Δευτέρα, 17 Μάι, 2021

  • Σημεία των καιρών…
  • Νάουσα: Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/5
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ: Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό
  • Αυτό είναι το νόημα του αθλητισμού!
  • Δωρεάν τεστ ελέγχου για Covid σε Νάουσα, Στενήμαχο,Επισκοπή και Λευκάδια
Σημεία των καιρών…1 Νάουσα: Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/53 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ: Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό4 Αυτό είναι το νόημα του αθλητισμού!5 Δωρεάν τεστ ελέγχου για Covid σε Νάουσα, Στενήμαχο,Επισκοπή και Λευκάδια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ισ­ραη­λι­νή αυ­το­ά­μυ­να…

8 παιδιά και 2 γυναίκες, στο σπίτι τους,νεκρά από ισραηλινό πλήγμα Δεν είχαν όπλα, δεν εκτόξευσαν ρουκέτες. Τα παιδιά σκοτώθηκαν την ώρα που φορούσαν τα καλά τους για την Έιντ αλ Φιτρ (έθιμο των Παλαιστινίων να φορούν καλά ρούχα στη διάρκεια της γιορτής αυτής που σηματοδοτεί το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού) Αυτή είναι η αυτ... Περισσότερα

ΕΕΔΥΕ: Καταγγέλλει και καταδικάζει την ανανέωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις

από Η Άλλη Άποψη
ΕΕΔΥΕ: Καταγγέλλει και καταδικάζει την ανανέωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας την πεπατημένη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και βαθαίνοντας σταθερά ολοένα και περισσότερο την εμπλοκή της χώρας μας στους ευρωατλαντικούς, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, προχώρησε στην καθιερωμένη ετήσια ανανέωση, με απώτερο στόχο και την μακρόχρονη ανανέωσή της.

Οι διπλωματικές αβρότητες ανάμεσα στην πρεσβεία των ΗΠΑ και στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η επιβεβαίωση της μεταξύ τους "αλληλοεκτίμησης" είναι προκλητικές κι επικίνδυνες. Φανερώνουν τον αναβαθμισμένο ρόλο που επιχειρεί να παίξει στην περιοχή η ελληνική αστική τάξη, στο πλαίσιο της γεωστρατηγικής της αναβάθμισης. Η ελληνική κυβέρνηση, με τη στήριξη των αστικών κομμάτων, παίζει με τη φωτιά του πολέμου στο έδαφος των οξυμένων ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα και της κλιμάκωσης της μεταξύ τους επιθετικότητας. Προειδοποιούν για τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής που φέρνει η ανανέωση κι ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις, οι υπέρογκες δαπάνες για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, η δέσμευση για αποστολή συστοιχίας πυραύλων "Patriot" στη Σαουδική Αραβία, αλλά και η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο Μάλι της Αφρικής.

Όλο το πλέγμα των ευρωατλανικών υποδομών στη χώρα μας, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της Ελλάδας. Εξυπηρετεί τους οξύτατους ανταγωνισμούς για την ανακοπή της Ρωσικής και Κινεζικής παρέμβασης στην περιοχή, μετατρέπει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά ταυτόχρονα και σε μαγνήτη επιθέσεων. Η ύπαρξη των ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα του ελληνικού λαού. Τα περιβόητα "αντισταθμιστικά οφέλη", είναι οφέλη μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους και την αύξηση της κερδοφορίας τους. Στηρίζονται στην παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζομένων, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ευνοούν με τη στάση τους την τουρκική επιθετικότητα, όπως γίνεται φανερό κι από το προσχέδιο Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη, παραπέμποντας στο απώτερο μέλλον την εκτίμηση της κατάστασης και δίνοντας ταυτόχρονα όλο τον χρόνο στην τουρκική αστική τάξη για τη δημιουργία τετελεσμένων. Μας ανησυχεί η ενίσχυση της βάσης στη Σούδα, για την οποία προβλέπονται ιδιαίτερα αυξημένες δαπάνες από πλευράς ΗΠΑ, ώστε να παίζει ακόμη πιο αναβαθμισμένο ρόλο στους πολεμικούς σχεδιασμούς κατά των λαών. Η ένταξη των λιμανιών της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου στους παραπάνω σχεδιασμούς, η φιλοξενία ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στο Στεφανοβίκειο, η παράδοση των ναυπηγείων της Ελευσίνας, του Σκαραμαγκά, της Σύρου στην αμερικανική ΟΝΕΧ με στόχο να παίζουν ενισχυμένο εμπορικό και στρατιωτικό ρόλο ως βάσεις ναυπηγοεπισκευής για τον αμερικανικό στόλο, αποτελούν στοιχεία εμπλοκής και ταυτόχρονα εγκυμονούν θανάσιμους κινδύνους για το λαό μας. Έρχονται να πατήσουν στη νέα επικίνδυνη ατζέντα "ΝΑΤΟ 2030", στη συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην ενίσχυση της οικονομικής, πολιτικής, στρατιωτικής συνεργασίας με το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ, στους γενικότερους σχεδιασμούς για την ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Μ. Ανατολής.

Μπροστά σε όλες αυτές τις εξελίξεις είναι ανάγκη να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή διεκδίκηση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, για το ξήλωμα των βάσεων, την επιστροφή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από τις αποστολές στο εξωτερικό. Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Να χαράξει το δρόμο που μπορεί να εγγυηθεί την πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, τις αμοιβαίες και επωφελείς σχέσεις ανάμεσα στους λαούς!».

 


Έχει διαβαστεί 348 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 27 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 27 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 177 επισκέπτες και 0 μέλη.