Δευτέρα, 23 Μάι, 2022

 • Κινούμενο στις ίδιες ράγες αναζητά ρόλο ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ...
 • Ενα εκατομμύριο άνεργοι δεν βρίσκουν δουλειά
 • Γιαννακοχώρι, ετών 250! Παλαιόσπιτο ετών 98! Τριανταφυλλιά στη στέγη, ετών 50! Μουριά στην αυλή ετών 96!
 • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/5
 • Χαράλαμπος Καπουρτίδης, μέλος του Δ.Σ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) : ««Όλοι οι λαοί φιλοξενούμαστε απ’αυτή τη γη, δεν χρειάζεται να την καταστρέφουμε, δεν χρειάζεται να σκοτωνόμαστε.»¨
 • Εγκαινιάστηκε η έκθεση Ζωγραφικής & Φωτογραφίας με θέμα την πόλη της Βέροιας
Κινούμενο στις ίδιες ράγες αναζητά ρόλο ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ...1 Ενα εκατομμύριο άνεργοι δεν βρίσκουν δουλειά2 Γιαννακοχώρι, ετών 250! Παλαιόσπιτο ετών 98! Τριανταφυλλιά στη στέγη, ετών 50! Μουριά στην αυλή ετών 96!3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/54 Χαράλαμπος Καπουρτίδης, μέλος του Δ.Σ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) : ««Όλοι οι λαοί φιλοξενούμαστε απ’αυτή τη γη, δεν χρειάζεται να την καταστρέφουμε, δεν χρειάζεται να σκοτωνόμαστε.»¨5 Εγκαινιάστηκε η έκθεση Ζωγραφικής & Φωτογραφίας με θέμα την πόλη της Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ηρωοποιούν ναζιστικά κατακάθια

Με αφορμή την παράδοση στον ρωσικό στρατό των παραστρατιωτικών που πολεμούσαν στο «Azovstal», κλιμακώθηκε και στην Ελλάδα η προσπάθεια να τους παρουσιάσουν ως ήρωες, προσφέροντας ένα ακόμα μεγαλοπρεπές «ξέπλυμα» στους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ. Το επιχείρημα ότι ανήκουν πλέον στις τάξεις του ουκρανικού στρατού καθόλου δεν τους απα... Περισσότερα

ΕΕΔΥΕ: Πρόκληση για τον λαό οι «φιέστες» της κυβέρνησης για την παραλαβή των «Rafale»

από Η Άλλη Άποψη
ΕΕΔΥΕ: Πρόκληση για τον λαό οι «φιέστες» της κυβέρνησης για την παραλαβή των «Rafale»

«Οι φιέστες που στήνει η ελληνική κυβέρνηση, με την παραλαβή των ''Rafale'', αποτελούν πρόκληση για τον ελληνικό λαό», τονίζει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, προσθέτοντας πως «την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει, η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις στο ρεύμα και στα βασικά είδη ανάγκης γονατίζουν τα νοικοκυριά, δίνονται υπέρογκα ποσά για εξοπλισμούς ταγμένους στην υπηρεσία των ευρωατλαντικών σχεδιασμών, ενώ:

 • Το Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει αθωράκιστο, υποχρηματοδοτούμενο, με ασθενείς να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ.

 • Τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια να ανοίγουν "διά ζώσης" χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, λόγω της υποχρηματοδότησης.

 • Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εξαιτίας της έλλειψης των αναγκαίων υποδομών, αντί να πυκνώνουν τα δρομολόγιά τους, να μετατρέπονται στην κυριολεξία σε κινούμενες εστίες μετάδοσης, με τον κόσμο να στοιβάζεται σε αυτά». 

Επισημαίνει ακόμα ότι «για λογαριασμό της αστικής τάξης, των επιχειρηματικών ομίλων και της προσπάθειάς τους να αναβαθμίσουν το ρόλο τους στην ευρύτερη περιοχή, μέσω της ολοένα βαθύτερης συμμετοχής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει με τον ιδρώτα του πάνω από 3 δισ. ευρώ για την αγορά συνολικά είκοσι τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών "Rafale"», με τη χώρα να μετατρέπεται «με ολοένα ταχύτερους ρυθμούς σε μια απέραντη ευρωατλαντική πολεμική βάση εφόρμησης, καθιστώντας την ταυτόχρονα και στόχο αντιποίνων».

Η ΕΔΔΥΕ υπογραμμίζει πως «φανερώνεται πλέον στην πράξη ο επικίνδυνος και εχθρικός, για τα συμφέροντα του λαού, χαρακτήρας της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας, που συνήψε η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων», η οποία εκτός από τα εξοπλιστικά προβλέπει την αποστολή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Μάλι, τη δημιουργία γαλλικών βάσεων σε ελληνικό έδαφος, κ.ο.κ. «με τον ελληνικό λαό να μπλέκει περισσότερο στο κουβάρι πολύ επικίνδυνων εξελίξεων». 

Σημειώνει επίσης πως η «αγορά των μαχητικών αεροσκαφών "Rafale", όπως και οι υπόλοιποι εξοπλισμοί στο πλαίσιο των ευρωατλαντικών σχεδιασμών δεν υπηρετούν την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας, την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της εδαφικής ακεραιότητας» αλλά «είναι ενταγμένοι σε παλιούς και νέους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ κατά των λαών. Αυτό γίνεται φανερό και από τις κάθε λογής "πλατφόρμες συνεννόησης" που στήνονται εκ νέου αυτό το διάστημα με αφορμή την επικείμενη επανάληψη των διαπραγματεύσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, με απώτερο στόχο τη γενικότερη ΝΑΤΟική διευθέτηση στην Ανατολική Μεσόγειο σε βάρος των λαών της περιοχής, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου υπό ευρωατλαντική εποπτεία».

Γι αυτό, η ΕΕΔΥΕ καλεί σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, «να πέσει στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων να σύρουν τον λαό πίσω από το άρμα των συμφερόντων της αστικής τάξης. Να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια στην εμπλοκή στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Για το κλείσιμο των ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών. Για την επιστροφή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό. Για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει πως ο λαός έχει τη δύναμη να τους χαλάσει τα σχέδια, να πάρει στα χέρια του τη ζωή του, με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, «μακριά και έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να οικοδομήσει έναν κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με τους άλλους λαούς».


Έχει διαβαστεί 357 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Δευτέρα, 23 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 17 ως 30 °C
Άνεμος Α 1-3 μποφόρ

Τρίτη, 24 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 18 ως 30 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 270 επισκέπτες και 0 μέλη.