι παιδιά που πάνε στο σχολείο κι αναγκάζονται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να καλύψουν τις ελλείψεις και τις ανεπάρκειες στα σχολεία, που βλέπουν τα παιδιά τους να στριμώχνονται σε υπεράριθμα τμήματα και σε αίθουσες - κλουβιά, σε κοντέινερ, πολλές φορές ακόμη και χωρίς θέρμανση, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης της Παιδείας. Συμμεριζόμαστε απόλυτα την αγωνία σας για τη μόρφωση, αλλά και για την εύρεση μιας δουλειάς με δικαιώματα στο μέλλον για τα παιδιά σας. Είμαστε στο πλευρό σας, στην πάλη σας για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα για τη νέα γενιά.

Στα τόσα χρόνια δημιουργικής και πολύπλευρης συνεργασίας με την ΕΕΔΥΕ θα έχετε καταλάβει ότι αναγνωρίζουμε κι εκτιμάμε το δύσκολο έργο της μόρφωσης, μα προπαντός της διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας που με κόπο κι αυταπάρνηση φέρετε σε πέρας. Στεκόμαστε δίπλα στις διεκδικήσεις σας. Χαμογελάμε όπως κι εσείς πικρά, όταν βλέπουμε την κυβέρνηση να μην παίρνει κανένα απολύτως μέτρο για την κάλυψη των μαθησιακών κενών που έχουν προκύψει από την "κανονικότητα" της τηλεκπαίδευσης, φορτώνοντας σε εσάς τη δυσκολία της μετάβασης σε νέα γνωστικά αντικείμενα χωρίς να έχουν αφομοιωθεί τα προηγούμενα. Αξίζετε κάθε έπαινο και στήριξη στις διεκδικήσεις σας για ανοιχτά σχολεία, καθαρά, ασφαλή, με επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών. Αυτοί οι όροι είναι αναντικατάστατοι, αποτελούν προϋπόθεση καλής λειτουργίας της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το φόρτωμα της ευθύνης στους νέους, στους μαθητές για την έξαρση της πανδημίας κάθε άλλο παρά μας βρίσκει σύμφωνους. Η επίκληση της ατομικής ευθύνης δεν αναιρεί την κρατική ευθύνη και το κυριότερο δεν απαλλάσσει αυτούς που δεν αξιοποίησαν το προ του τρίτου κύματος της πανδημίας διάστημα για τη θωράκιση του συστήματος Υγείας, για την προετοιμασία των σχολείων, χώρων εργασίας κ.λπ., ιδίως μάλιστα αφού υπήρχε και η περσινή εμπειρία με το κλείσιμο των σχολείων σχεδόν όλη τη χρονιά.

Η επίκληση των οικονομικών δυσκολιών - "αντοχών της οικονομίας" κ.λπ. πάνε περίπατο όταν πρόκειται να διοχετευθούν δισεκατομμύρια ευρώ στην ενίσχυση των οικονομικά ισχυρών, στις δαπάνες για το ΝΑΤΟ και στα ΝΑΤΟικά εξοπλιστικά προγράμματα που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας. Η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια -και στην κρίση- παίρνει συγχαρητήρια από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ για την προσήλωσή της σε ΝΑΤΟικές δαπάνες, όπου το 2020 έφτασαν στο ύψος του 3,82% του ΑΕΠ (6,6 δισ.). Με έναν απλό υπολογισμό μπορεί κανείς να προσδιορίσει τι θα σήμαινε σε δασκάλους - καθηγητές - γιατρούς - υγειονομικούς, νέες αίθουσες διδασκαλίας η διοχέτευση αυτών των χρημάτων στους τομείς Παιδείας και Υγείας. Αυτά τα χρήματα τα πληρώνουμε εμείς έως το τελευταίο ευρώ με τον ιδρώτα και τις θυσίες μας.

Ταυτόχρονα, μας θέλουν συνεργούς και συμμέτοχους σε όλη αυτήν την πολιτική. Αυτό εννοούν όταν μιλούν για "εθνική ενότητα κι ομοψυχία". Βαφτίζουν την επιθετική πολιτική του ΝΑΤΟ αμυντική και θριαμβολογούν για τη συμφωνία για τις αμερικανικές βάσις που μετατρέπει τη χώρα μας όχι μόνο σε ορμητήριο στρατιωτικών δυνάμεων αλλά και σε στόχο των αντίπαλων στρατοπέδων. Στέλνουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων και παιδιά του λαού μας να υπηρετήσουν την θητεία τους σε ξένες χώρες. Πανάκριβα οπλικά συστήματα που υποτίθεται πως αγοράστηκαν για την άμυνα της χώρας διατίθενται για ΝΑΤΟικά σχέδια μακριά από την πατρίδα μας, και όλα αυτά δικαιολογούνται, στο όνομα της ενίσχυσης της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας και των επενδύσεων που θα έρθουν στη χώρα μας. Μόνο που οι εργαζόμενοι έχουν πικρή πείρα από τη μορφή αυτών των επενδύσεων και το ξεζούμισμα που τους περιμένει, όπως έχουν διαπιστώσει οι εργαζόμενοι της COSCO .

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς και μαθητές

Οι αγώνες σας όλη την προηγούμενη περίοδο και σήμερα, δίνουν σε όλους κουράγιο, αισιοδοξία, δύναμη. Είναι φως και ελπίδα και στους αγώνες της ΕΕΔΥΕ, του λαϊκού κινήματος, ζωντανή απάντηση στη φιλολογία του "δεν γίνεται τίποτα". Όλο αυτό το διάστημα με πολύμορφες και μαζικές κινητοποιήσεις διεκδικήσατε το δίκαιο των αιτημάτων σας. Η ΕΕΔΥΕ στήριξε και στηρίζει τους αγώνες σας, ενώνει τη φωνή της με τη δική σας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων σας.

Όσον αφορά στην πρωτοβουλία πνευματικής καλλιτεχνικής δημιουργίας της ΕΕΔΥΕ, ευελπιστούμε να είμαστε σε θέση να την επαναλάβουμε στο συντομότερο χρονικό διάστημα. Επιδιώκουμε να συνεχίσουμε και τη φετινή χρονιά τη συνεργασία μας ανάμεσα στα σχολεία και τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης. Να συζητήσουμε για τα προβλήματα και τις αγωνίες σας.

Η ΕΕΔΥΕ θα παραμείνει συμπαραστάτης σε όλους τους αγώνες σας, γιατί για εμάς τα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά, στην υγεία, στην ασφάλιση, στον πολιτισμό είναι και παραμένουν αδιαπραγμάτευτα. Συνδέονται άρρηκτα με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας μας. Με την πάλη ενάντια στο σύστημα της φτώχειας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Μπορούν να γίνουν πραγματικότητα όταν κάθε λαός βρει τη δική του περπατησιά και γίνει νοικοκύρης στον τόπο του, έξω από συμμαχίες όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Μόνο με αυτές τις συνθήκες θα καταφέρουμε να χτίσουμε έναν κόσμο φωτεινό, δίκαιο, με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, αμοιβαίες και επωφελείς σχέσεις ανάμεσα στους λαούς.

Με αυτές τις σκέψεις, σας ευχόμαστε υγεία και καλή δύναμη!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ»


Έχει διαβαστεί 657 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 17 Αυγούστου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 23 ως 33 °C
Άνεμος ΒΑ 2-4 μποφόρ

Πέμπτη, 18 Αυγούστου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 25 ως 36 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 557 επισκέπτες και 0 μέλη.