Τετάρτη, 19 Ιαν, 2022

  • ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ : Η φράση «πάρε ένα "Ντεπόν" και έλα» να δουλέψεις με κορονοϊό βρίσκει πλέον νομιμοποίηση
  • ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ  ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ “ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ”
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 19/1
  • ΕΕΔΥΕ: Πρόκληση για τον λαό οι «φιέστες» της κυβέρνησης για την παραλαβή των «Rafale»
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ: Με κινητοποίηση διεκδίκησαν μέτρα προστασίας της υγείας
  • Ενημέρωση από το Νοσοκομείο ζητάει το ΚΙΝΑΛ Ημαθίας
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ : Η φράση «πάρε ένα "Ντεπόν" και έλα» να δουλέψεις με κορονοϊό βρίσκει πλέον νομιμοποίηση1 ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ  ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ “ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ”  2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 19/13 ΕΕΔΥΕ: Πρόκληση για τον λαό οι «φιέστες» της κυβέρνησης για την παραλαβή των «Rafale»4 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ: Με κινητοποίηση διεκδίκησαν μέτρα προστασίας της υγείας5 Ενημέρωση από το Νοσοκομείο ζητάει το ΚΙΝΑΛ Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΜΠΡΑΒΟ στον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ!

Μπράβο στην πρωτοβουλία του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ που εκτός από πανό στις κερκίδες οι παίκτες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με φανέλες που έγραφαν «Ούτε μία λιγότερη», ενώ κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Του έθιξε τον ανδρισμό, απούσα», «Επειδή του είπε όχι, απούσα», «Επειδή τον χώρισε, απούσα». Μία σημαν... Περισσότερα

ΕΕΔΥΕ: Θανάσμος κίνδυνος οι πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ και η προθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

από Η Άλλη Άποψη
ΕΕΔΥΕ: Θανάσμος κίνδυνος οι πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ και η προθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Την ανάγκη επαγρύπνησης - ετοιμότητας και ενίσχυσης του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, επιβάλουν η κλιμάκωση των πολεμικών προετοιμασιών της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ και η προθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την εφαρμογή των επικίνδυνων σχεδιασμών. Αυτό υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με αφορμή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η οποία ήταν και συνάντηση των επικεφαλής των κρατών-μελών της λυκοσυμμαχίας, συνέχισε στη ρότα της Βαρσοβίας. Παρά τις αντιθέσεις συμφερόντων των ιμπεριαλιστών, έγινε ένα ακόμα βήμα με αποφάσεις που συνιστούν θανάσιμο κίνδυνο για τους λαούς και ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν τον εγκληματικό χαρακτήρα του ιμπεριαλιστικού οργανισμού. Συγκεκριμένα αποφάσισαν:

Ολοκλήρωση - με επιτάχυνση κινήσεων σε όλα τα επίπεδα - της εφαρμογής των επικίνδυνων αποφάσεων της 27ης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία τον Ιούλη του 2016, την ενίσχυση των Νατοϊκών δυνάμεων σε όλη τη γραμμή από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, συνδυασμένα με την εγκατάσταση της "αντιπυραυλικής ασπίδας" στο πλαίσιο του επικίνδυνου ανταγωνισμού με τη Ρωσία.

Ενίσχυση της Νατοϊκής εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία με συμμετοχή στον συνασπισμό των κρατών που με επικεφαλής τις ΗΠΑ αιματοκυλάνε το λαό της Συρίας για την ικανοποίηση των δικών τους στρατηγικών συμφερόντων.

Την απαίτηση για υπέρογκες Νατοϊκές δαπάνες με επίτευξη του στόχου του 2% του ΑΕΠ για όλα τα κράτη - μέλη.

Τη στρατιωτική παρουσία με δυνάμεις του ΝΑΤΟ, στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο.

Τη συνέχιση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης σε Αφγανιστάν και Ιράκ.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παραπλανηθούν από τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα περί ''πάταξης της τρομοκρατίας'' και της εγκληματικής οργάνωσης του ''Ισλαμικού Κράτους'' ή δήθεν για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξέφρασε -με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα- την ετοιμότητά της για ανάληψη αναβαθμισμένων ρόλων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Επιβεβαίωσε -ακόμα μια φορά- πως η άλλη όψη της πολιτικής που τσακίζει μισθούς - ημερομίσθια - συντάξεις - εργατικά δικαιώματα και συνθλίβει τις όποιες "κοινωνικές" δαπάνες, είναι η αξιοποίηση του «γεωστρατηγικού βάρους» της Ελλάδας σε όφελος των μονοπωλίων.

Προς επίρρωση των παραπάνω, λίγες ώρες μετά τη Σύνοδο, ανακοινώνεται από το ΓΕΕΘΑ ότι στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων από Αλβανία, Βρετανία, Ισπανία, θα διέλθουν από τη Βόρεια Ελλάδα για να συμμετάσχουν στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Noble Jump», που θα διεξαχθεί στη Ρουμανία από τις 6 έως τις 14 Ιούνη. Στην άσκηση θα λάβουν μέρος συνολικά 4.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων από Αλβανία, Βουλγαρία, Βρετανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Λετονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία και Πολωνία. Η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση παρέχοντας υπηρεσίες ''φιλοξενούντος έθνους'', με διοικητική μέριμνα, υποδομές μεταφορών, συγκοινωνιών και τηλεπικοινωνιών.

Όλα τα παραπάνω υπογραμμίζουν την ανάγκη επαγρύπνησης - ετοιμότητας και ενίσχυσης του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, συμμετείχε με αντιπροσωπεία της στη διεθνή διάσκεψη του ΠΣΕ στις Βρυξέλλες και στην κινητοποίηση ενάντια στο ΝΑΤΟ και τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος των λαών.

Συνεχίζει την αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική της δράση με την Παγκρήτια κινητοποίηση που πραγματοποιείται στις 27 και 28 Μάη στη Σούδα ενάντια στην παρουσία και τη δράση της Νατοϊκής βάσης.

Απαιτούμε:

Την αποχώρηση της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πολέμους και επεμβάσεις.

Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωνατοϊκές βάσεις και τα στρατηγεία.

Την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτικών δυνάμεων από το εξωτερικό».

 

Έχει διαβαστεί 354 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 1 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 9 °C
Άνεμος Ν 1-3 μποφόρ

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία -2 ως 8 °C
Άνεμος Β 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 319 επισκέπτες και 0 μέλη.