Κυριακή, 23 Ιούν, 2024

  • Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
  • Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ
  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας
Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης1 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι2 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ3 Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ4 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ5 Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

ΕΕΔΥΕ: Ο λαός έχει τη δύναμη να τους χαλάσει τα σχέδια

από Η Άλλη Άποψη
ΕΕΔΥΕ: Ο λαός έχει τη δύναμη να τους χαλάσει τα σχέδια

Ανακοίνωση για την ελληνογαλλική Συμφωνία

Την κυβέρνηση της ΝΔ, που με την υπογραφή της νέας ελληνογαλλικής συμφωνίας πηγαίνει ακόμη ένα βήμα παραπέρα την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, συνεχίζοντας στον δρόμο που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και με τη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Σημειώνει συγκεκριμένα:

«Η ελληνογαλλική συμφωνία που υπογράφηκε δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, με την ανακοπή της τουρκικής επιθετικότητας, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση να πείσει τον λαό. Αντίθετα, αποκαλύπτεται πως έχει να κάνει με την προσπάθεια για την παραπέρα στρατιωτική αυτονόμηση της ΕΕ, την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Επεμβάσεων, στο πλαίσιο των γενικότερων ιμπεριαλιστικών αναδιατάξεων έπειτα από τη συμφωνία μεταξύ Αυστραλίας - ΗΠΑ - Βρετανίας (AUKUS), την προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της ΕΕ να αναπτύξει περαιτέρω την ικανότητά της να παρεμβαίνει όπου Γης προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά της, στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας (ΚΠΑΑ). Πηγαίνει χέρι χέρι με τους πολύ επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, με το νέο δόγμα "ΝΑΤΟ 2030", που επιχειρεί να καταστήσει τη λυκοσυμμαχία σε παγκόσμιο χωροφύλακα.

Γίνεται φανερό πως μέσω της ελληνογαλλικής συμφωνίας ανοίγει ο δρόμος για νέες αποστολές εκτός συνόρων, για κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις και αποστολές σε μια σειρά από ζώνες που βράζουν από την ένταση των ανταγωνισμών του κεφαλαίου, όπως άλλωστε προβλέπει ρητά το ίδιο το κείμενο της συμφωνίας, από τη Ζώνη του Σαχέλ στην Υποσαχάρια Αφρική έως τις παρυφές του Ινδο-Ειρηνικού. Η χώρα μας καλείται να συμμετάσχει στη στρατιωτική αποστολή στο Μάλι με στρατιωτικές δυνάμεις, στο πλευρό των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σηματοδοτεί νέους, ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους για τον λαό μας η πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ να βάλει πλάτη στην ευρωενωσιακή αποστολή "Agenor", δηλαδή στη στρατιωτική συνιστώσα της "Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Επίγνωσης της Θαλάσσιας Κατάστασης στα Στενά του Ορμούζ" (EMASOH), που "στοχεύει" στο Ιράν και στην αυξανόμενη παρουσία της Κίνας στην περιοχή».

Η ΕΕΔΥΕ τονίζει ότι αποτελεί πρόκληση «την ώρα που σπάει κόκαλα η υποχρηματοδότηση στην Υγεία εν μέσω πανδημίας, στην Παιδεία, στην αποκατάσταση των πυρόπληκτων (...) η κυβέρνηση να προχωρά στην αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων, δαπανώντας υπέρογκα ποσά. Πολύ περισσότερο (...) ότι οι εξοπλισμοί αυτοί που πληρώνει κυριολεκτικά με τον ιδρώτα και το αίμα του ο ελληνικός λαός, προορίζονται για τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, αφού με την αγορά τους οι μεγαλύτερες μονάδες, οι φρεγάτες, σχεδιάζεται να αποδεσμευτούν από το Αιγαίο, για να αναπτυχθούν χιλιάδες μίλια μακριά από τις ελληνικές θάλασσες, προκειμένου η Ελλάδα να παίξει ρόλο τοποτηρητή στην ευρύτερη περιοχή.

Φανερώνεται πως το βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας δεν περνά μόνο μέσα από τη συμφωνία σε νέους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, την αγορά εξοπλισμών, την ενίσχυση των ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών, αλλά περιλαμβάνει και τη χρήση προκαθορισμένων θαλάσσιων λιμένων και αερολιμένων, δηλαδή πολιτικών υποδομών, για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό προγεφύρωμα και τον λαό σε στόχο αντιποίνων.

Ολα τα παραπάνω έρχονται να κουμπώσουν με την επικίνδυνη επικείμενη πενταετή ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, φανερώνοντας τις επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης να αναβαθμίσει τη γεωστρατηγική της θέση στην ευρύτερη περιοχή, μπλέκοντας όλο και περισσότερο στο κουβάρι των οξύτατων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, αναλαμβάνοντας διαρκώς ολοένα και πιο επιθετικές πρωτοβουλίες για λογαριασμό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ».

Τονίζει στη συνέχεια ότι μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις «απαιτείται ετοιμότητα και επαγρύπνηση, οργάνωση της λαϊκής πάλης ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής. Να πέσουν στο κενό ο εφησυχασμός, οι τυμπανοκρουσίες και οι πανηγυρισμοί στους οποίους σκόπιμα επιδίδεται η κυβέρνηση με τις ευλογίες και των άλλων αστικών κομμάτων προκειμένου να σύρουν τον λαό πίσω από το άρμα των ευρωατλαντικών επιδιώξεων και σχεδιασμών». Υπογραμμίζει πως ο λαός έχει τη δύναμη να τους χαλάσει τα σχέδια δυναμώνοντας τον αγώνα για το κλείσιμο των ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών, για την επιστροφή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό, για την απεμπλοκή από τους ευρωατλαντικούς πολεμικούς σχεδιασμούς.


Έχει διαβαστεί 578 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 465 επισκέπτες και 0 μέλη.