Δευτέρα, 17 Ιαν, 2022

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/1
  • Οι…δύο στολές
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από μέτρα προστασίας της υγείας όχι από Πανεπιστημιακή Αστυνομία
  • ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • ΣΩΜΑΤΕIA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ & ΟΑΕΕ ΝΑΟΥΣΑΣ:OΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
  • Βέροια: Υπογραφή σύμβασης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ»
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/11 Οι…δύο στολές2 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από μέτρα προστασίας της υγείας όχι από Πανεπιστημιακή Αστυνομία3 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 4 ΣΩΜΑΤΕIA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ & ΟΑΕΕ ΝΑΟΥΣΑΣ:OΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ5 Βέροια: Υπογραφή σύμβασης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η περιουσία των 10 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου διπλασιάστηκε μέσα στην πανδημία!!!

Η περιουσία των δέκα πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου έχει διπλασιαστεί από την αρχή της πανδημίας, την ώρα που τα εισοδήματα του 99% της ανθρωπότητας μειώθηκαν, σύμφωνα με έκθεση της Oxfam που δημοσιεύθηκε σήμερα. “ Η ενίσχυση των οικονομικών ανισοτήτων, των φυλετικών ανισοτήτων, των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων και μεταξύ κρατ... Περισσότερα

ΕΕΔΥΕ: Καταγγέλλει και καταδικάζει την ανανέωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις

από Η Άλλη Άποψη
ΕΕΔΥΕ: Καταγγέλλει και καταδικάζει την ανανέωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας την πεπατημένη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και βαθαίνοντας σταθερά ολοένα και περισσότερο την εμπλοκή της χώρας μας στους ευρωατλαντικούς, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, προχώρησε στην καθιερωμένη ετήσια ανανέωση, με απώτερο στόχο και την μακρόχρονη ανανέωσή της.

Οι διπλωματικές αβρότητες ανάμεσα στην πρεσβεία των ΗΠΑ και στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η επιβεβαίωση της μεταξύ τους "αλληλοεκτίμησης" είναι προκλητικές κι επικίνδυνες. Φανερώνουν τον αναβαθμισμένο ρόλο που επιχειρεί να παίξει στην περιοχή η ελληνική αστική τάξη, στο πλαίσιο της γεωστρατηγικής της αναβάθμισης. Η ελληνική κυβέρνηση, με τη στήριξη των αστικών κομμάτων, παίζει με τη φωτιά του πολέμου στο έδαφος των οξυμένων ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα και της κλιμάκωσης της μεταξύ τους επιθετικότητας. Προειδοποιούν για τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής που φέρνει η ανανέωση κι ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις, οι υπέρογκες δαπάνες για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, η δέσμευση για αποστολή συστοιχίας πυραύλων "Patriot" στη Σαουδική Αραβία, αλλά και η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο Μάλι της Αφρικής.

Όλο το πλέγμα των ευρωατλανικών υποδομών στη χώρα μας, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της Ελλάδας. Εξυπηρετεί τους οξύτατους ανταγωνισμούς για την ανακοπή της Ρωσικής και Κινεζικής παρέμβασης στην περιοχή, μετατρέπει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, αλλά ταυτόχρονα και σε μαγνήτη επιθέσεων. Η ύπαρξη των ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα του ελληνικού λαού. Τα περιβόητα "αντισταθμιστικά οφέλη", είναι οφέλη μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους και την αύξηση της κερδοφορίας τους. Στηρίζονται στην παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζομένων, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ευνοούν με τη στάση τους την τουρκική επιθετικότητα, όπως γίνεται φανερό κι από το προσχέδιο Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη, παραπέμποντας στο απώτερο μέλλον την εκτίμηση της κατάστασης και δίνοντας ταυτόχρονα όλο τον χρόνο στην τουρκική αστική τάξη για τη δημιουργία τετελεσμένων. Μας ανησυχεί η ενίσχυση της βάσης στη Σούδα, για την οποία προβλέπονται ιδιαίτερα αυξημένες δαπάνες από πλευράς ΗΠΑ, ώστε να παίζει ακόμη πιο αναβαθμισμένο ρόλο στους πολεμικούς σχεδιασμούς κατά των λαών. Η ένταξη των λιμανιών της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου στους παραπάνω σχεδιασμούς, η φιλοξενία ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στο Στεφανοβίκειο, η παράδοση των ναυπηγείων της Ελευσίνας, του Σκαραμαγκά, της Σύρου στην αμερικανική ΟΝΕΧ με στόχο να παίζουν ενισχυμένο εμπορικό και στρατιωτικό ρόλο ως βάσεις ναυπηγοεπισκευής για τον αμερικανικό στόλο, αποτελούν στοιχεία εμπλοκής και ταυτόχρονα εγκυμονούν θανάσιμους κινδύνους για το λαό μας. Έρχονται να πατήσουν στη νέα επικίνδυνη ατζέντα "ΝΑΤΟ 2030", στη συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην ενίσχυση της οικονομικής, πολιτικής, στρατιωτικής συνεργασίας με το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ, στους γενικότερους σχεδιασμούς για την ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Μ. Ανατολής.

Μπροστά σε όλες αυτές τις εξελίξεις είναι ανάγκη να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή διεκδίκηση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, για το ξήλωμα των βάσεων, την επιστροφή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από τις αποστολές στο εξωτερικό. Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Να χαράξει το δρόμο που μπορεί να εγγυηθεί την πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, τις αμοιβαίες και επωφελείς σχέσεις ανάμεσα στους λαούς!».

 


Έχει διαβαστεί 398 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 11 °C
Άνεμος ΝΝΔ 0-2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία -2 ως 7 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 594 επισκέπτες και 0 μέλη.