Τρίτη, 05 Δεκ, 2023

  • Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!
  • Ερμαιο στα «κοράκια» των servicers εκατομμύρια χρεωμένα νοικοκυριά
  • ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσιάστηκε ο Γ2 Τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ από την Ελ. Μπέλλου
  • Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Π. Φιρτινίδου
  • Ο Κ. Σκανδαλίδης στη Βέροια
Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!1 Ερμαιο στα «κοράκια» των servicers εκατομμύρια χρεωμένα νοικοκυριά2 ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο3 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσιάστηκε ο Γ2 Τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ από την Ελ. Μπέλλου4 Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Π. Φιρτινίδου5 Ο Κ. Σκανδαλίδης στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβέρνηση και προμηθευτές λένε στους καταναλωτές «Διαλέξτε πώς θα χάσετε... »

Στην τελική ευθεία έχει μπει το νέο σύστημα χρεώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα ισχύσει από την 1η Γενάρη και θα προκαλέσει ένα νέο ...ηλεκτροσόκ σε εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά.Από 1.1.2024, λοιπόν, αλλάζει ο τρόπος τιμολόγησης και όχι μόνο δεν θα περιλαμβάνει καμία απολύτως μείωση, αλλά επανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λ... Περισσότερα

Τι είπε και τι δεν είπε η κυβέρνηση για τους αγρότες

από Η Άλλη Άποψη

Σε συνάντηση που είχε ο ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου με εκπροσώπους μπλόκων παρουσίασε τις παρακάτω θέσεις:

Για το κόστος παραγωγής ανέφερε ότι θα μειωθεί η τιμή του αγροτικού ρεύματος και σταδιακά θα φτάσει στα επίπεδα που ήταν το 1989 και για το πετρέλαιο, σταδιακά επίσης, θα καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για να φτάσει η τιμή του στο μέσο όρο της ΕΕ, ενώ οι αγρότες ζητούν να πληρώνουν το πετρέλαιο αφορολόγητο, σε τιμή τράνζιτ, όπως οι εφοπλιστές, να μειωθεί κατά 50% η τιμή του αγροτικού ρεύματος και να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Για τη φορολογία, η θέση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει αφορολόγητο 12.000 ευρώ που θα ισχύσει από τη δήλωση το 2016 για το εισόδημα του 2015, ενώ το συνολικό αίτημα του συνεπούς αγροτικού κινήματος είναι να μην ισχύσει για τη δήλωση του εισοδήματος του 2014 ο νόμος που προβλέπει φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, με συντελεστή 13% και προκαταβολή φόρου 27,5% για το επόμενο έτος, να μην κρατούν λογιστικά βιβλία οι φτωχοί αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, καθώς και αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Για τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών είπε ότι θα ισχύσει το γενικότερο πλαίσιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα «κόκκινα δάνεια», ενώ το συγκεκριμένο αίτημα των αγροτών είναι διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων, από το συνολικό ποσό των οφειλών των μικρομεσαίων αγροτών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, «κούρεμα» σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Για τους βοσκότοπους και τις περικοπές στις εξισωτικές επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων, κατηγόρησε την προηγούμενη συγκυβέρνηση ότι «δεν μπόρεσε να πείσει την ΕΕ», αλλά δεν δεσμεύτηκε για το αίτημα να δοθεί το σύνολο της εξισωτικής αποζημίωσης σε όλους τους δικαιούχους με βάση τον αριθμό των ζώων και να μην αποχαρακτηριστούν οι βοσκότοποι ως δασικές εκτάσεις όπως επιβάλλει η νέα ΚΑΠ.

Για τις αγροτικές συντάξεις, έκανε λόγο για επαναφορά της 13ης σύνταξης, χωρίς να πει κάτι για επαναφορά του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών στα 65 χρόνια, από τα 67 που το ανέβασαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις - μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες ζητάει το συνεπές αγροτικό κίνημα - ούτε για αύξηση στις εξευτελιστικές συντάξεις του ΟΓΑ.

Όμως δεν είπε κουβέντα για:

Τις μεγάλες περικοπές στις αγροτικές επιδοτήσεις - ενισχύσεις, οι οποίες, στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ 2015 - 2020, αναμένεται, συνολικά, να φτάσουν στο 50%, επιφέροντας συντριπτικό πλήγμα στο αγροτικό εισόδημα και οδηγώντας κι άλλους πολλούς μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα. Τον ίδιο στόχο υπηρετεί και η προωθούμενη κατάργηση της βασικής ενίσχυσης σε όσους καλλιεργούν μέχρι 4 στρέμματα και δικαιούνται μέχρι 250 ευρώ.

Τους περιορισμούς στις καλλιέργειες και τις ποσοστώσεις στην παραγωγή που επιβάλλει η ΕΕ, μην επιτρέποντας στους αγρότες να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς από τη δουλειά τους.

Τις παρακρατήσεις από τις επιστροφές ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, για αγροτικά χρέη στην εφορία, ή σε ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ, Δήμους.

Τα βαριά χαράτσια που πληρώνουν οι αγρότες για τις ασφαλιστικές εισφορές σε ΟΓΑ - ΕΛΓΑ, τις δηλώσεις ΟΔΣΕ, τις αρδευτικές γεωτρήσεις, τις σταβλικές εγκαταστάσεις, τις ηλεκτρονικές σημάνσεις των ζώων κ.ά. και τα οποία ζητούν να καταργηθούν.

Τη συνέχιση του εμπάργκο της ΕΕ στη Ρωσία, που συνυπέγραψε η νέα συγκυβέρνηση και το μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργήσει και φέτος στους παραγωγούς ροδακίνων, μήλων, νεκταρινιών, αχλαδιών κι άλλων προϊόντων.

Το κλείσιμο των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης - ανάμεσά τους κι αυτό που λειτουργούσε στη Λάρισα - που δημιούργησε διατροφικό πρόβλημα για τη χώρα μας και το πότε θα πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί για τη σοδειά του 2014.

Τα άτοκα καλλιεργητικά δάνεια που ζητούν οι αγρότες για ν' αγοράσουν τα αγροεφόδια και να ξεκινήσουν τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Έχει διαβαστεί 534 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 266 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)